ßurçiN
Üye
telefonculuk zor zanaat
arkadaşlar benim babam telefoncu bazen dükkana ben bakıyorum bazen babam benim başıma bi kaç kere böyle komik lşeyler geldi...
8110'ların ilk çıktıgı sıralarda birisine cihazı sattım malüm birde nasıl kullanılacagı hakkında saatlerce seminer veriyorduk adam 2-3 gün sonra geldi ve direk telefonu masaya fırlattı utanmıyormusun okadar para verdik arızalı mal veriyosun ben istedigim yeri arıyorum kimse beni arayamıyor...deniyorum defalarca test yapıyoruz normal amcam olayın farkına varmış (hatasının) ama hala beni cebelleştiriyor sonunda söyledi megersem amcam görüşmesi bitince teli komple kapatıyomuş açık kalmasın diye...
bir gun gorme ozurlu bi arkadas geldi dukkana 3650 si vardi "ben telefonumu degistirmek istiyorum" dedi. tamam dedim nasil bir telefon istiyorsun> "ekran cozunurlugu daha yuksek ve renk sayisi daha cok olsun" dedi.
adam içeri girdi 2100 100 kontör ver dedi ben de turkcell mi amca diye sordum....siz dedi bu işte yenisiniz herhalde dedi bu telefonu yiğenim bana almanyadan gönderdi bilmemen doğal gayet dedi ....
aklımda kalan ilginç sorularda şunlar:
soru:
1-polili telefon varmı elinizde?(bahsedilen polifonik cep telefonu)
2-karttan çekiş yapıyormusunuz?
3-dilekçe yazarmısnız?
4-kontrol varmı?(bahsedilen kontör kartı)
5-ayva hat varmı?
6-yiğenim bu bizim eş... anırmıyor bi bakın hele.
(zil sesi çıkmıyoru telefonun.)
7-bi bayan yaklaşıyor dükkana ve teknik servis yazısını görüyor,
ve soru geliyor çamaşır makinası tamiride varmı?
8-abi simkart çiftleştiriyormusunuz?
bizim elemandan anında cevap geliyor.
cevap;yok abi biz öyle terbiyesizlik yapmıyoruz
9-ve son soru bu soru benimde çok hoşuma gidiyor
cep telefonu satıyormusunuz.???
yine bizim elemandan cevap
cevap;yok abi kaşarlı karışık tost var yanında ayran bedava
:
--------------- Ekleme ---------------
en komiklerini az daha unutuyordum:
kardeşler adamın biri gelip türkcel kontör istedi bende kontörü verdim adam gitti 10 dakika sonrageldi kartı fırlattı bu verdiyiniz benim telefonun içine olmuyor dedi.
gecen biri 2100 getirdi cihaz hec acmıyor yere dusurmus cihazı yaptım vesselam 2 gun sonra geldi sen ne biçim tamir yaptın eskiden daha az kontur gidiyodu!!!
ne diyeyim ben bu adama 1 saat anlatmaya calıstım anlamadı bagırdı cagırdı ditti
valla arkadaşlar geçnlerde banada admın biri geldi 1100 a hafıza kartı takabiliyormuyuz diye sordu bende evet dedim ama elimde yok diger telefoncularda kesin vardır birde onlara bakın dedim
kesin bütün memleketi gezmiştir o adam
8110'ların ilk çıktıgı sıralarda birisine cihazı sattım malüm birde nasıl kullanılacagı hakkında saatlerce seminer veriyorduk adam 2-3 gün sonra geldi ve direk telefonu masaya fırlattı utanmıyormusun okadar para verdik arızalı mal veriyosun ben istedigim yeri arıyorum kimse beni arayamıyor...deniyorum defalarca test yapıyoruz normal amcam olayın farkına varmış (hatasının) ama hala beni cebelleştiriyor sonunda söyledi megersem amcam görüşmesi bitince teli komple kapatıyomuş açık kalmasın diye...
bir gun gorme ozurlu bi arkadas geldi dukkana 3650 si vardi "ben telefonumu degistirmek istiyorum" dedi. tamam dedim nasil bir telefon istiyorsun> "ekran cozunurlugu daha yuksek ve renk sayisi daha cok olsun" dedi.
adam içeri girdi 2100 100 kontör ver dedi ben de turkcell mi amca diye sordum....siz dedi bu işte yenisiniz herhalde dedi bu telefonu yiğenim bana almanyadan gönderdi bilmemen doğal gayet dedi ....
aklımda kalan ilginç sorularda şunlar:
soru:
1-polili telefon varmı elinizde?(bahsedilen polifonik cep telefonu)
2-karttan çekiş yapıyormusunuz?
3-dilekçe yazarmısnız?
4-kontrol varmı?(bahsedilen kontör kartı)
5-ayva hat varmı?
6-yiğenim bu bizim eş... anırmıyor bi bakın hele.
(zil sesi çıkmıyoru telefonun.)
7-bi bayan yaklaşıyor dükkana ve teknik servis yazısını görüyor,
ve soru geliyor çamaşır makinası tamiride varmı?
8-abi simkart çiftleştiriyormusunuz?
bizim elemandan anında cevap geliyor.
cevap;yok abi biz öyle terbiyesizlik yapmıyoruz
9-ve son soru bu soru benimde çok hoşuma gidiyor
cep telefonu satıyormusunuz.???
yine bizim elemandan cevap
cevap;yok abi kaşarlı karışık tost var yanında ayran bedava
:
--------------- Ekleme ---------------
en komiklerini az daha unutuyordum:
kardeşler adamın biri gelip türkcel kontör istedi bende kontörü verdim adam gitti 10 dakika sonrageldi kartı fırlattı bu verdiyiniz benim telefonun içine olmuyor dedi.
gecen biri 2100 getirdi cihaz hec acmıyor yere dusurmus cihazı yaptım vesselam 2 gun sonra geldi sen ne biçim tamir yaptın eskiden daha az kontur gidiyodu!!!
ne diyeyim ben bu adama 1 saat anlatmaya calıstım anlamadı bagırdı cagırdı ditti
valla arkadaşlar geçnlerde banada admın biri geldi 1100 a hafıza kartı takabiliyormuyuz diye sordu bende evet dedim ama elimde yok diger telefoncularda kesin vardır birde onlara bakın dedim
kesin bütün memleketi gezmiştir o adam
allah kolaylık versin sana