Tanıdığınız Birinin Müslüman Olmadığını Öğrenseniz Ne Yaparsınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

paradox07

paradox07

Üye
Allah katında tek din islamdır

"İnneddîne ındallâhil İslâm.(ü) ve mahtelefellezîne ûtülkitâbe illâ min ba'di mâ câehümül ılmu bağyen beynehüm. Vemen yekfür biêyetillâhi feinnellâhe serîül hısâb(i)*ALİ İMRAN/19.
"Fein hâccûke fegul eslemtü vechiye lillâhi vemenittebeani. Ve gul lillezîne ûtül kitâbe vel ümmiyyûne eeslemtüm. Fein eslemû fegadihtedev. Ve in tevellev feinnemâ aleykel belâğ.(u) Vallâhü basîrun bil ıbâd(i)*ALİ İMRAN 20.
"Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet'tir. Ancak, Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki ihtiras yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini kim inkâr ederse bilsin ki, Allah hesabı çabuk görür." "Ey Muhammed! Eğer seninle tartışmaya girişirlerse, "Ben bana uyanlarla birlikte kendimi Allah'a verdim," de. Kendilerine Kitap verilenlere ve kitapsızlara: "Siz de İslâm oldunuz mu?"de, şâyet İslâm olurlarsa doğru yola girmişlerdir, yüz çevirirlerse, sana yalnız tebliğ etmek düşer. Allah kullarını görür." (Ali İmran 3/19-20)

arkadasa katiliyorum.gayrimuslimlerle fazla samimi olmamamiz konusunda pek cok ayet ve hadis vardir.

avcitalip

avcitalip

Üye
beni ilgilendirmez çok samimi bir arkadaşımsa dini konulara onun yanında pek girmem :evet: ama günün birinde ona Müslümanlığın doğru din olduğunu gösteririm:evet:

ümran

Üye

benim dinime inanmayan biriyle neden samimi olayım ki? hz.muhammed (sav) , gitmişte herhangi bir kafirle dost olmuş mudur? Hayır,o zaman bu iş benim için bitmiştir.

arkadaş noktayı koydu dağılın :alkis

- - - Eklendi - - -

ama şunuda söylim (kimse üstne alınmasın) böyle söylüyoz müslümanız fakat dinin emrettiği şeyleri tam olarak yapmıyoruz.arapçada bir laf var >telle mıs sıla şekkeyt ıl kıble ..türkçesi baksana namaz kılmaktan kıbleyi yardı (kıbleyı yarmak iyi anlamda) :)

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Ben çok fazla konuşmamaya gayret gösteririm

iPandemonium

iPandemonium

Üye
Din Dil Irk ayrımı yok ,ama olurda yaşadığım yere bayrağıma ,kendi dinime laf ederse tabi bu kişiden uzak dururum,yoksa şu hristiyan şu böyle diye ayrım yok benim içinde

muzocuk.

Üye
cok uzulurum be

larten123

larten123

Üye
    Konu Sahibi
Ey îmân edenler! Yahudileri ve hristiyanları dostlar edinmeyin! Onlar birbirinin yârânıdırlar. Buna rağmen içinizden kim onları dost edinirse, artık şübhesiz o, onlardandır. Muhakkak ki Allah, zâlimler topluluğunu (inkârlarındaki ısrarları sebebiyle) hidâyete erdirmez.” (Maide 51)

İçlerinden zulmedenler hâriç, ehl-i kitabla ancak o en güzel olan (sûret)le mücâdele edin ve deyin ki: “(Biz,) bize indirilene de size indirilene de îmân ettik; bizim İlâhımız da sizin İlâhınız da birdir ve biz ancak O'na teslîm olanlarız.”. (Ankebut 46)

Allah, din husûsunda sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten ve onlara karşı âdil davranmaktan sizi yasaklamaz. Şübhesiz ki Allah, adâletli olanları sever.” (Mümtehine / 8)

Dinim neyi emrediyorsa onu yaparım

Neden böyle düşünüyorsunuz anlamıyorum? Siz Türkiye'de Müslüman olarak doğdunuz. Öteki taraflarda başka dinle doğanlar ne yapsın? Suçları ney ki direk cehenneme gidiyor?

iPandemonium

iPandemonium

Üye
Neden böyle düşünüyorsunuz anlamıyorum? Siz Türkiye'de Müslüman olarak doğdunuz. Öteki taraflarda başka dinle doğanlar ne yapsın? Suçları ney ki direk cehenneme gidiyor?
Yorumlardan çıkardığım düşünceye göre müslüman değilsin ?

ümran

Üye

belli bi yaştan sonra neyin doğru olduğunu anlıyorlar ,müslüman olabilirler.

Jomolocco

Jomolocco

Üye
Tabiki de devam ettiririm ne kadar sacma.

Yok neymiş baska dinden dost olmazmış hehe

Cok iyi arkadasım var ateist olan iddaa ediyorum ki birçok Müslüman'dan daha insandır.
Durum böyleyken hangi dinden olduğu beni bağlamaz

Siz galiba her arkadas seçerken dinin ne diye soruyorsunuz .

Bu sizi büyütmez aksine küçültür.

iPandemonium

iPandemonium

Üye
Hayır müslümanım. Ben sadece onlar adına konuşuyorum
Bu konudaki tüm yorumlarına katılıyorum ,fakat bazı insanların görüşü değişmez ,ejnebiden dost olmaz sözünün izinde gidiyor onlar :ehe

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye

Dinle doğmak mı :) buluğ çagı yanı ergenliye girmemiş olanlar için dinin gerekleri namaz kılmak oruz tutmak farz değil
işledikleri günahlardan mesül tutulmuyorlar. Güzel sorular soruyorsun bu soruları ilk soran sen değilsindir.
elbet bir cevabı vardır bazı arkadaşlar müslüman olmamakla elştirmişler bu konuyu açmayı gerek görmenden
zaten anlaşılıyor

- - - Eklendi - - -

Müslüman oldugun anlaşılıyor

Akıncı

Akıncı

Üye
arkadaşlık başka kardeşlik başka

unapologetic

unapologetic

Üye
hiç bişe yapmazdım sonuçta ben onun dini için onunla arkadaş olmuyorum

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Byenimde bi suru ateist arkadasim vardi fakatt hic bu konular yuzunden uzak durmadim sadece dinime sayg i gostersin dusunceme karsi bi tutum sergilemrsin yeter isterse inege tapsin banane :)

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
x-scarface

x-scarface

Üye
Hristiyan degil belki ama hic inanmayan arkadaslarim var beni pek ilgilendirmez istedigine inansin istemedigine inanmasin ben yine muhabbetime bakarim fakat kinusurken dini konulara girmemeye ozen gosteririm ki birbieimizi kirmayalim

:alkis

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına islam hoşgörü dinidir diyoruz siz tutmuş yok konuşmam yok eskisi gibi samimi olmam diyorsunuz bu kadar yoz düşünmeyin gerici olmayın.. İslam hoşgörü dinidir saygı sevgi temelli bir dindir.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt