Telefonunuza gelen borç mesajına dikkat edin

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Telefonunuza gelen borç mesajına dikkat edin


Artık günümüzde herkesin cebinde birer cep telefonunun olduğunu ve neredeyse ülkemizde cep telefonu kullanan kişi sayısının ülke nüfusuyla aynı sayıya geldiğini söyleyebiliriz. Kullanıcılara son dönemlerde gönderilen mesajlarda GSM şirketine ait eski borçların bulunduğu ve bu gerekçeyle kendileri adında icra işlemlerinin başlatılacağı belirtiliyor.


"İcra çıkış tebliği", "hukuki işlem bildirimi" ve "icra tebliği" başlıklarıyla gönderilen kısa mesajlarda alacak firması adına e-tebligat yöntemiyle mesajlar gönderiliyor. Bu mesajlarda ise icra işleminin gerçekleştirilmemesi için bir IBAN numarası gönderilirken, bu IBAN numarasına belirtilen tutarın gönderilmesi gerektiği belirtiliyor.

Aldıkları mesaj sırasında söz konusu GSM şirketinin müşteri hizmetini arayan kişiler böyle bir borç talebinin kendileri tarafından yapılmadığını ve yöntemin dolandırıcılık yöntemi olabileceğini belirtiyor. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Disiplin Kurulu Başkanı Haşmet Atahan;

"Bankalardan devredilen büyük alacakların tahsili sürecinde insanlar kendilerini korumak için ya bizzat zaman ayırıp uğraşarak veya avukat aracılığıyla az çok çözüm üretebilse de; telefon, elektrik, doğalgaz vb. alacak deviri/ takibi işlemlerinde insanlar 300-500 lira gibi bir rakam için haklarını koruyacak zamanı ayıramıyor, ortam ve olanak bulamıyor. Çekinerek, sırf bir belaya bulaşmayayım diye, haksız istendiğini bile bile ödemek zorunda kalıyorlar. Tüketiciler bu tür dolandırıcılıklardan kendini ve tüm vatandaşları korumak için tüketici örgütlerine üye olmalı, güçlü tüketici örgütlerinin oluşmasına katkı vermelidir" dedi.
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA.
vedat1966

vedat1966

Üye
Düşünce güzel ancak uygulama her zaman sıkıntılı. Bir süre sonra dernekler olmuş suç yuvası yolsuzluklar almış başını gitmiş. Önce dernek ve vakıf kanunları değişmeli ve sıkı denetimler getirilmeli.

GT-N8000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Üst Alt