Taşınabilir HDD veya SSD Tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
    Konu Sahibi
Taşınabilir HDD veya SSD Tavsiyesi
arkadaşlar merhaba;

Önce HDD ve SSD arasında ne tip farklar var bilmiyorum o yüzden istediklerimi yazayım siz bana ona göre model önerin lütfen

1-) 1 TB gibi büyük boyutlarla işim yok fotoğrafçılığa merak saldım, çektiğim fotoğrafları taşınabilir! bir hdd veya ssd de depolamak istiyorum malum hafıza kartları aşırı uçuk fiyatlarda
2-) sağlam olsun. uzun süre beni idare etsin. Çekeceğim fotoğrafları depolayacağım için sağlamlık ve bozulma riski az olması şart

yukarıdakilere göre bana uygun fiyatlı 200 300 gb artık ne kadar varsa ve sağlamlık açısından bildiğiniz taşınabilir disk diyim artık neyse önerirseniz sevinirim

yardım eden herkese şimdiden teşekkürler

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
amacın depolamak olduğu için sana en uygunu HDD olacaktır. Seagate ve Western Digital markaları HDD konusunda uzman markalardır. Bu iki markanın modellerine bakabilirsin. 2,5" lik taşınabilir HDD'lerde sarsıntı koruması olduğundan daha güvenli olacaktır. (3.5" ler taşınabilir form olmadığından dolayı bu önlem yok)

• Beğen
Tepkiler: -Andromeda-
-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
    Konu Sahibi
amacın depolamak olduğu için sana en uygunu HDD olacaktır. Seagate ve Western Digital markaları HDD konusunda uzman markalardır. Bu iki markanın modellerine bakabilirsin. 2,5" lik taşınabilir HDD'lerde sarsıntı koruması olduğundan daha güvenli olacaktır. (3.5" ler taşınabilir form olmadığından dolayı bu önlem yok)
Önerdiğin bir model var mı peki ?

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Benim Şu An Kullandığım HDD 2 TB Toshiba Tipi ve Fiyati Uygundu Diye Tercih Ettim.
Bulabilirmisin Bilmem Şu An İçin Memnunun.
:

2009da Aldığım Seagate VarBide 2.5" 250 GB Hala Kullanıyorum Duruyor 2.HDD Olarak Oda.Oda Bu Ama Daha İncesi Sanırım Bu 2 TBsi.
:

Önerdiğim Marka Sadece Seagate Olacaktır Diğerlerini Kullanmadım Kuzende WD Var HDDden Ses Gelmeye Başladı Cortlamak Üzere Belkide.Kullandığım ve Başımın Ağrımadığı Segate Var Şu Anda.Alırsan Herhangibir Marka İçin Geçerli 1 TB 2.5" ve Adaptörsüz Olmasına Muhakkak Dikkat Et.
SSD İle Bir İşin Yok Gördüğüm Kadarıyla Boşa İsraf Olur Ömürleride Kısa Zaten.

• Beğen
-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
    Konu Sahibi
Benim Şu An Kullandığım HDD 2 TB Toshiba Tipi ve Fiyati Uygundu Diye Tercih Ettim.
Bulabilirmisin Bilmem Şu An İçin Memnunun.
:

2009da Aldığım Seagate VarBide 2.5" 250 GB Hala Kullanıyorum Duruyor 2.HDD Olarak Oda.Oda Bu Ama Daha İncesi Sanırım Bu 2 TBsi.
:

Önerdiğim Marka Sadece Seagate Olacaktır Diğerlerini Kullanmadım Kuzende WD Var HDDden Ses Gelmeye Başladı Cortlamak Üzere Belkide.Kullandığım ve Başımın Ağrımadığı Segate Var Şu Anda.Alırsan Herhangibir Marka İçin Geçerli 1 TB 2.5" ve Adaptörsüz Olmasına Muhakkak Dikkat Et.
SSD İle Bir İşin Yok Gördüğüm Kadarıyla Boşa İsraf Olur Ömürleride Kısa Zaten.
2.5" olanların hepsinde bu taşıma koruması var dimi ? Korumalı olanlardan istiyorum ben de

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
2.5" olanların hepsinde bu taşıma koruması var dimi ? Korumalı olanlardan istiyorum ben de
evet 2.5" olanların hepsinde dahili olarak olur. o yüzden tanımında "taşınabilir" ibaresi oluyor

-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
    Konu Sahibi
goldmobile

goldmobile

Üye
SSD nin üstünlüğü okuma yazma hızındadır sadece

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Bi yere sordum hepsiburada da sayıcı bana koruma yok dedi mesela..
şu makaleyi okumanızı tavsiye ederim.

bahsettiğim "koruma" durumu ekstra bir özellik olarak sunulmuyor zaten, 2.5" harddisklerin kendi yapısında var bu durum. o yüzden satıcı farklı şekilde yorumlamış olabilir bunu. belki de ekstra koruyucu bir kılıf olarak da anlamış olabilir.

yukarda linkini verdiğim makaleden alıntıdır; (sayfa 5)
3.5 inç diskler doğası gereği sarsıntıya karşı daha dayanıksız. Kıpırdatılmadan kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Bildiğiniz gibi sabit yerli yerinde duran masaüstü bilgisayarlar için geliştirildiler ve 2.5 inç'lik ve "taşınabilirlik" odaklı sabit disklerden daha farklılar.

• Beğen
Muhammed CR7

Muhammed CR7

Üye
Taşınılabilir hdd ssd dışında, wi-fi destekli olanda var. Link te ürünün altında bi kaç çeşit daha var..

byAndroid

byAndroid

Üye
Bende de 1 tb seagete var 170 e almıştım 4 yıl önce tam zamanı hatırlamıyorum tavsiye ederim

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
SSD'nin ömrünün kısa olduğu tamamen şehir efsanesidir :) Ancak senin ihtiyacına uygun olan HDD'dir. Depolama yapacaksın çünkü hıza çok ihtiyacın yok. USB 3.0 bir hdd işini görecektir. Marka olarakta Seagate ya da WD alabilirsin. İkisi de kendini kanıtlamış markadır.

• Beğen

Üst Alt