Haber Telefonunuza Gelen “0 888″ Başlayan Aramaları Cevaplamayın !

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Telefonunuza Gelen “0 888″ Başlayan Aramaları Cevaplamayın !
“0 888″ Başlayan aramalar yeni bir dolandırıcılık yöntemi olmasa da son günlerde mobil kulanıcıların faturalarında şok yaşanmasına neden oluyor.

Mobil kullanım oranların artmasıyla birlikte buna bağlı olarak dolandırıcılık ve haksız kazançsorunlarını da bebarerinde getiriyor.

Ülkemizde sıkça rastlanan mobil dolandırıcılık konusunda halkımızın bilinçlenmesi için kamu kuruluşlarınca çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle Emniyet güçlerinin Polis, Savcı ve hatta Hakim olarak kendini tanıtanlara karşı halkı bilinçlendirme çalışmalarına ara vermeden devam ediliyor. Ancak bazı durumlarda olduğu gibi giderek daha da gelişen teknoloji karşısında yeni önlemler almanın kaçınılmaz olduğu bir gerçek.

Son günlerde Tüketici Hakem Heyetleri’ne yapılan başvurularının artması sonucu mobil kullanıcılar bir kez daha uyarıldı. Gelen son şikayetlere göre “0 888” ile başlayan bir numaradan gelen aramanın cevaplanması sonucu faturaya 20 ila 40 TL arası değişen rakamların yansıdığı yönünde. Aramayı cevapladığınız anda size bir telesekreter, “Talebiniz Alınmıştır” dedikten sonra arama sonlanıyor. Yurt dışı kaynaklı bir arama merkezinden geldiği tespit edilen bu haksız kazanç karşısında yetkililer, bu gibi tanınmayan numaralı çağrıların cevaplanmaması yönünde uyarıyor.

Bu durum ile karşı karşıya kalındığında ise BTK‘ya ( Bilgi Teknolojileri Kurumu) ve Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurarak haklarını savunabilecekleri bildiriliyor. Konu ile ilgili şikayetlerin son zamanlarda arttığı ve bu konuda GSM operatörlerinin ise uyarıldığı yönünde bilgiler gelmeye devam ediyor. Yasal olmayan bu haksız kazanç karşısında ise tüketicilerin dikkatli davranması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: nsren, Murat Alper, H.TOGAN ve 2 diğerleri

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Arayan kişi rehberimde kayıtlı degilse asla cevap vermem isterse on defa arasın ;)
uyarı icin teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108 ve Nextman
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Ne kadar karaktersiz var ya.

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN
H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Haber için teşekkürler , devletin bu tip dolandırıcılık olaylarında ağır yaptırım uygulaması lazım ; yoksa bir çok insanın canı yanmaya devam edecektir...

• Beğen
Tepkiler: Nextman ve Furkan Emekli
caKo66

caKo66

Üye
sakat..

hikmet366

hikmet366

Üye
ben bir keresinde açtım o arıyordu açtım telefon elimdeydi tel kontörlü ?

Murat Alper

Murat Alper

Üye
vay arkadaş milleti soymak için ne yöntemler geliştiriyorlar şu millet ya

0MG90

0MG90

Üye
Ben açmam zaten böyle numaraları

skylinegti

skylinegti

Üye
böyle olaylarda hukuken ceza olmadığı sürece böyle şeyler çoğalarak artacaktır.bu resmen dolandırıcılıktır ve cezalandırılmalıdır...

kadikoy

kadikoy

Üye
(((+905387776981 nolu telefondan gelen mesaj:
sayın muşterimiz!düzenli ödemelerinizden dolayı adiniza tanımlanan galaxy s5 ve 500 dak.nizi almak ıcın hemen
08508112460 i arayiniz.))) ilk anda mesaj türkcell den geliyor intibaı uyandırdı.
0850 ...ayayın deyince Telefon faresi yakayı ele verdi.
ikinci hataları: Türkçe karekterde yazılmadı i ve ı ile c ve ç harflerini yazamıyorlar...

3onur5

3onur5

Üye
arkadaşlar birde şu numara var 0 (212) 709 56 34 istanbuldan arıyorlar ve telesekreter çıkıp merhaba 1 yıllık ücretsiz hizmet ve hediye cep telefonu kazandınız diyor ondan sonra operatöre bağlanmak için 1 basınız diyor basıyorsunuz cok zeki operatör bana izmirde oturan bi şahsa istanbuldaki hastane adına kaydım olduğunu söylüyor ve 1 yıllık hizmet kazandığımı yanında ise cep telefonu kazandığımı söylüyor ondan sonra tersliyorum ve kapatıyorum. olay böyle oluyor artık bunlar nasıl bi organize örgütse organ mafyalarımıdır insanların kimlik ve kredi kartı bilgilerini alıp dolandıranmıdır bilmiyorum hayatımda istanbula 5-6 kez gitmişimdir 1 defa hastaneye işim düşmedi ama kaydım varmış trajikomik bi olay

bu tür dolandırcılar telefon numaralarımızı nerden buluyor ? ve bazı firmalar bana sürekli mesaj atıyor alışveriş yapmadığım mağazalar marketler vb. yerler bunlardan aşırı rahatsız olmaya başladım bunları engellemenin yada şikayet etmenin bi yolu yokmu mesaj atıp aramayı bıraksınlar

#GÖKHAN#

#GÖKHAN#

Üye
Evet ben de bıktım artık bu zırt pırt gelen reklam mesajlarından. Bazı firmalar telefon numaralarını liste halinde satıyormuş diye duydum.

• Beğen
Tepkiler: Nextman ve Dede