Tanıdığınız Birinin Müslüman Olmadığını Öğrenseniz Ne Yaparsınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
larten123

larten123

Üye
    Konu Sahibi
Tanıdığınız Birinin Müslüman Olmadığını Öğrenseniz Ne Yaparsınız?
Amacım sadece öğrenmek. Bir çok müslüman olmayan arkadaşlarım var ve hiçbirini yargılamıyorum ama bazıları da eleştirip küfür eder müslüman olduğunu sanar. Siz böyle bir şeyle karşılaşsanız ne yapardınız?

codblackops2

codblackops2

Üye
gene konuşurum ama eskisi kadar samimi olmamak şartıyla.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Allah katında tek din islamdır

"İnneddîne ındallâhil İslâm.(ü) ve mahtelefellezîne ûtülkitâbe illâ min ba'di mâ câehümül ılmu bağyen beynehüm. Vemen yekfür biêyetillâhi feinnellâhe serîül hısâb(i)*ALİ İMRAN/19.
"Fein hâccûke fegul eslemtü vechiye lillâhi vemenittebeani. Ve gul lillezîne ûtül kitâbe vel ümmiyyûne eeslemtüm. Fein eslemû fegadihtedev. Ve in tevellev feinnemâ aleykel belâğ.(u) Vallâhü basîrun bil ıbâd(i)*ALİ İMRAN 20.
"Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet'tir. Ancak, Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki ihtiras yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini kim inkâr ederse bilsin ki, Allah hesabı çabuk görür." "Ey Muhammed! Eğer seninle tartışmaya girişirlerse, "Ben bana uyanlarla birlikte kendimi Allah'a verdim," de. Kendilerine Kitap verilenlere ve kitapsızlara: "Siz de İslâm oldunuz mu?"de, şâyet İslâm olurlarsa doğru yola girmişlerdir, yüz çevirirlerse, sana yalnız tebliğ etmek düşer. Allah kullarını görür." (Ali İmran 3/19-20)

• Beğen
Tepkiler: kraldost
iyavuzoz

iyavuzoz

Üye
arkadaşlarımın dini inancı ne kadar samimi olursam olayım beni ilgilendirmez

restmod

restmod

Üye
Kimse kimseyi yargilayamaz herkezin inanci kendine fakat inancini bile bilmiyorsan arkadasini tanimiyorsun demekki

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Bu konuyla ilgili ayetler hadisi şerifler var biraz araştırın

codblackops2

codblackops2

Üye
Neden? Onun dini inancı veya düşüncesi seni neden bu duruma getirsin ki?

benim dinime inanmayan biriyle neden samimi olayım ki? hz.muhammed (sav) , gitmişte herhangi bir kafirle dost olmuş mudur? Hayır,o zaman bu iş benim için bitmiştir.

• Beğen
Tepkiler: kraldost, Türe ve Dede
_YldZEneS_

_YldZEneS_

Üye
Örnek: basıma geldi namaz kılmayan biri ile samimi dost olursan yakında sende kılmazsin bir cumayi kaçırdım sonra namaz kılanlar ile samimi dostum simdi hiçbir sorun yok :oke:

• Beğen
Tepkiler: Dede
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Ey îmân edenler! Yahudileri ve hristiyanları dostlar edinmeyin! Onlar birbirinin yârânıdırlar. Buna rağmen içinizden kim onları dost edinirse, artık şübhesiz o, onlardandır. Muhakkak ki Allah, zâlimler topluluğunu (inkârlarındaki ısrarları sebebiyle) hidâyete erdirmez.” (Maide 51)

İçlerinden zulmedenler hâriç, ehl-i kitabla ancak o en güzel olan (sûret)le mücâdele edin ve deyin ki: “(Biz,) bize indirilene de size indirilene de îmân ettik; bizim İlâhımız da sizin İlâhınız da birdir ve biz ancak O'na teslîm olanlarız.”. (Ankebut 46)

Allah, din husûsunda sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten ve onlara karşı âdil davranmaktan sizi yasaklamaz. Şübhesiz ki Allah, adâletli olanları sever.” (Mümtehine / 8)

Dinim neyi emrediyorsa onu yaparım

codblackops2

codblackops2

Üye
Ey îmân edenler! Yahudileri ve hristiyanları dostlar edinmeyin! Onlar birbirinin yârânıdırlar. Buna rağmen içinizden kim onları dost edinirse, artık şübhesiz o, onlardandır. Muhakkak ki Allah, zâlimler topluluğunu (inkârlarındaki ısrarları sebebiyle) hidâyete erdirmez.” (Maide 51)

İçlerinden zulmedenler hâriç, ehl-i kitabla ancak o en güzel olan (sûret)le mücâdele edin ve deyin ki: “(Biz,) bize indirilene de size indirilene de îmân ettik; bizim İlâhımız da sizin İlâhınız da birdir ve biz ancak O'na teslîm olanlarız.”. (Ankebut 46)

Allah, din husûsunda sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten ve onlara karşı âdil davranmaktan sizi yasaklamaz. Şübhesiz ki Allah, adâletli olanları sever.” (Mümtehine / 8)

Dinim neyi emrediyorsa onu yaparım

:oke:

Joker

Joker

Emekli Yönetici
var birkac arkadasim sahsen bir sorunum yok hicbiriyle fakat sonlari icin endiseleniyorum :hmmm

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
çok samimi olmamak gerekir Körle yatan şaşı kalkar

• Beğen
Tepkiler: Dede
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Hiç bi şey. Eskisi gibi devam ederdim

BYFECI

BYFECI

Üye
Ben elhamdülillah müslümanım.. Ama karşımdaki düzgün ve iyi biriyse müslüman olup olmaması önemli değil ama o kadarda çok muhatap olmam.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Hristiyan degil belki ama hic inanmayan arkadaslarim var beni pek ilgilendirmez istedigine inansin istemedigine inanmasin ben yine muhabbetime bakarim fakat kinusurken dini konulara girmemeye ozen gosteririm ki birbieimizi kirmayalim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt