Teknik Servis Raporu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Teknik Servis Raporu
Bilgisayarimi bir ariza dolayisiyla garantiye yolladim.İslemcide ariza varmis.İnceleme raporuna islemciye overclock yapilmistir bu sebeple garanti disi kalmistir yazmislar.Ama ben oc falan yapmadim ki yapmayida bilmem.Oc yapmadigimi nasil ispatlarim?

Dereck

Üye
Bunu anlamalarının tek yolu biosa girip ayarlara bakmaktır. Siz o tür bir işlem yapmadığınıza eminseniz muhtemelen Overclock Profile ayarları otomatikteydi. Bazı bios larda Overclock ayarları Otomatik olarak tanımlı olabiliyor sistem o anki işleyişe göre kendi kendine performans artışı sağlayabiliyor. Benim ASUS da böyle özellik mevcut mesela. Diğer seçenekler ise Manuel ve Disabled olur. Ben yinede bu anlattığım tarzda birşey olduğunu sanmıyorum bu çok nadirdir. O teknik servisin yapmış olduğu açıklama mantıksız. Ben daha önce overclock işleminin bilgisayarı garanti dışı bıraktırdığını hiç duymamıştım. Overclockun genel anlamda bilgisayarın ömrünü kısaltsada işlemciyi yakmaz ısınma sorunu vs. gibi sorunlarla baş gösterir. Bilgisayarı ne zaman aldınız bilmiyorum tabi ama garantiye gönderdiğinize göre çokta eski değil. Bu kadar kısa sürede işlemci yanıyorsa (overclock olsun ya da olmasın) demekki o ürün zaten size arızalı verilmişti. Sizin overclock kullanmaya hakkınız var bilinçli - bilinçsiz farketmez overclock pat diye yakmaz bilgisayarı.

Konu Sahibi
Alali bir bucuk sene oldu ve oc yapmadigima eminim.AMD 645 kullaniyordum.Cok sasirdim.Sicaklik zaten everest kararlilik testi de 10dk sonunda 60 a cikiyordu.harika kullandim 0 oc 0 toz.bilgi ici tesekkurler

klasik baştan savma bahanesi overlcock yapılmış..
yapabileceğin birşey malesefki yok...

marka ne bu arada ?

Dereck

Üye
İşlemci gerçekten arızalanmış olabilir. Çok sık olmasada işlemci arızasıda olur bir neden bulamamışlar böyle birşey çıkartmışlar. Ücret talep ederlerse kesinlikle ödemeyin derim garantiden karşılayabilirsiniz umarım.

Konu Sahibi
klasik baştan savma bahanesi overlcock yapılmış..
yapabileceğin birşey malesefki yok...

marka ne bu arada ?
Kendim topladım.Aldığımız yerde İstanbul da bir yer ama neresi olduğunu tam bilmiyorum.Bir bilgisayarcı aracılığıyla gönderiyorum.

@Dereck
Ücret ödemeyeceğim zaten.Hele birde oc yapmadığımı gösteren bir şey bulabilirsem davaya kadar uzatırım bu işi.Gigabyte markalı anakartımda arızalanmış.Adamlar hiç incelemeden değiştirdiler.Hiç bir inceleme yapılmadı ama.Bozuk olanı aldılar yenisini verdiler.Umarım işlemciyide hallederim

Dereck

Üye

İspatlamanın bir yolu olduğunu sanmıyorum biosu bile sıfırlamışlardır belki. Overclock yapmış olsanız bile haklısınız bence.

İspatlamanın bir yolu olduğunu sanmıyorum biosu bile sıfırlamışlardır belki. Overclock yapmış olsanız bile haklısınız bence.
yahu bi kere işlemciye overclock yapsa bile zarar veremezki..
çok yaparsa zaten sistem hiç açılmaz az yaparsa zarar vermez.. çok ısınsa sıcaklık koruması var işlemci kendini kapatıyor...

işlemciye verebileceği zararın tek yolu voltaj vermektir.
sen 1.2volt ile çalışan işlemciye kalkıp 1.4-1.5 volt verirsen kül edersin zaten.. buda fiziksel zararda verir yani gözle görülebilir zarar çıkar ortaya...

garanti resmen saçmalamış

Dereck

Üye

Napsın adamlar 1.5 yıl olmuş bu saatten sonra sıfır işlemci vermek olur mu! Bir bahane bulmak lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...