valla gardaş ben başımdan geçeni anlattım sana bana teleservices önce sıfır kutuda verecez dedi aradan 35 gün geçti sıfır verecez dedikleri telefonu tam 25 gün test ettiler

oldumu 35 gün en son ben patladım mahkemeye veriyorum dedim telefon anadolu yakasından mecidiyeköye kargo ile tam 1 haftada geldi

altı üstü 1 saatlik yol telefon sıfırdıya hani inan bana tamire verdiğim telefon verdiklerinden daha hızlı idi sonra bir sabah uyandım ekranda dönen nokia logosu n9 lar öyle saatlerce açılmadı sonra bir açıldı tüm rehber mehber uçmuş önemsemedim format attım 2. gün sabah uyandım yine aynısı m.köyden gideken otobüsle kafam attı indim caminin orda sakarya telekoma verdim servise sonrada gidip mahkemeye sadece mahkemede 8 ay davam görüldü tüketici hakları tahkem heyetimidir nedir tam 8 ay ama bende inatlaştım mahkemeyi kazandım sonra arada nokia türkiyeyi bul verdikleri adresler çakma teleservisi tehtid edip avukatlarına ulaştım oradan adres alıp elimdeki karar ile nokiayaya teblig ettim beklemeye başladım tam 15 gün adamların keyfini bekledim 15 gün mail üstüne mail telefon üstüne telefon altı üstü verecekleri cevap ödeme yapıp yapmayacakları sonra tahkim heyeti üst limitini aşıyor dediler ben zaten biliyordum ödeme yapmayacaklarını maksatım elimi sağlama almak direk tüketici mahkemesine gitseydim çok uğraşacaktım sonra o benim tarafıma kazandığım dava tutanakları ile tüketici mahkemesine 100 tl harc yatırıp dava açtım tüketiciyi dolandırmak haksız kazan v.s. v.s tazminat davası falan yaklaşık 3 ay sürdü ben telefonu 1499 tl almıştım düşün yaklaşık telefonu kullandığımız toplam süre 45 gün ya var ya yok sonrası hep servislerde kaldı neyse yaklaşık 1.5 yıl uğraştım inatlaştım sanayi bakanlığına bunların belgeleri ve izinleri yok diye şikayette ettim keza araştırın nokia adına türkiyede 10 patent başvurusu var ve sadece 1 tanesi onaylı yani satış izni var o şirkette mecidiyeköyde görünüyor gittim ama ne şirket ne bina yok nokianın belirtilen adresinde satış yapamayacağı açık izni yok neyse konuyu uzatmayayım ben 1.5 yıl uğraşıp mahkeme masrafı tazminat davaları telefonun yaklaşık 3 yıllık faizli parası v.s 6500 tl para aldım avukatım ne aldı bilmem bana düşün o sonradan nokia anlaşma teklif etti 2. davada ben red ettim dedimki bakın kayıtlarınıza ben size çok yalvardım iş uzamasın 1.499 tl verin konu kapansın ama siz beni 1.5 yıl peşinizde koşturdunuz diye uğraştım ve aldım o kazandığım parayıda çatır çatır yedim

arkadaşlar ne kadar uzun sürerse sürsün onlar inatsa sizde inatlaşın ben kazandım benim gibi 200 kişi bunlara dava açsın bunlar müşterinin ağzına bakar müşteri onların ağzına değil bu firmaların şeyini kaldıran bizleriz adam alıyor 200 tl telefon bozuk çıkıyor atıyor çöpe hakkını aramıyor bunlar bundan yüz buluyor siz o 200 tl için akşama kadar kaç takla atıyorsunuz kaç patron çilesi çekiyorsunuz bunu onlar anlamaz siz anlatacaksınız.. karar yinede sizin