Telefonunuzun Hangi ülkeye ait olduğunu öğrenmek istermisinmiz ?

Sponsorlu Bağlantılar

akinaksu

Üye
benimkide 03 yani dandikmi ben inanmıyorum iyi bir numara çıksaydıda inanmıyacaktık

kfyonur

Üye
arkadaşımın telefonunudan şüphelendim bakayım dedim 03 çıktı..

benim n97 ye baktım nokia shopdan alınma 03 çıktı..ne oluyor dandik değildir herhalde..

kopik54

kopik54

Üye
03 finlandiya :D

maxitr

maxitr

Üye
benimde 01 yani finlandiya malı kaliteli üretim yani neyse bilgi için tesekkurler!!!

burak2260

burak2260

Üye
saolasın kardeş

berrkann

berrkann

Üye
03 ne peki

--------------- Ekleme ---------------

benim ki neden 03 yoksa yerli malı mı

BASKANCIHAN

BASKANCIHAN

Üye
emeğine sağlık güzel bir paylaşım 01 finlandiya çıktı bizim telefonda.

plean

Üye
n73 var bende ve 00 kasa da da Made by NOKIA yazıor xD

Eisoptrofobik

Eisoptrofobik

Üye
02 hehe

Pc_Manyaq_r57

Üye
02 :s

superbot

superbot

Üye
03 çıktı adi çıktı. :)hungary , adi macar malı :D:D:D

beş para etmez çıktı. alırken çok paraydı ama.puhahahaaayahu akıl sır ermiyor, yok fabrikasyon kodu, yok adi yok özel üretim. Nokia'nın kendine göre bir standardı vardır.Göz göre göre bilinçli bir şekilde nokia bu kalitesizliği göze alarak piyasaya mal süreceğine inanasım gelmiyor. Ben elimdeki telefonlarımın bahsedilen yazılı özelliklerini kullanabiliyorsam bir sorun olacağına da inanmıyorum. 2,5 - 3 sene önce Nokia bir açıklama yapmıştı, BL-6 kodlu yanlış olmasın pillerinde fabrikasyon hatası olduğu ve hali hazir kullandığınız pillerin değiştirilmesi için internet sitesinden kodlarını girerek sorunlu olanlarınkini ücretsiz değiştiriyordu. bende de öyle bir pil vardı. Almanyada yada finlandiya idi adamlar DHL kargo ile yeni pil gönderdiler.Kısaca Nokia bu kodlamayı yapmıştır, hangi malı hangi ülkede ürettiği konusunda bilgi sahibi olmak için olduğundan olabilir diye düşünüyorum. Yoksa şu ülkeninki dandiktir şu ülkenin nokiası özeldir, Bana 2. kere inandırıcı gelmiyor. KAldıki böyle gizli bir bilgi nasıl ele geçirildide burda alalade yayınlanıyor.saygılar.

gokoleyte

gokoleyte

Üye
gerçekten güzel paylaşım sağol

LeGeNDaRY

LeGeNDaRY

Üye
imei de ülke kodunun ilki iki rakam olduğu özellikle yabancı sitelerde yazılıyor.
Belirttiğin 7. ve 8. rakamansa ürünün markasını belirttiği yazıyor.
Örneğin 35********* ile başlayan bir imei, o ürünün Hungary/Macaristan malı olduğunu gösterir.
Bence bu daha doğru. ********/01/*** ve ya 00 lar ise Nokia ya işaret ediyor.:oke:
Aynen benim n73 var 02 çıktı.yani kalitesiz.(dediğine göre)ama bence 02 n serisine işaret ediyor..:nono:

Telefonunuzun hangi ülkeye ait oldugunu bulmak artık çok kolay..Yada Telefonunuzun orgina olup olmadığınıda öğrenebilirsiniz
İlk yapmanız gereken telefonuza *#06# kodunu yazıp IMEI numaranızı öğrenmektir..

