Deprem ile birlikte Sony'nin CMOS sensör üretimi aksayacak

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Deprem ile birlikte Sony'nin CMOS sensör üretimi aksayacak
Teknoloji dünyasının oldukça önemli isimlerinden birisi olan Sony, akıllı telefon pazarında sunduğu Xperia modelleri ile adından söz ettiriyor ve kısa süre önce Xperia X Serisi modellerini tanıtırken, yakında da bu yeni cihazlar ön siparişe sunulacak.



Sony, sadece son kullanıcılara akıllı telefolar sunmazken, ayrıca donanım bileşenleri de üretiyor ve bunlar arasında da kameralar ön plana çıkıyor.

Sony, Apple ve Samsung başta olmak üzere dünya genelinde sayısız akıllı telefon üreticisi için kamera sensörleri üretiyor ve ayrıca bu sensörler firmanın kendi modellerinde de yer almakta. Son önemli modellerden Xperia X ve Xperia X Performance 23MP Sony kamera ile gelmişti.

Firmanın önemli ölçüde üretim tesisleri ise Japonya'da bulunurken, deprem kuşağı üzerinde bulunan ülke güçlü depremler sarsıldı. Cuma ve dün gerçekleşen bu sarsıntılarda gelen bilgilere göre bazı maddi hasarlar oluşurken, bu depremden Sony'de nasibini aldı.

Firmanın Japonya Kumamoto'da bulunan ve CMOS sensör üretimi gerçekleştiren fabrikasının kapatıldığı kaydedilirken, bu fabrikada üretilen sensörlerin, özellikle de Apple'ın iPhone akıllı telefonlarda kullanıldığı ifade ediliyor.

Ayrıca sadece Kumamoto'daki fabrika değil, Nagasaki'de yer alan firmanın başka bir üretim tesisinin de kapatıldığı ifade ediliyor.

Firmanın stoklarında yer alan CMOS sensörlerini üretiilere gönderebileceği kaydedilirken, ancak sayısal açıdan pazarı destekleyecek kadar stoğunun bulunmadığı belirtilmekte. Sony global CMOS sensör pazarının %40'lık kısmına hakim durumda.
Deprem ile birlikte Sony'nin CMOS sensör üretimi aksayacak
 


Üst Alt