Symbian Vs. Android karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Boş bi konu konu,nokianın amiral gemisi n8 idi. bu sene desteğinı cekiyor nasıl amiral gemisi bu anlamadım.Htc android ilk cıktıgındaki telefonlarına bile ics güncellemesi sunuyor.Ayrıca yıl olmuş 2012 symbianda hala flash destegi yok.Neyse iyi günler

flash player ı yapan firma adobe dir ve adobe mobil flash sürümlerini yapmayı bıraktığını açıkladı
tabi bu kararın arkasında html5 in gelişmesi ve mobil tarayıcılarda flash playerdan daha az güç kullanımı ve daha iyi performans sunabilecek olmasının yanında google ın adobe üzerindeki etkisi de var diye düşünüyorum

Ayrıca Nokia nın halen anlayamadığı olay piyasayı kasıp kavuracak üst düzey donanımlı bir cihazının üretilmiş olması gerektiği
şuan Nokia - Android karşılaştırmasını donanım olarak yapacak olsak N8 e gidip Galaksy y, mini, ace, gio gibi modelleri rakip olarak göstermek gerekecek ki çok komik bir durum :D tabi N8 özellikle kamerası ile öne çıkan bir cihaz
fiyat olarak kıyaslama yapılacak olsa 603 e sanırım yakın ayarda rakip bulmak da zor olacaktır
anlatmak istediğim bu elektronik eşya tercihi herkesin kendi kullanım şekli ve ihtiyaçlarına göre yapılmalıdır. birisi internetten film izlemek için cihaz arıyorsa alır bir tablet veya Galaksy Note filmini rahat rahat izler, bir başkası film video falan izlemeyecektir telefon+diğer ihtiyaçları için kullanıp orta düzey fotoğraf çekecektir ona göre bir cihaz alır

Bu arada Android de ram optimizasyonunda birşey dikkatimi çekti ve meraktan soruyorum ram şiştiğinde arkaplan uygulamaları kendi kendisine kapatıyor yani bir oyun açıyorsun arka plandaki facebook kapanabiliyor senden habersiz öyle mi? uyarı verse bari bak ramin bu uygulamaya yetmiyor şu şu şu uygulamalardan hangisini kapatayım falan dese en azından daha iyi olabilirdi veya bir ayarı mı vardır "ram optimizasyonu otomatik yapılsın / kullanıcı destekli yapılsın" gibi? eğer ayarı yoksa çok ilginç bir durum yani en azından ics ile bari gelecek olsa bu özellik iyi olurdu

NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
[alikan];4371596' Alıntı:

Bak güzel kardeşim seninle olan sohbetimizin bu kadar uzaması senin bir türlü kabul etmemekte ki ısrarın ve benim söylediğim şeyleri sanki Symbian kötüleyip Android yüceltip ego tatmin ediyorum noktasına getirmeye çalışman. Bak tamamen iyi niyetimden yazıyorum burada yazdığım hiçbir kelime de symbian kötülemedim elimdeki cihazı övmedim öyle bir sözcük bulamazsın. Sadece yöneltilen şeylere cevap veriyorum.

Şimdi tekrar söylüyorum ve lütfen artık bu konuda anlaşalım olay hangi sistemin neyi yaptığı olayına dönerse yine kısır döngüye gireriz. Sen burada 60-70 uygulama aç gel saygı duy dersen bende sana en basiti Facebook'u ana sayfada açıp sayfa yönlendirmeden aynı ekranda bir video aç gel (2-3 sayfa önce bi resim koymuştum bununla ilgili) saygı duy derim yada oynadığım oyunları gel oyna derim yada aldığım performansı al gel saygı duy derim yani olay yine kısır döngüye girer. Evet Symbian gerçekten de güzel yetersiz ama güzel bir işletim sistemi basit bir işletim sistemi Fazla Ram ihtiyacı duymayan bir sistem bunları zaten biliyoruz ve lafımız yok. Evet multitask 100 e kadar uygulama açıyor süper bir şey, hani çok yararlı olmasada sınırları görme adına süper bir şey. Çünkü bir insan aynı anda en fazla 10 tane bilemedin 15 tane uygulama açıp arkaya atsın fazlası sadece sınırları görmek için test olur ama yinede güzel birşey.

Neyse benimle ısrarla iddialaştığın şey cihazın kullandığı RAM olayı olduğu için ve ısrarla kabul etmek istemediğin için hala yazıyorum. Evet Android Ram kullanan bir sistem ama bunun sebebi (Sistem için gerekli olan uygulamaların yanında)akıllı işletim sistemi olduğu için arka planda seni sürekli senkronize tutmak için açık tuttuğu uygulamalar. Fakat burası çok önemli artık anlayalım bunları eğer istersen kapatıyorsun bunun için Root Hack Custom vs ihtiyacın yok sadece telefonu kullanmayı bil yeter ve ayrıca bu uygulamalar belirli süre hiç kullanılmazsa zaten kendi kendini kapatıyor. Ve bir türlü kabul etmek istemediğin şey de akşamdan beri benimde ısrarla anlatmaya çalıştığım şey Telefon Boştayken Ana Ekranda Ram değeri yüksek görünse bile (hala söylüyorum bende yüksek değil) yüksek görünse bile bunun hiçbir şeye negatif etkisi olmadığıdır. Bu senin yapmak istediğin hiçbir şeye engel değil hiçbir şekilde bir yada birden fazla uygulamayı açmana engel değil. Sen uygulama açıp arkaya attıkça eğer ki fazladan Ram ihtiyacı çıkarsa sistem boştaki uygulamalardan birini kapatıp Ram yaratıyor bu kadar basit.

Oyun olayında da sen yapamamışsın dicem yine yanlış anlayacaksın. Çözünürlüğü 540*960 olacak o kadar. Ayrıca grafik işlemcisi seninde dediğin gibi çok yeterli ekran çözünürlüğündeki yükseklik ve ppi değeri özellikle oyun oynarken hele bir de HD ise acayip hissettiriyor kendini. Senin için yine ekran görüntüleri aldım hem Ram değeri hem de oyun ekranlarımdan. Hani Ram düşük çıksın dıye program kapatmaktan bahsediyosun ya. Burada resmini paylaştığınız Evo sahibi arkadaş boştayken 650Mb görüyor ben birden fazla açık uygulama arkada açıkken bile o değeri görmüyorum.(Kullanmayı bilmekten kastım bu) Benim demeye çalıştığım şey elimdeki cihazın neyi yapıp neyi yapamayacağını ben biliyorum ve sadece onu söylüyorum. Ayrıca bu cihazda Root yok custom yok birşey yok çünkü hiç anlamam daha çok yeniyim. Ama ben bu ekran görüntülerini orjinal rom da telefona hiçbir şey yapılmadan alıpta gönderiyorum ya Custom Rom + Overclock +s-off vs vs yapsam cihazın Stock işlemcisi 1.5Ghz, yani bu paylaştığım değerlerin iki katı düşüklerini alırım burada veya performans olarak dahada yükseğini alırım. Hani bunu neden yazıyorum S^3 teki mod arkadaşlarımız Anna yada Belle editleyip en iyi hale getirmeye çalışıp paylaşıyorlar bizde kullanıyoruz ya, bu telefonuda öyle kullansak o zaman akıllara zarar herhalde :s

Arkadaşım oyun oynamak istiyorsan PSP al :9

----------Eklendi @ 15:17:54 ---------- Yazıldı @ 15:16:21 ----------

o kadar haklısın ki bende c-7 den android telefona geçiş yaptım ya arkadaşlar nokıa da kullansın 1gb ram sistem de istedigi kadar kullansın ama nokıa bunu yapmadıki internet hızı düşük oyunların çogunda kasıyor uygulamaları androidten az eeee bir tek telefon saglam demeyle olmuyor saglam lık da olsun

Neden sen telefonunda Modern warfare 3 oynuyorsun değilmi?

_ardaa

_ardaa

Üye

Bu cihazın fiyatı kaç paradır, ve böyle oyunları telefonda oynarken zevk alıyor musun 4" ekran da

[alikan]

[alikan]

Üye
Arkadaşım oyun oynamak istiyorsan PSP al :9

----------Eklendi @ 15:17:54 ---------- Yazıldı @ 15:16:21 ----------

Siz gram objektif ve hakkaniyetli olabildiğiniz gün, kendi adınıza çok şey değişecektir eminim.
Yazdığım yazıya verebildiğin tek cevap buysa kapasitenden şüphe duyarım.

----------Eklendi @ 15:36:52 ---------- Yazıldı @ 15:32:43 ----------

Bu cihazın fiyatı kaç paradır, ve böyle oyunları telefonda oynarken zevk alıyor musun 4" ekran da

Media Markt'tan 1.190 TL ye aldım cihazı ve aldığım yerde N8 fiyatı 1.135 TL idi. Yani sıfır bir N8 parasına aldım cihazı.
4.3" ekranda böyle oyunlar oynamaktan alınan keyfi öğrenmek için denemek lazım diyebilirim sana. Elbette ki pc performansı değil
ve zaten o performansı ararsam gider pc de oynarım oyunumu.
Ancak amaç Mobil haldeyken alabileceğim maksimum fayda ve keyiftir onu da fazlasıyla veriyor.
Özellikle Modern Combat 3'ün videolarını izlemeni tavsiye ederim. Oyunu Gyroscopic halde Online oynamak çok keyifli.

_ardaa

_ardaa

Üye
[alikan];4371973' Alıntı:
Media Markt'tan 1.190 TL ye aldım cihazı ve aldığım yerde N8 fiyatı 1.135 TL idi. Yani sıfır bir N8 parasına aldım cihazı.
4.3" ekranda böyle oyunlar oynamaktan alınan keyfi öğrenmek için denemek lazım diyebilirim sana. Elbette ki pc performansı değil
ve zaten o performansı ararsam gider pc de oynarım oyunumu. Ancak amaç Mobil haldeyken alabileceğim maksimum fayda ve keyiftir onu da fazlasıyla veriyor.
Özellikle Modern Combat 3'ün videolarını izlemeni tavsiye ederim. Oyunu Gyroscopic halde Online oynamak çok keyifli.

2.000 TL civarıydı en son duyduğumda 2. el mi o fiyata, oyun konusu biraz zevk işi o yüzden kişisel bir durum ben oynayamam en az 10" ekran gerek bana bu tür oyunlar için:)

[alikan]

[alikan]

Üye
2.000 TL civarıydı en son duyduğumda 2. el mi o fiyata, oyun konusu biraz zevk işi o yüzden kişisel bir durum ben oynayamam en az 10" ekran gerek bana bu tür oyunlar için:)

Hayır sıfır aldım ve zaten bu cihazın fiyatının düştüğünü öğrenir öğrenmez N8 imi satıp gidip hemen aldım.
Bugün bakacağın heryerde bu cihazı sıfır olarak 1150-1250 arası bulursun.
Media Markt'ta şu an 1.249 TL ben alırken çılgın hafta sonu muhabbeti bişeyi vardı.
Fakat haklısın cihaz Kipa'da hala 2040 TL.

SilentOne

SilentOne

Üye
kipa hep pahalı satıyor

ozggurr

ozggurr

Üye
:) :) :) komik bir yazi olmus. Gozden kacirdigin bir nokta var : Nokia bile symbiandan bir sey olmayacagini anlayip,symbian departmanina destegini cok cok az verecegini duyurdu. Ustune Nokia'nin adi kotu anilmasin artik diye symbian kelimesini yasakladi. Ayrica bir yanlisini da duzelteyim. Symbian'i sadece Nokia kullanmadi. Bazi Samsung modellerinde de mevcut. O elestirdigin Android'in aynisini Symbian da yapti. Benim yorumum symbiandan bir sey olmayacagini goren Samsung Bada'yi gelistirdi. Programlar da ayni demissin. Hadi skype i yukle de goruntulu konusalim ya da viber i yukle de wifi uzerinden ucretsiz konusalim. Eski bir symbian yeni bir android kullanicisi olarak soyluyorum:Android ezdi ve gecti...

skype video chat meselesi tamamen ve tamamen pazarlamayla alakali bir durum, ben burda da yazdim bir iki sene once yine yazayim. nokia 5800 ile hong kong'da otel lobisinden istanbuldaki ailemle cep telefonundan bilgisayara baglanarak video chat yapiyordum ben.

o zaman symbian^1 idi kullanilan isletim sistemi ve fring uzerinde skype ile o zaman symbian'a destegini veriyordu. takilmadan catir catir video chat yapilabiliyordu. ama skype fring'e yasak getirdi ve video chat kullanmasina izin vermedi. fring'in yaptigini skype yapmiyorsa symbian'in kapasitesi olmadigindan degil baska nedenlerdendir.

su anda nimbuzz, skype ile wifi uzerinden sesli gorusme ve fring ile video gorusme yapilabiliyor ucretsiz olarak.

diger telefon ureticilerinin symbian'dan vazgecip baska os'lar gelistirmesinin nedeni de symbian'in kotu olmasi degil symbian'in Nokia'nin mali olmasi ve Nokia'nin pazardaki dominant durumunu bitirme cabasidir. Inceleyin bundan 5 sene onceki pazar oranlarini anlarsiniz ne demek istedigimi.

Google, mali olarak dunyanin en guclu bir kac sirketinden birisi ve reklam olarak da dunyayi tekel gibi kendine baglamis bir sirket. sayfasina baktiginizda arama cubugu goruntusu var ama bugun hangi siteye girerseniz girin google'in el atmadigi bir web sitesi mevcut degil. web'e yani gelecegin medyasina bu kadar hakim olan bir sirketin urunu olan Android'in cok iyi pazarlama ile harika reklami sonucunda Nokia pazarini ele gecirdigi bir gercek.

Symbian kullanan diger operatorlerin butun yuku symbian ekosistemini kullanan Nokia'ya kalinca Nokia zarar etmeye basladi, milyar dolarlik zararlar aciklayan firmaya da microsoft goz dikti. Microsoft zaten isletim sistemi ureticisi oldugu icin de dogal olarak yeni ekosistemi yaratirken kendi urununu tercih etti symbian yerine.

Vaktinde 3D oyun tamamen Nokia telefonlarina ozel cikarken simdi genelde IOS ve Android'lere ozel cikiyor. Bunlarin nedeni symbian'in kotu olmasi degil, pazarlama ve pazar savaslarindaki isbirliktelikleri.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
matchless

matchless

Üye
bu karsılastırmalar nezaman bıtecek ?

tayrebaz

Üye
symbian a uygulama uretme konusunda sana katiliyorum symbian in kaldirmamasi degil pazar savaslari yuzunden ama android inde arayi actigi kesin.

NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
[alikan];4371973' Alıntı:
Siz gram objektif ve hakkaniyetli olabildiğiniz gün, kendi adınıza çok şey değişecektir eminim.
Yazdığım yazıya verebildiğin tek cevap buysa kapasitenden şüphe duyarım.

----------Eklendi @ 15:36:52 ---------- Yazıldı @ 15:32:43 --------

Arkadaşım söylediğin oyunları bende gördüm oynarken GalaxySII kasıyor + her elektronik ürün ne amaçla üretildiyse o amaçla kullanılmalı taraftarıyım. kapasite meselesi dersen de sendeki kapasite belli. Yaş 11 filanmıydı sende :)

----------Eklendi @ 18:19:16 ---------- Yazıldı @ 18:15:18 ----------

Biz de sana 5800'la yaşadığın deneyimleri paylaştığın için teşekkür ediyoruz. Tipik fandroid sözü: "yanımda n8 var" şimdi maddelere geçelim.
1. Bariz sallıyorsun.
Cihazı kullanmadığın burdan belli, hasbelkader kullanma şansını yakaladığın cihazda da pr1 yüklü. Çoklu görevde berbatmış :zuhaha: neremle gülsem bilemedim. Androidin yapabildiği bir şey mi onu da sorgulamak lazım.
2. Cevaba değer bulmuyorum bu saçmalığı görüntüde zaten her şey ortada. :zuhaha:

sen 256 mb ramli hatta 512 mb ramli androidle bu kadar oyun uygulamayı aç, ben bütün symbianlı telefonlarımı balkondan atıp resmini de çekip size yollayacağım. 1gb ram da olur açtım diyip de göstermeye kalkmayın ama reload yapmadan açıcak. ;)
:zuhaha:
:zuhaha: :zuhaha:

3. Hayır hayır ve hayır!
Nokia 5800 deneyimlerinle bizi kandıramazsın.
Symbian OS 9.4'te ciddi sorunlar vardı ama onunla kaldı bu sorunlar.

4. Üzgünüm sallamışsın yine.
Belle'e güncellediğini iddia etmişsin, anna'da bile reset sorunu ortadan kalkmıştı hem androiddeki gibi üzgünüz kapatmaya zorla gibi hatalar da almıyoruz.
5. Aman Allah'ım biri bu genci durdursun! :zuhaha:
Tersine symbian kullanımı en basit işletim sistemlerinden biridir. Pratikliğini herkese kanıtlamış. Karalama yapacağım diye nereden sallayacağına şaşırmışsın. Androiddeki gibi menülerde kaybolmuyorsun ayrıca. ;) Senin 6600 dışında bir symbian kullanıp kullanmadığın konusunda şüphelenmeye başladım.

6. Kullanım zorluğunda ısrarcıyız.
Androidi kullanırken nedense hep kayboluyorum telefonun içinde ama symbianda bu yok. Her gereç için klasörleme var, her şeyin yeri belli. Android kullanacak kadar kapasiten varsa symbianı her türlü kullanırsın yalanlarınla git çoluk çocuğu kandır. ;)

He son olarak n8 kamerasını kötü bulan sendin değil mi? Hayal kurmaya devam et!
Atış serbest denmiş sanki, bol keseden atmışsın.
YEMEZLER.

konuya girince diğer sayfaları incelemeden yorum yapmasan sevinirim 2 uygulama açmakla bitmiyor olay bir yukarı bak istersen. Söylediğim gibi bu üstteki resmi paylaşan arkadaşın önünde saygı duruşunda durmak lazım

tayrebaz

Üye
Arkadaşım söylediğin oyunları bende gördüm oynarken GalaxySII kasıyor + her elektronik ürün ne amaçla üretildiyse o amaçla kullanılmalı taraftarıyım. kapasite meselesi dersen de sendeki kapasite belli. Yaş 11 filanmıydı sende :)

kardes eger ben binbesyuz tl yi s2 veriyorsam cihazimda oyun ve film oynamak icin veririm konusmak icin alicaksam o cihaz s2 degil 1110 olur.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
bazi uyeler bisey kanitlamak adina kendini kucuk dusuruyor herkes sozlerine dikkat etsin herkes kullandigini bilir baskasinin telefonu onu ilgilendirmez ben de dahil. sizin.ovmenizle telefon.gorusuu degismiyor kimsenin eger kullanir ona uygun gelirse degisir fikri

matchless

matchless

Üye
bu millet neyin savaşını verıyo :) ahh ahh nerde o eskı gunler :) vga cameralar polifonık zıl seslerı 3gp vıdeo kayıtları pehh )) ozaman bukadr kafamız agırmıyodu

mcnpl4

mcnpl4

Üye
fandroid:kafan agriyosa android al rahatla:ehe

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
Android'i bu foruma gelip savunanlar var birde bende Dual Core Motorola Xoom var android 3.2 yüklü traşşş belle bile daha iyi ondan.Kasmalar falan hepsi aynı boşuna Android lafı yapmasınlar ayrıca konu sahibi arkadaşımada teşekkür ediyorum...

[alikan]

[alikan]

Üye

Her ürün ne için üretildiyse diye gereksizce bir yorumda bulunursan o zaman 603 almayacaksın. Madem ki elindeki telefon sadece telefon etmek amacıyla üretilmiş öyle düşünüyorsun o zaman gidip 3310 filan alırsın. Ben Nokia'nın ve symbian'ın başarılı olduğu noktaları haklı olduğu yerleri kabul eden ve bilen biriyim bunu kabul edebilecek kadar olgun ve kapasite sahibi biriyim( bilmem anladın mı farkı) ama sen ve bir kaç kişi ne söylenirse söylensin at gözlüğü ile baktığınız için eğriyi doğruyu değil kendi bildiğini söylemeyi seçerek kapasiteyi düşüyorsun diye düşünüyorum. Bir telefona 1000-1200 TL veriyosan ve günümüz teknolojisi de ilerlemişse o zaman verdiğin paranın hakkını alabildiğin kadar fazla beklersin istersin. Bak yaşım sol tarafta yazıyor ama verdiğin saçma ve cahil cevaplardan dolayı sana öyle yazdığım için kusura bakma. O kadar yazı okuyup sadece oyun oynamak istiyorsan psp al diye cevap verirsen, ya seni muhatap almamak gerekir yada bilgi seviyeni, diye düşünürüm. İçi dolu şeyler yazarsan eleştiri de olsa kabul ederim. Bu yazıya yorum yapmaya başladığımdan beri bir defa bile Symbian kötülemiş değilim ama senin yaptığın tek şey tam tersi çabası. Bunları bırak zamanını bunlara harcama daha dolu bilgiler yorumlar paylaş burada.

pRime.

pRime.

Üye

Bak güzel kardeşim seninle olan sohbetimizin bu kadar uzaması senin bir türlü kabul etmemekte ki ısrarın ve benim söylediğim şeyleri sanki Symbian kötüleyip Android yüceltip ego tatmin ediyorum noktasına getirmeye çalışman. Bak tamamen iyi niyetimden yazıyorum burada yazdığım hiçbir kelime de symbian kötülemedim elimdeki cihazı övmedim öyle bir sözcük bulamazsın. Sadece yöneltilen şeylere cevap veriyorum.

Şimdi tekrar söylüyorum ve lütfen artık bu konuda anlaşalım olay hangi sistemin neyi yaptığı olayına dönerse yine kısır döngüye gireriz. Sen burada 60-70 uygulama aç gel saygı duy dersen bende sana en basiti Facebook'u ana sayfada açıp sayfa yönlendirmeden aynı ekranda bir video aç gel (2-3 sayfa önce bi resim koymuştum bununla ilgili) saygı duy derim yada oynadığım oyunları gel oyna derim yada aldığım performansı al gel saygı duy derim yani olay yine kısır döngüye girer. Evet Symbian gerçekten de güzel yetersiz ama güzel bir işletim sistemi basit bir işletim sistemi Fazla Ram ihtiyacı duymayan bir sistem bunları zaten biliyoruz ve lafımız yok. Evet multitask 100 e kadar uygulama açıyor süper bir şey, hani çok yararlı olmasada sınırları görme adına süper bir şey. Çünkü bir insan aynı anda en fazla 10 tane bilemedin 15 tane uygulama açıp arkaya atsın fazlası sadece sınırları görmek için test olur ama yinede güzel birşey.

Neyse benimle ısrarla iddialaştığın şey cihazın kullandığı RAM olayı olduğu için ve ısrarla kabul etmek istemediğin için hala yazıyorum. Evet Android Ram kullanan bir sistem ama bunun sebebi (Sistem için gerekli olan uygulamaların yanında)akıllı işletim sistemi olduğu için arka planda seni sürekli senkronize tutmak için açık tuttuğu uygulamalar. Fakat burası çok önemli artık anlayalım bunları eğer istersen kapatıyorsun bunun için Root Hack Custom vs ihtiyacın yok sadece telefonu kullanmayı bil yeter ve ayrıca bu uygulamalar belirli süre hiç kullanılmazsa zaten kendi kendini kapatıyor. Ve bir türlü kabul etmek istemediğin şey de akşamdan beri benimde ısrarla anlatmaya çalıştığım şey Telefon Boştayken Ana Ekranda Ram değeri yüksek görünse bile (hala söylüyorum bende yüksek değil) yüksek görünse bile bunun hiçbir şeye negatif etkisi olmadığıdır. Bu senin yapmak istediğin hiçbir şeye engel değil hiçbir şekilde bir yada birden fazla uygulamayı açmana engel değil. Sen uygulama açıp arkaya attıkça eğer ki fazladan Ram ihtiyacı çıkarsa sistem boştaki uygulamalardan birini kapatıp Ram yaratıyor bu kadar basit.

Oyun olayında da sen yapamamışsın dicem yine yanlış anlayacaksın. Çözünürlüğü 540*960 olacak o kadar. Ayrıca grafik işlemcisi seninde dediğin gibi çok yeterli ekran çözünürlüğündeki yükseklik ve ppi değeri özellikle oyun oynarken hele bir de HD ise acayip hissettiriyor kendini. Senin için yine ekran görüntüleri aldım hem Ram değeri hem de oyun ekranlarımdan. Hani Ram düşük çıksın dıye program kapatmaktan bahsediyosun ya. Burada resmini paylaştığınız Evo sahibi arkadaş boştayken 650Mb görüyor ben birden fazla açık uygulama arkada açıkken bile o değeri görmüyorum.(Kullanmayı bilmekten kastım bu) Benim demeye çalıştığım şey elimdeki cihazın neyi yapıp neyi yapamayacağını ben biliyorum ve sadece onu söylüyorum. Ayrıca bu cihazda Root yok custom yok birşey yok çünkü hiç anlamam daha çok yeniyim. Ama ben bu ekran görüntülerini orjinal rom da telefona hiçbir şey yapılmadan alıpta gönderiyorum ya Custom Rom + Overclock +s-off vs vs yapsam cihazın Stock işlemcisi 1.5Ghz, yani bu paylaştığım değerlerin iki katı düşüklerini alırım burada veya performans olarak dahada yükseğini alırım. Hani bunu neden yazıyorum S^3 teki mod arkadaşlarımız Anna yada Belle editleyip en iyi hale getirmeye çalışıp paylaşıyorlar bizde kullanıyoruz ya, bu telefonuda öyle kullansak o zaman akıllara zarar herhalde :s

öncelikle oyunun çok olması bir işletim sisteminin marifeti değildir, arkasında google duran bir işletim sistemine mecburen oyun çıkaracaklar. neyine susayım ki? yetersiz mi? nokia çift çekirdek koysa da ağzınıza tıkılsa şu yetersiz kelimeleri. asıl yetersiz olan işletim sistemi androiddir devasa donanımlarla ancak kullanabiliyorsunuz cihazlarınızı.
skype video chat meselesi tamamen ve tamamen pazarlamayla alakali bir durum, ben burda da yazdim bir iki sene once yine yazayim. nokia 5800 ile hong kong'da otel lobisinden istanbuldaki ailemle cep telefonundan bilgisayara baglanarak video chat yapiyordum ben.

o zaman symbian^1 idi kullanilan isletim sistemi ve fring uzerinde skype ile o zaman symbian'a destegini veriyordu. takilmadan catir catir video chat yapilabiliyordu. ama skype fring'e yasak getirdi ve video chat kullanmasina izin vermedi. fring'in yaptigini skype yapmiyorsa symbian'in kapasitesi olmadigindan degil baska nedenlerdendir.

su anda nimbuzz, skype ile wifi uzerinden sesli gorusme ve fring ile video gorusme yapilabiliyor ucretsiz olarak.

diger telefon ureticilerinin symbian'dan vazgecip baska os'lar gelistirmesinin nedeni de symbian'in kotu olmasi degil symbian'in Nokia'nin mali olmasi ve Nokia'nin pazardaki dominant durumunu bitirme cabasidir. Inceleyin bundan 5 sene onceki pazar oranlarini anlarsiniz ne demek istedigimi.

Google, mali olarak dunyanin en guclu bir kac sirketinden birisi ve reklam olarak da dunyayi tekel gibi kendine baglamis bir sirket. sayfasina baktiginizda arama cubugu goruntusu var ama bugun hangi siteye girerseniz girin google'in el atmadigi bir web sitesi mevcut degil. web'e yani gelecegin medyasina bu kadar hakim olan bir sirketin urunu olan Android'in cok iyi pazarlama ile harika reklami sonucunda Nokia pazarini ele gecirdigi bir gercek.

Symbian kullanan diger operatorlerin butun yuku symbian ekosistemini kullanan Nokia'ya kalinca Nokia zarar etmeye basladi, milyar dolarlik zararlar aciklayan firmaya da microsoft goz dikti. Microsoft zaten isletim sistemi ureticisi oldugu icin de dogal olarak yeni ekosistemi yaratirken kendi urununu tercih etti symbian yerine.

Vaktinde 3D oyun tamamen Nokia telefonlarina ozel cikarken simdi genelde IOS ve Android'lere ozel cikiyor. Bunlarin nedeni symbian'in kotu olmasi degil, pazarlama ve pazar savaslarindaki isbirliktelikleri.

ikincisi bizim zaten androiddeki internet tarayıcılarının hızına sözümüz yok ama tarayıcı performanslı ama gelip de bana işletim sistemi performanslı deme çünkü yok. arayüz donanım hızlandırma desteklemiyor kaydırma akıcılığı yok neyin performansından söz ediyorsun sen?
100'e kadar açmıyor zaten halihazırda cihaz içinde 100 tane sistem işlemi arka planda çalışıyor, hiçbir işletim sistemi bu kadar hizmeti bir arada çalıştırmıyor. üstüne gel bir 60*70 tane de sen ekle ve buna rağmen sistem iş görüyor.

komik olmuş bu.
arkada açık tutma işini symbian uygulamaları ezelden beri yapıyor tabi biz kullanıcılar bundan rahatsızlık duyup şarj yer düşüncesiyle bu uygulamaları kapatıyoruz.

ramin çok harcanması demek gereksiz bir sürü işlemin arkada açılıp telefonu yorması demek bu da şarjın bir günden az gitmesi demek. arkadaşım telefonunu htc hd2'sini satıp almıştı onda da android yüklüydü onun da şarjı 1 gün dayanmıyordu htc evo'sunun da şarjı bir gün dayanmıyor.