Kodların dili;

IMEI KODU:

Örneğin seri numaramız: 434566/10/678943/5 Buna göre karşılaştırma yapın...
XXXXXX/YY/ZZZZZZ/A
XXXXXX = önemli değil
YY = ülke kodu
ZZZZZZ = seri numarası
A = önemli değil

10 = Finlandiya
20 = Almanya
30 = Kore
40 = Çin
50 = Brezilya,Amerika,Finlandiya
60 = çin,meksika
70 = Finlandiya
80 = Macaristan,Azerbaycan

Ülke kodunuz;

02 veya 20 ise kötü kalite demek

08 veya 80 ise Almanya üretimi Normal kalite

01 veya 10 ise Finlandiya malı Kaliteli üretim

13 ise Macaristan,Azerbaycan üretimi kalitesiz ve Tehlikeli üretim..

00 ise Orginal Nokia fabrika çıkışıdır..Finlandiya üretiminden daha kalitelidir...
ewt arkadaşlar bu tamamen uydurma..Kalite diye bir şey yok ama imeiler telefonun marka ve modelini belirliyor..Yeni AÇTIĞIM KONUDA AYRINTILARI BULABİLİRSİNİZ.--- xalx --- SAYGILAR:oke::oke:

Telefonunuzun hangi ülkeye ait oldugunu bulmak artık çok kolay..Yada Telefonunuzun orgina olup olmadığınıda öğrenebilirsiniz
İlk yapmanız gereken telefonuza *#06# kodunu yazıp IMEI numaranızı öğrenmektir..

Kodların dili;

IMEI KODU:

Örneğin seri numaramız: 434566/10/678943/5 Buna göre karşılaştırma yapın...
XXXXXX/YY/ZZZZZZ/A
XXXXXX = önemli değil
YY = ülke kodu
ZZZZZZ = seri numarası
A = önemli değil

10 = Finlandiya
20 = Almanya
30 = Kore
40 = Çin
50 = Brezilya,Amerika,Finlandiya
60 = çin,meksika
70 = Finlandiya
80 = Macaristan,Azerbaycan

Ülke kodunuz;

02 veya 20 ise kötü kalite demek

08 veya 80 ise Almanya üretimi Normal kalite

01 veya 10 ise Finlandiya malı Kaliteli üretim

13 ise Macaristan,Azerbaycan üretimi kalitesiz ve Tehlikeli üretim..

00 ise Orginal Nokia fabrika çıkışıdır..Finlandiya üretiminden daha kalitelidir...
ewt arkadaşlar bu tamamen uydurma..Kalite diye bir şey yok ama imeiler telefonun marka ve modelini belirliyor..Yeni AÇTIĞIM KONUDA AYRINTILARI BULABİLİRSİNİZ.--- xalx --- SAYGILAR:oke::oke:

saraeren

Üye
hungary neresi yahu :S 03 yazıo bende

yanliz25

Üye
benım kıde 01 firlandıya :oke:

ajanjoker

ajanjoker

Üye
ßende N79 var Macaristan Üretimi, Sen iSe ßuysa Kalitesiz diyorsun.Arkadaşın Finlandiya maLı onun N79 Dada 02 yaZıyor. Ayrıyetten öteki arkadaşımında N95 var Çin malı ondada 02 yaZıyor :):):) Senin Dediğine Göre ßizimkiler köTü kaLite üzerinde ne yazarSa yazsın öyle mi :D

Devil_In_Side

Devil_In_Side

Üye
01 finlandiya çıktı qüzel paylaşım teşekkrler:)

dejavu(r)game

Üye
benim samsung 01 çıktı ama arkasında made in china yazıyo:)

süperüyeyim

süperüyeyim

Üye
03 yazıyor bu ne made in hungary maceristan yani iyi mi nokia artık burada da resmi olarak ürettiriyor

realsteel

realsteel

Üye
01 nolu ama made in germany yazıo nasıl olcak şimdi???

diğer n73üm 01 made in finlandiya doğru ya diğeri ???!!!(üsteki msjım)

6303 ümde madin hungary ama nosu 03 ???????
buyr burdan yak :D

bu bilgiler sallama sanırım yada tarih öncesinden

Üst Alt