CanKartaL
Emekli Yönetici
Senin bilg. de ram az olunca ne olursa o oluyor.ben şunu anlayamadım ram yiyince ne oluyor ki detaylı açıklayabilirmisiniz?
Senin bilg. de ram az olunca ne olursa o oluyor.
Ram ( Random Access Memory) Hafızadaki sinyalleri ön bellekde toplayan şeydir
Yani mesela ekranda bir nokta olacak o noktanın olması için öncelikle hafızadaki sinyallere ramden ulaşılıp sonra ekran kartı sonrada ekrana gidip o noktanın yerindeki ledleri yanmaktır.
E haliyle ram in fazla olması daha fazla sinyal alarak daha fazla işlem yapabilmekdir .Bu kadarlada kalmıyor Android daha fazla ram yiyince tel kasar çünkü sinyallerin dolacağı yer çok az olur buda kasmalara veya yavaşlıklara neden olur.
Kısacası hız ile alakalı bir şey
----------Eklendi @ 17:09:32 ---------- Yazıldı @ 17:05:47 ----------
Al buda Wiki Abimizin Görüşü:
RAM, "Random Access Memory" (Rasgele Erişimli Bellek) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. RAM bilgilerin geçici olarak depolandığı bir hafıza türüdür. Bilgisayarlar genellikle o an üzerinde çalıştıkları programlar ve işlemlerle ilgili bilgileri RAM denen bu hafıza parçasında tutarlar. RAM ve sabit sürücü temel olarak aynı bilgileri saklarlar, ancak işlemcinin RAM'deki bilgilere erişme ve onları işleme hızı, sabit sürücüdeki bilgilere erişme ve onları işleme hızından çok daha büyüktür.
Bilgisayarlar işlem yaparken program kodları ve veri tutmak için RAM kullanırlar. RAM'in karakterini tanımlayan özelliği bütün hafıza noktaları neredeyse aynı hızda erişilebilir olmasıdır. Diğer teknolojilerin çoğu belirli bir bit veya byte okuduklarından gecikmelere sebebiyet verir.
Bir çok RAM türü uçucudur. Bunun anlamı disk ve kaset gibi hafıza depolama aygıtlarından farklı olarak bilgisayar kapatıldığında içerdiği veriyi kaybetmesidir.
Yeni nesil RAM'ler, bir bitlik veriyi dinamik RAM'lerdeki gibi kapasitörde akım olarak ya da statik RAM'lerdeki gibi bir flip-flop'ta durum olarak saklar. Yazılımlar RAM'leri ayırarak bir kısmının daha hızlı sabit disk gibi çalışmasını sağlayabilir. Buna ‘RAM Disk’ denir. Kullanılan hafıza kaydedilmemiş ise, RAM disk bilgisayar kapandığında veriyi kaybeder. Ama kaydedilmemiş hafıza ayrı bir güç kaynağına sahip ise -pil gibi- veriyi kaybetmez.
en basitinden size androidin hd oyunlarına gözatmanızı öneririm.
Onların kaçını hangi cihazlar oynatıyor söylesene bi. En basitinden Gs2 kullanıcıları isyanda, çoğu hd oyunu oynayamadıkları için. Okadar çok chipset var ki android geliştiricileri neye oyun desteği vereceklerine şaşırıyorlar.
teşekkürler arkadaşım. android çok ram yiyo diyodunuz ama android telefonlar yavaş çalışmıo, takılmıodaSenin bilg. de ram az olunca ne olursa o oluyor.
Ram ( Random Access Memory) Hafızadaki sinyalleri ön bellekde toplayan şeydir
Yani mesela ekranda bir nokta olacak o noktanın olması için öncelikle hafızadaki sinyallere ramden ulaşılıp sonra ekran kartı sonrada ekrana gidip o noktanın yerindeki ledleri yanmaktır.
E haliyle ram in fazla olması daha fazla sinyal alarak daha fazla işlem yapabilmekdir .Bu kadarlada kalmıyor Android daha fazla ram yiyince tel kasar çünkü sinyallerin dolacağı yer çok az olur buda kasmalara veya yavaşlıklara neden olur.
