Sony, Toshiba’nın görüntü sensörü bölümünü satın aldı

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Sony, Toshiba’nın görüntü sensörü bölümünü satın aldı
Güzel hamle.

Teknolojinin iki dev ismi sonunda anlaştı.



Daha önceki buradan yayınladığımız haberde teknolojinin dev ismi Sony’nin diğer bir dev isim Toshiba’nın görüntü sensörü bölümü ile anlaştığını duyurmuştuk. Sony firması bu söylentileri doğrular nitelikte Toshiba ile anlaştıklarını ve görüntü sensörü bölümünü satın aldığını duyurdu.



Uzun süredir Sony’nin akıllı telefon pazarından çekileceği haberleri gündeme gelmişti. Bu haberlerin yayılmasından sonra Sony cephesinden bu konu ile ilgili gerçeklik olmadığına dair açıklamalar gelmişti. Hatta Sony, bu söylentilerin çıktığı zamanlarda yeni akıllı telefon fabrikasını açtı. Sony’nin bununla yetinmeyip Toshiba’nın görüntü sensörleri bölümü ile ilgilendiği haberleri çımaya başlamıştı. Akıllı telefon departmanını güçlendirmek isteyen Sony, son noktayı koydu ve Toshiba’nın görüntü sensörleri bölümünü satın aldığını açıkladı.



Toshiba görüntü sensörleri bölümü bundan sonraki üretimlerini Sony Semiconductor Corporation çatısı altında devam edecek. Sony cephesinden gelen açıklamaya göre satın alım 155 milyon dolar karşılığında gerçekleştirilmiş. Satın alım işlemi tüm üretim tesisi ve ekipmanını kapsamakta. Satın alımdan sonra tüm ekip çalışanları işlerine aynen devam edecekler. 31 Mart 2016 tarihi itibarı ile Toshiba’nın görüntü sensörleri bölümü, tüm tesis ve ekipmanı ile birlikte Sony bünyesine katılmış olacak.




Sony, Toshiba’nın görüntü sensörü bölümünü satın aldı - MaxiCep
 
  • Beğen
Tepkiler: phasan
yeumyang

yeumyang

Moderator
Sony kamerada iyi isler yapacaktır artık hep rakiplerinden geri kalmıştı z5 ile biraz yakalamıştı bu satın alma iyi olur sony için
 
  • Beğen
Tepkiler: phasan


Üst Alt