Symbian Vs. Android karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

alibyr1

Üye
Tam tartışmaya açık bir konu :) Nokiacılar Nokiayı bırakıp iOS veya Android kullandığında anlayacaklar symbianın ne kadar berbat bir sistem olduğunu :)
En son telefonum Nokia N8 Belle idi.

Nesi berbat mesala ? Polemik olsun diye değil bilmediğimden soruyorum.
Her iki sistemime kullandığınıza göre objektif olarak yorumlarsınız sanırım...

pRime.

pRime.

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4369902]Tarayıcı tabi yok aşırı yavaş çalışıyor.Üstte konuştuğumuz arkadaşla birkaç hatam oldu onları geçtim.N8deki tarayıcı çok yavaş bu gerçek.Mesut çevik bile inceleme videosunda normal tarayıcıyla yavaşlıktan gösteremedi opera miniyle anca tanıttı tarayıcıyı.Flash siteye girdiğinde de tarayıcı kendini kapattı zaten.Flash Lite var ona lafımız yok o konuda yanlış arkadaş.[/QUOTE]
o cihazda pr1.0 vardı ozaman ben de çok şikayetçiydim tarayıcıdan nerdeyse 1.5 buçuk sene geçti aradan belle'den sonra tarayıcı çok daha iyi kesinlikle atma yok. bir üst düzey android tarayıcısı mı değil ama yine de iş görüyor.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye

O hissi biliyorum.Kesinlikle doğru.E7 kullanan arkadaş benim telefonu elinden bırakamıyor.Ben onun telefonda yapacak şey bulamıyorum.Oyun desen doğru düzgün yok.Menü desen aşağı doğru geçiş felan çok basit kalıyor işletim sistemi.Üstelik belleliydi.Ekran kalitesi ve 4 inç olması güzeldi.

Emre-45

Emre-45

Üye

Cihazımdan dolayı mı böyle bilmiyorum fakat gram takılma yok, herşey hıphızlı, tarayıcı mukemmel bilgisayar açmıyorum. Oyunlar harika ötesi.İstemediğiniz kadar HD oyun mevcut. Kişiselleştireblirlik mükemmel (istediğinizi değiştirebilirsiniz telefonda). Facebook,twitter bile android-ios destekliyor.Anlık bildirim olayı çok iyi mesela facede biri arkadaş ekliyor hemen telefonunuza uyarı geliyor girip kabul ediyorsunuz :) Bu saydıklarım belki de 10 da 1 i bile olamaz. Kesinlikle kullanın ve görün. Live wallpaperler bile süper.

alibyr1

Üye
[alikan];4369989' Alıntı:
İstediğin şey buysa eğer.? --------------------------------->Buna ihtiyacın var.

Tamamda, bu benim telefona yüklenir mi(C6-01)? Birde link falan var mı?

[alikan]

[alikan]

Üye
Tam tartışmaya açık bir konu :) Nokiacılar Nokiayı bırakıp iOS veya Android kullandığında anlayacaklar symbianın ne kadar berbat bir sistem olduğunu :)
En son telefonum Nokia N8 Belle idi.

Aşırı tepki veriyorsun Symbian berbat bir işletim sistemi değil özellikle Belle ile alabileceği maksimum performansı alıyor şu an.
Eksikleri olan ve yeterli desteği + geliştirmeyi göremeyen bir sistem denebilir ama berbat dersen olmaz. Her sistemin kendine özgü kullanım kolaylıkları vardır ios yada Android'e geçince Symbianın neyine berbat denecek.?

----------Eklendi @ 23:54:57 ---------- Yazıldı @ 23:52:00 ----------

Tamamda, bu benim telefona yüklenir mi(C6-01)? Birde link falan var mı?
Yok kardeşim yüklenmez bu sadece ve malesef Android'e özgü bir olay Adobe firması mobil desteği bu düzeyde sadece Android'e sunuyor.
Fakat html5 gelirse eğer bir en fazla iki seneye yaygın olur sanırım Flash player esareti biter diye düşünüyorum.

Emre-45

Emre-45

Üye
[alikan];4370012' Alıntı:
Aşırı tepki veriyorsun Symbian berbat bir işletim sistemi değil özellikle Belle ile alabileceği maksimum performansı alıyor şu an.
Eksikleri olan ve yeterli desteği + geliştirmeyi göremeyen bir sistem denebilir ama berbat dersen olmaz. Her sistemin kendine özgü kullanım kolaylıkları vardır ios yada Android'e geçince Symbianın neyine berbat denecek.?

Belleyi de kullandım dediğim gibi önceki cihazım N8 idi. Yapılabilecek hiçbir şey yok telefonda. Bomboş. Ama androidde öyle değil.Telefonu elinden bırakamıyorsun. Bunun da çok büyük bir kötü yanı var;batarya 1gun dayanmıyor :oke:

----------Eklendi @ 23:56:27 ---------- Yazıldı @ 23:55:15 ----------

Bu arada tepki vermedim :)

[alikan]

[alikan]

Üye

Cihazımdan dolayı mı böyle bilmiyorum fakat gram takılma yok, herşey hıphızlı, tarayıcı mukemmel bilgisayar açmıyorum. Oyunlar harika ötesi.İstemediğiniz kadar HD oyun mevcut. Kişiselleştireblirlik mükemmel (istediğinizi değiştirebilirsiniz telefonda). Facebook,twitter bile android-ios destekliyor.Anlık bildirim olayı çok iyi mesela facede biri arkadaş ekliyor hemen telefonunuza uyarı geliyor girip kabul ediyorsunuz :) Bu saydıklarım belki de 10 da 1 i bile olamaz. Kesinlikle kullanın ve görün. Live wallpaperler bile süper.

Söylediğin facebook bildirimlerine bazen tilt oluyorum. Yapılan yorumlarda ekleme taleplerinde gelen mesajlarda uyarı geliyor hep. Bakmak zorunda kalıyosun buda insanı esir ediyor :s

----------Eklendi @ 23:59:54 ---------- Yazıldı @ 23:57:06 ----------

Belleyi de kullandım dediğim gibi önceki cihazım N8 idi. Yapılabilecek hiçbir şey yok telefonda. Bomboş. Ama androidde öyle değil.Telefonu elinden bırakamıyorsun. Bunun da çok büyük bir kötü yanı var;batarya 1gun dayanmıyor :oke:

----------Eklendi @ 23:56:27 ---------- Yazıldı @ 23:55:15 ----------

Bu arada tepki vermedim :)

Benimde önceki cihazım N8 di ve 1 yıldan fazla kullandım. Yapabilecek bir şey yoktu dersen sen bişey bilmiyomuşsun demek zorunda kalırım. ilk sızdırıldığında Anna ve yine ik sızdıgında Belle kullandım bu forum sayesinde. Tüm nimetlerinden faydalandım gayette yeterli geliyordu hani o kadar öldürme bence. Tepki derken de berbat kelimesi haksızlık olur manasında tepki dedim. Ayrıca şunu tarafsız söyleyebilirim Ovi Maps benim gördüğüm en güzel harita uygulaması. Google Maps'i ben sevemedim bir türlü.

_ardaa

_ardaa

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4369978]

O hissi biliyorum.Kesinlikle doğru.E7 kullanan arkadaş benim telefonu elinden bırakamıyor.Ben onun telefonda yapacak şey bulamıyorum.Oyun desen doğru düzgün yok.Menü desen aşağı doğru geçiş felan çok basit kalıyor işletim sistemi.Üstelik belleliydi.Ekran kalitesi ve 4 inç olması güzeldi.
[/QUOTE]

Konuyu takip ediyorum ama tartışmanın içine girmek istemediğim için yazmadım hiç çünkü kimse kimseyi anlamıyor biri diyor android bir numara diğeri diyor symbian bir numara, zevkler ve renkler değişir iki işletim sisteminin de eksileri artıları var hiçbiri diğerinden üstün değil, bu mesajı yazma amacım da aslında alıntı yaptığım kişinin imzası

şu kısım varya "2011 = Dünyanın en güçlü mobil ekran kartı ve dünyanın ilk 2 antenli telefonu" gerçekten 2 anteni varsa iphone'un içler acısı tek anten yetmiyor demek ki 2. anteni koymuşlar yani çekemiyor apple anten takmış.

alibyr1

Üye

Tamam bu özellikler sizin için önemli olabilir.Benim çok ilgi alanıma girmiyor. Sosyal medyayı pek kullanmıyorum.Telefonu daha çok görüşme için kullanıyorum:)
Benim daha çok merak ettiği konuşurken ses kalitesi,sinyal gücü tabi yanında internet,gps olması da önemli.
Telefonu 4 ay önce vatan dan 504 tl.ye almıştım.Yani berbat olacak kadar da bi sıkıntı yaşatmadı bana.

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Konuyu takip ediyorum ama tartışmanın içine girmek istemediğim için yazmadım hiç çünkü kimse kimseyi anlamıyor biri diyor android bir numara diğeri diyor symbian bir numara, zevkler ve renkler değişir iki işletim sisteminin de eksileri artıları var hiçbiri diğerinden üstün değil, bu mesajı yazma amacım da aslında alıntı yaptığım kişinin imzası

şu kısım varya "2011 = Dünyanın en güçlü mobil ekran kartı ve dünyanın ilk 2 antenli telefonu" gerçekten 2 anteni varsa iphone'un içler acısı tek anten yetmiyor demek ki 2. anteni koymuşlar yani çekemiyor apple anten takmış.

2 antenden 1i gönderme biri alma işlemini yapıyor.Buda performans artışı demek.Buna kasten iPhone 4S eskisine göre 2 kat internet hızına sahip.Bir nedeni daha var etraftaki çelik şerit anten görevi yapıyordu 4te orada elinizi antenin olduğu bölüme koyunca sinyal gücü azalıyordu.

Otuz

Üye
aslanım benım be yürüüü seni kim tutar adamlarlar sadece reklam üzerinden strateji uyguladılar ne dedi rahmetli applenin ceosu android çakma bir yazılım yani anlayacağınız ilk önce sybian ve ios cıkarır android te çalar ben buldum diye yaygara çıkarır bütün dünyayıda asimile eder baba sürüm symbiandır ondan sonra ios gelir

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
aslanım benım be yürüüü seni kim tutar adamlarlar sadece reklam üzerinden strateji uyguladılar ne dedi rahmetli applenin ceosu android çakma bir yazılım yani anlayacağınız ilk önce sybian ve ios cıkarır android te çalar ben buldum diye yaygara çıkarır bütün dünyayıda asimile eder baba sürüm symbiandır ondan sonra ios gelir

Symbianı iOs üstünde tutabilen tek vatandaşımız :ehe

[alikan]

[alikan]

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4370117]

Symbianı iOs üstünde tutabilen tek vatandaşımız :ehe
[/QUOTE]

Neden tek olsun bence de İos tırt Symbian daha iyi :)
Çift anteni varmış napalım varsa biri Turksat diğeri Eutelsat mı :)
Neye yarıyo ki bu İos tırt bi işletim sistemi bence :D

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL

alibyr1

Üye
Belki yeri burası değil ama bir şey öğrenmek istiyorum.
Benim hattımda internet paketi yok wifi den bağlanıyorum.İnternet hattı alsam bağlantı hızım falan değişir mi? Hattım turkcell.

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
[alikan];4370169' Alıntı:

Neden tek olsun bence de İos tırt Symbian daha iyi :)
Çift anteni varmış napalım varsa biri Turksat diğeri Eutelsat mı :)
Neye yarıyo ki bu İos tırt bi işletim sistemi bence :D

Nerden açıldı bu çift anten konusu yav?

Bırak onuda hadi Symbian vs. Android tamamda iOS bambaşka bir dünya onla karşılaştırılmaz.Herşeyi verimli kullanıyor,herşey süper tek sıkıntı kapalı bir işletim sistemi onu da jailbreak ile çözdüler daha ne olsun.

----------Eklendi @ 00:22:19 ---------- Yazıldı @ 00:21:22 ----------

Benim hattımda internet paketi yok wifi den bağlanıyorum.İnternet hattı alsam bağlantı hızım falan değişir mi? Hattım turkcell.

Tabiki değişir.Şuan modem hızıyla giriyorsun.Diğer türlü 3G hızıyla gireceksin.

tayrebaz

Üye
arkadaslar daha android le symbian konusunda anlasamadik bide araya ios u sokmiyalim :-)

[alikan]

[alikan]

Üye

Kardeşim kullandığın telefonun HSDPA filan değerleri vardır. Maksimum desteklediği değerler hani 7Mbps 14.4 Mbps vs o değere göre alacağın mobil internet 3g şebekesini çektiği zamanlarda sana hızlı internet sunar. Ben mobildeyken 3g deyken 8-9Mb görüyorum wi-fi den daha hızlı bağlantı yakalıyorum wi-fi de 5-6mb hızım var ama evdeki internet 8Mb e kadar ondan. Mobil kotam çok yok bide çok harcıyo bu cihaz o yüzden dışarda değilken wi-fi deyim :D Ayrıca 3g nin upload değerleride yüksek.
Hattında turkcell miş zaten 3g side hızlıdır, yani gayet hızlı ve akıcı internet bağlantısına kavuşursun.

----------Eklendi @ 00:28:19 ---------- Yazıldı @ 00:25:33 ----------

[QUOTE="ForeverAlone";4370186]

Nerden açıldı bu çift anten konusu yav?

Bırak onuda hadi Symbian vs. Android tamamda iOS bambaşka bir dünya onla karşılaştırılmaz.Herşeyi verimli kullanıyor,herşey süper tek sıkıntı kapalı bir işletim sistemi onu da jailbreak ile çözdüler daha ne olsun.

----------Eklendi @ 00:22:19 ---------- Yazıldı @ 00:21:22 ----------

Tabiki değişir.Şuan modem hızıyla giriyorsun.Diğer türlü 3G hızıyla gireceksin.
[/QUOTE]

Apple'ın en büyük gelir kaynağı cihaz satmaktan çok uygulama satmak diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum. Hani kötüleme anlamında değil

cardanadam

cardanadam

Üye
arkadaşlar siz neyi tartışıyorsunuz allah aşkına gereksiz şeylerle uğraşmayın ya

Üst Alt