CanKartaL
Emekli Yönetici
Boş bi konu konu,nokianın amiral gemisi n8 idi. bu sene desteğinı cekiyor nasıl amiral gemisi bu anlamadım.Htc android ilk cıktıgındaki telefonlarına bile ics güncellemesi sunuyor.Ayrıca yıl olmuş 2012 symbianda hala flash destegi yok.Neyse iyi günler
flash player ı yapan firma adobe dir ve adobe mobil flash sürümlerini yapmayı bıraktığını açıkladı
tabi bu kararın arkasında html5 in gelişmesi ve mobil tarayıcılarda flash playerdan daha az güç kullanımı ve daha iyi performans sunabilecek olmasının yanında google ın adobe üzerindeki etkisi de var diye düşünüyorum
Ayrıca Nokia nın halen anlayamadığı olay piyasayı kasıp kavuracak üst düzey donanımlı bir cihazının üretilmiş olması gerektiği
şuan Nokia - Android karşılaştırmasını donanım olarak yapacak olsak N8 e gidip Galaksy y, mini, ace, gio gibi modelleri rakip olarak göstermek gerekecek ki çok komik bir durum
tabi N8 özellikle kamerası ile öne çıkan bir cihazfiyat olarak kıyaslama yapılacak olsa 603 e sanırım yakın ayarda rakip bulmak da zor olacaktır
anlatmak istediğim bu elektronik eşya tercihi herkesin kendi kullanım şekli ve ihtiyaçlarına göre yapılmalıdır. birisi internetten film izlemek için cihaz arıyorsa alır bir tablet veya Galaksy Note filmini rahat rahat izler, bir başkası film video falan izlemeyecektir telefon+diğer ihtiyaçları için kullanıp orta düzey fotoğraf çekecektir ona göre bir cihaz alır
Bu arada Android de ram optimizasyonunda birşey dikkatimi çekti ve meraktan soruyorum ram şiştiğinde arkaplan uygulamaları kendi kendisine kapatıyor yani bir oyun açıyorsun arka plandaki facebook kapanabiliyor senden habersiz öyle mi? uyarı verse bari bak ramin bu uygulamaya yetmiyor şu şu şu uygulamalardan hangisini kapatayım falan dese en azından daha iyi olabilirdi veya bir ayarı mı vardır "ram optimizasyonu otomatik yapılsın / kullanıcı destekli yapılsın" gibi? eğer ayarı yoksa çok ilginç bir durum yani en azından ics ile bari gelecek olsa bu özellik iyi olurdu

neremle gülsem bilemedim. Androidin yapabildiği bir şey mi onu da sorgulamak lazım.