oyun için son kez söylüyorum, android o grafik işlemcilerinin hakkını veremiyor eski bir test vardı youtube'da iphone 4 ve galaxy s2 modern combat 2 oynanışı karşılaştırılıyordu (büyük boyutlu bir oyun olduğu için iphone örneği veriyorum, hani performans diyorsunuz ya) iphone'da oyun tek takılma olmadan oynanırken galaxy s2 resmen kasıyordu üstelik çift çekirdek işlemci ve mali 400 gpu ile iphone 4'teki gpu ise mali 400'ün neredeyse 4'te 1'i gücündeydi. bu şekilde oyun oynayacaksam hiç oynamayayım daha iyi. ben n8'i orjinal yazılımda kullanıyorum ve cfw'ye hiç gerek duymadım daha çünkü adamların performans namına yapabilecekleri pek fazla birşey kalmamış cihaz olabileceğinin en iyisi bana göre.
şunu da tekrar söylüyorum, aynı donanımda sen symbian belle'i androidin karşısına çıkarsan istediğin romlu rootlu androidi getir yine symbian daha iyi çıkar. arm11 işlemcide takılıp kalmak symbianın değil nokia'nın suçu.

androide saygımız sonsuz ama kullanıcıları da haddini aşmasın :)

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

öncelikle oyunun çok olması bir işletim sisteminin marifeti değildir, arkasında google duran bir işletim sistemine mecburen oyun çıkaracaklar. neyine susayım ki? yetersiz mi? nokia çift çekirdek koysa da ağzınıza tıkılsa şu yetersiz kelimeleri. :zuhaha: asıl yetersiz olan işletim sistemi androiddir devasa donanımlarla ancak kullanabiliyorsunuz cihazlarınızı.

ikincisi bizim zaten androiddeki internet tarayıcılarının hızına sözümüz yok ama tarayıcı performanslı ama gelip de bana işletim sistemi performanslı deme çünkü yok. arayüz donanım hızlandırma desteklemiyor kaydırma akıcılığı yok neyin performansından söz ediyorsun sen?
100'e kadar açmıyor zaten halihazırda cihaz içinde 100 tane sistem işlemi arka planda çalışıyor, hiçbir işletim sistemi bu kadar hizmeti bir arada çalıştırmıyor. üstüne gel bir 60*70 tane de sen ekle ve buna rağmen sistem iş görüyor.
komik olmuş bu.
arkada açık tutma işini symbian uygulamaları ezelden beri yapıyor tabi biz kullanıcılar bundan rahatsızlık duyup şarj yer düşüncesiyle bu uygulamaları kapatıyoruz.
ramin çok harcanması demek gereksiz bir sürü işlemin arkada açılıp telefonu yorması demek bu da şarjın bir günden az gitmesi demek. arkadaşım telefonunu htc hd2'sini satıp almıştı onda da android yüklüydü onun da şarjı 1 gün dayanmıyordu htc evo'sunun da şarjı bir gün dayanmıyor.
oyun için son kez söylüyorum android o grafik işlemcilerinin hakkını veremiyor eski bir test vardı youtube'da iphone 4 ve galaxy s2 modern combat 2 oynanışı karşılaştırılıyordu (aynı oyun olduğu için iphone örneği veriyorum) ve iphone'da oyun tek takılma olmadan oynanırken galaxy s2 resmen kasıyordu üstelik çift çekirdek işlemci ve mali 400 gpu ile iphone 4'teki gpu ise mali 400'ün neredeyse 4'te 1'i gücündeydi. bu şekilde oyun oynayacaksam hiç oynamayayım daha iyi. ben n8'i orjinal yazılımda kullanıyorum ve cfw'ye hiç gerek duymadım daha çünkü adamların performans namına yapabilecekleri pek fazla birşey kalmamış cihaz olabileceğinin en iyisi bana göre.
şunu da tekrar söylüyorum, aynı donanımda sen symbian belle'i androidin karşısına çıkarsan istediğin romlu rootlu androidi getir yine symbian daha iyi çıkar. arm11 işlemcide takılıp kalmak symbianın değil nokia'nın suçu.

Yani şöyle güzel bir a8le cihaz uçardı.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
prime oyle bi guzel acikladin ki n8im aklima geldi symbiani ozledim

• Beğen
Tepkiler: pRime.

Üst Alt