Tulumba Tatlısı (6 Kişilik )

  • 29 Mart 2013
  • 471 Okunma
  • 4 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler

    1 çorba kaşığı tereyağı
    5 kahve fincanı su
    5 kahve fincanı un
    4 adet yumurta
    Bir tutam tuz
    Kızartmak için: Sıvıyağ
    Şerbeti için :
    2 su bardağı su
    500 gram tozşeker
    1 çorba kaşığı limon suyu


    Yemeğin Tarifi

    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Biriki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

    Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın.

    Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.
     


    Yazan: Haydar
  2. Senin sayende bu bölüm şenleniyor haydar :tşk:
     
  3. elimden gelini yapıyorum çok teşekkürler
     
  4. tesekkürler
     
  5. çok Güzel 20 kilo olsun gine yerim :tşk:
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
23/09/2018 - 20:57