Teknoloji devine deprem darbesi!

Sponsorlu Bağlantılar

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
    Konu Sahibi
Teknoloji devine deprem darbesi!
Japonya'da yaşanan art arda depremler dünya devi şirketlerin bazı fabrikalarda üretim faaliyetlerini durdurmasına neden oldu.

Son dönemde Uzak Doğu’da yaşanan depremler günlük hayatın yanında teknolojik gelişmeleri de yakından etkiliyor. Şubat ayında Tayvan’da yaşanan deprem çip üreticisi TSMC'nin üretim faaliyetlerinde belirgin bir yavaşlamaya, Meizu cephesinde ise Pro 5 mini’nin çıkışını ertelemişti.
Benzer bir etkinin bu defa Japonya’da meydana gelen depremlerde yaşandığını görüyoruz. Perşembe ve cumartesi günleri Japonya’yı vuran yıkıcı depremler sony’nin kamera sensörü üretimi gerçekleştirdiği Kumamoto’daki fabrikanın üretim faaliyetlerini durdurmasına neden oldu.

Kumamoto, CMOS kamera üretim tesisi başta Apple olmak üzere birçok üreticiye kamera tedariki sağlıyor. Sony’den yapılan açıklamada, üretimin bir süre askıya alındığı ifade edilirken, fabrikanın tekrar ne zaman faaliyete geçeceği belirtilmedi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sony yetkilileri, halihazırda stoklarda yeteri kadar görüntü sensörünün bulunduğunu ve bu noktada diğer firmaların mağdur edilmeyeceği bilgisini verdi. Sony, CMOS görüntü sensör üretiminin yüzde 40’ını elinde bulunduruyor.

Sony ayrıca Nagasaki’de bulunan kamera sensörü üretim tesisi ve PlayStation üretiminden sorumlu olan Kyushu üretim tesisinde de üretim faaliyetlerini kısmen durdurdu.

6.2 ve 7.3 şiddetinde yaşanan depremler sadece Sony’yi vurmadı. Mitsubishi ve Honda da belirli alanlarda üretim faaliyetlerini kısmen askıya aldı.

Haber 7

 


Üst Alt