Teknoloji Bağımlılığımdan Nasıl Kurtulurum?

Sponsorlu Bağlantılar

Parende_N

Parende_N

Üye
Bunun net bir yolu yok arkadaş,aslında öyle bağımlılığı da yok (misal benim pc 20 saattir açık bende başındayım :) :) ) şaka bir yana,başına dikiyor insanı ama yoğun bir meslek hayatınız varsa ve çok yoruluyorsanız bağımlılık felan kalmıyor ortada
Bunun net bir yolu yok arkadaş,aslında öyle bağımlılığı da yok (misal benim pc 20 saattir açık bende başındayım :) :) ) şaka bir yana,başına dikiyor insanı ama yoğun bir meslek hayatınız varsa ve çok yoruluyorsanız bağımlılık felan kalmıyor ortada

cloudcomp

Üye
    Konu Sahibi

Ama işte ben bu durumdan sıkıldım hadi zorunluluklar neysede elimde kulansam kullanmasam telefon durmak zorunda gibi sol elde gezdiriyorum biriyle konuşulcaksa bin defa düşünüp tana çekine konuşuyorum

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Sosyalleş arkadaş yap ,arkadaşlarınla cafelerde filan otur çay kahve iç muhabbet yap.Güzel bi kız bul konuş muhabbet kur 2 sene önce bende öyleydim :D

hsyncmptr

hsyncmptr

Üye
Sabretmeye çalışın ben Facebook bağımlısıydım 2 hafta önce dedim artık Facebook yok dondurdum 1 saat sonra açasım filan geldi ama inat ettim açmadım 1 hafta geçti dedim yeni bir akım başladı mı diye girdim 5-10 dakika sonra tekrar dondurdum şimdi ise rahatım aklıma bile gelmiyor

ishakonline

ishakonline

Üye
televizyon izlemeyerek başlayabilirsin en zararlılardan bu 2. interneti kullanmayı bırakabilirsin(kullanmayı biliyorsan no problem :D)

0MG90

0MG90

Üye
Hobi edin biraz, biraz daha arkadaş edin, vaktin boşsa gez dolaş

kartal835

kartal835

Üye
İntenet paketi alma. Tablette bir oyun bırak onu oyna hep sonra teldeki çoğu şeyi sil . 2 hafta içinde tel ve tabletten sıkılırsın

CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye
Yaşın büyük olsa işte çalışıyor olurdun, patron kızdığı için dokunamazdın :ehe
Bizim mağazada telefon kullanmak yasak. Abartan arkadaşlardan dolayı [emoji16]

CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye
Dostum sosyal değilsen bırakamassın o illeti. Arkadaş edin, gez, dolaş. Pikniğe git, aktivite yarat kendine.

cloudcomp

Üye
    Konu Sahibi
Sosyalleş arkadaş yap ,arkadaşlarınla cafelerde filan otur çay kahve iç muhabbet yap.Güzel bi kız bul konuş muhabbet kur 2 sene önce bende öyleydim :D

Ya güzel sosyalleşicezde çevremdekiler otlanıcaksa benden ozaman arıyo soruyo gerekirse buluşuyoruz daha yakında bu konuda tartıştık şimdi hiçbiri konuşmuyor
Sabretmeye çalışın ben Facebook bağımlısıydım 2 hafta önce dedim artık Facebook yok dondurdum 1 saat sonra açasım filan geldi ama inat ettim açmadım 1 hafta geçti dedim yeni bir akım başladı mı diye girdim 5-10 dakika sonra tekrar dondurdum şimdi ise rahatım aklıma bile gelmiyor

Bi kere dediğinizi yaptım3 gün dayanbildim sonra tekrar devam :D
Hobi edin biraz, biraz daha arkadaş edin, vaktin boşsa gez dolaş

Hobi olarak önerebileceğiniz birşey var mı peki?
Dostum sosyal değilsen bırakamassın o illeti. Arkadaş edin, gez, dolaş. Pikniğe git, aktivite yarat kendine.

Yürüyüş yapıyorum bazı akşamlar ama yok yani elimde telefonla eğer yoksa huzursuz ürkek tavırlarla hızlı hızlı yürüyüp direkt eve kapanma isteği oluyor

Kefelon

Üye
Teknoloji sevgini yararına kullan al bi ucuzundan DSLR hatta 2. El bile alabilirsin at kendini sokaklara güzel kareler yakalamaya çalış :)

Edit: Ben mesela direk sahile atarım kendimi en iyi kareleri yakaliyacagin yerdir denizin mavisi ve ağaçların yeşili de çabası :D

Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
Onları bana verebilirsin

Joker.

Joker.

Üye
Uzun süredir bende bırakmayı düşünüyorum ancak hayatımızın artık her yerinde olduğunda bir ihtiyaç gibi geliyor. Amatör fotoğrafçılık ile uğraşıyorum. Çektiğim fotoğrafları yayınlamak için çeşitli sosyal ağları kullanıyorum.Bakın bir ihtiyaç.Yaz tatilinde(lise öğrencisiym)arkadaşlarım ile Lol oynuyordum mesela oyundan çok dönen muhabbet hoş olduğundan insan pek bağımlılık yaşamıyor.Ama eğer oyunu hep bir amaç daha fazla küme atlamalıyım yönüyle oynarsanız bağımlılığa sebep oluyor.Bazı arkadaşlarım dediği program dili filan öğrenme konusuna pek katılmıyorum.Çünkü siz bırakmak istiyorsunuz o ise daha fazla içine çekmeye başlar.Uykusuz geceler başalatır.

xmustx

xmustx

Üye
Ben hiç şikayetçi değilim

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Mesele Teknolojiden uzaklaşmak değil kontrol altına alabilmek. Evde bende tv seyretmektense telefona bakmayı tercih ederim ama dışarıda bakmam.

Marco Laren

Marco Laren

Üye
Benim de Kucukken Telefonla Oynama Sevdam Vardi Ama Bu Olaydan BABAMIN Tavsiyesiyle Vazgectim :)

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Ayrica bunun bagimliliktan cok, 'Asosyal'likle de baglantisi var bence.
Yani eger sosyal biriysen ve arkadaslarinla cokca vakit harciyorsan, telefona yada diger elektronik cihazlara pek vakit ayiramazsin gibime geliyor.
Bende bir zamanlar oyleydim, ordan biliyoruml! =]
Yavas yavas koparsin, insan bir saatten sonra gercekten bikiyor artik.
Ekstra birsey yapma, devam et.
Biktigin, bikacagin ani bekle 'Bence'! =]

Dark-Evil

Dark-Evil

Üye
Beni ailem bu konu için zorla psikatri te gönderdiler çok fazla oturuyom diye :D , ilaç yazdı hiçbir etkisi olmadı hala aynıyım , yenmen zor maalesef :(

Üst Alt