Kısacası hız ile alakalı bir şey
----------Eklendi @ 17:09:32 ---------- Yazıldı @ 17:05:47 ----------
Al buda Wiki Abimizin Görüşü:
RAM, "Random Access Memory" (Rasgele Erişimli Bellek) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. RAM bilgilerin geçici olarak depolandığı bir hafıza türüdür. Bilgisayarlar genellikle o an üzerinde çalıştıkları programlar ve işlemlerle ilgili bilgileri RAM denen bu hafıza parçasında tutarlar. RAM ve sabit sürücü temel olarak aynı bilgileri saklarlar, ancak işlemcinin RAM'deki bilgilere erişme ve onları işleme hızı, sabit sürücüdeki bilgilere erişme ve onları işleme hızından çok daha büyüktür.
Bilgisayarlar işlem yaparken program kodları ve veri tutmak için RAM kullanırlar. RAM'in karakterini tanımlayan özelliği bütün hafıza noktaları neredeyse aynı hızda erişilebilir olmasıdır. Diğer teknolojilerin çoğu belirli bir bit veya byte okuduklarından gecikmelere sebebiyet verir.
Bir çok RAM türü uçucudur. Bunun anlamı disk ve kaset gibi hafıza depolama aygıtlarından farklı olarak bilgisayar kapatıldığında içerdiği veriyi kaybetmesidir.
Yeni nesil RAM'ler, bir bitlik veriyi dinamik RAM'lerdeki gibi kapasitörde akım olarak ya da statik RAM'lerdeki gibi bir flip-flop'ta durum olarak saklar. Yazılımlar RAM'leri ayırarak bir kısmının daha hızlı sabit disk gibi çalışmasını sağlayabilir. Buna ‘RAM Disk’ denir. Kullanılan hafıza kaydedilmemiş ise, RAM disk bilgisayar kapandığında veriyi kaybeder. Ama kaydedilmemiş hafıza ayrı bir güç kaynağına sahip ise -pil gibi- veriyi kaybetmez.
teşekkürler arkadaşım. android çok ram yiyo diyodunuz ama android telefonlar yavaş çalışmıo, takılmıoda
Symbian in huyudur, bos ram miktari dusunce yavaslar. Fakat Android yavaslamiyor.
nasıl?gs2 dediğiniz galaxy s 2 mi
Symbian in huyudur, bos ram miktari dusunce yavaslar. Fakat Android yavaslamiyor.
evet.
----------Eklendi @ 19:06:01 ---------- Yazıldı @ 19:04:07 ----------
Symbian belle'de böyle bir durum yok ama olursa da 25-30 uygulamayı arka arkaya açmanla olur.
ben denedim 26 uygulama(2si basit oyun) da gayet stabildi.kasmıyordu.ancak 32 ye geldiğimde resmen kullanmak zulümdü
-----------------------------------------------
bide galaxy s2 mesela neleri neden açmıyor,zaman ayırıp yazarsanız çok mutlu olurum
çok teşekkürler bakıyorum..
ben gs2yi kullanmadığım için yorum yapamam ama tüm oyunları çalıştırmadığını iyi biliyorum. burada bir liste vermiş kullananlar buradan bakabilirsin:Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
nova 2 mi!!!!!rezalet!!!! yahu bizde çift çekirdek diye iyi bişey sandıydık.kurban oluyum symbian^3e.bi modelde çalışan oyun hepsinde çalışıyor
Fifa 2011 OR 12
Fast 5
Nova 2
Madden NFL 2011
Demon cam which is on iphone if ny one can convert it for s2 would appritiate a lot
THESE GAMES ARE NOT WORKING PLEASE DO SOMETHING IT SAYS " NAN 0MB OF 0MB DOWNLODING THEN AFTER 5 MINS OR SO DOWNLOAD FAILED RETRY "
teşekkürler arkadaşım. android çok ram yiyo diyodunuz ama android telefonlar yavaş çalışmıo, takılmıoda
Cevap vermiş arkadaşa ama inşallah bu Belle ile güzel bir yere varırızSymbian in huyudur, bos ram miktari dusunce yavaslar. Fakat Android yavaslamiyor.
sadece gs2 böyle değil tabi çoğu android cihaz bu durumda.
3 ev ekranı 1. ev ekranında hiç boş yer yok diğer ikisinde de 4 er tane var(gerek duymadığım için koymadım) Baya gidiyor en sın pazar günü şarj etmiştim 4 diş varBenim tel asiri sarj yiyo arkaplanda calisan ne varsa kaldirdim suan tek ev ekrani ve sadace ramblow widgeti varnokiada oylemi ama.
Benim tel asiri sarj yiyo arkaplanda calisan ne varsa kaldirdim suan tek ev ekrani ve sadace ramblow widgeti varnokiada oylemi ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?