symbian^3 cihazıma android iştelim sistemini yükliyebilirmiyim

Sponsorlu Bağlantılar

uribaju

uribaju

Üye
telefon üreticileri bile yavaş yavaş android'den uzaklaşmaya başladı yeni piyasa windows phone üzerinden gidecek google tekellikte sınırları zorluyo motorolayı aldı firmalar için kötü bu durum başka sistemlere yönelecekler,apple nasıl ios ise motorola'da android olacak diğer firmalar windows phone'a rağbet gösterecekler..

SilentOne

SilentOne

Üye
samsung zaten badaya yoneliyo nokiada meego ya yavaş yavaş yoneliyo 2021 yılında samsung badada usta motorolo android nokia meego ios hala ios son durum bole olucak

pRime.

pRime.

Üye
O sisteme aklı başında hiç bi firma rağbet etmez. Zaten piyasada onca telefonu var, yüzüne bakılmıyor. Menüsünü, tarayıcısını ve bikaç microsoft oyununu görebildik daha. Geri kalanlarını neden göremiyoruz bu sistemin acaba? :) 2010 yılında çıkmış bir sistemdeki ciddi eksiklikleri bi nebze giderecek olan mango güncellestirmesi daha ortada yok, üstüne üstlük ios'tan bile daha kapalı bir sistem ios hiç değilse jb'lenip kapalı kutusu aralanabiliyor. :) Meego varken benim gibi düşünenler asla wp7'li telefon almayacaktır. Tavsiyem ne olacağı belli olmayan kapalı kutulara değil, geleceğin açık kaynak sistemlerini tercih edin. ;)

Lenneth

Üye
Tüm firmalar WP7'ye mi yönleniyor? WP7'li telefonlar çıkartıyorlar doğru ama o kadar önem veriyorlar(!) ki WP7'li telefonları çoğu ülkede satışa bile sunmuyorlar..

----------Eklendi @ 19:11:22 ---------- Yazıldı @ 19:10:10 ----------

O sisteme aklı başında hiç bi firma rağbet etmez. Zaten piyasada onca telefonu var, yüzüne bakılmıyor. Menüsünü, tarayıcısını ve bikaç microsoft oyununu görebildik daha. Geri kalanlarını neden göremiyoruz bu sistemin acaba? :) 2010 yılında çıkmış bir sistemdeki ciddi eksiklikleri bi nebze giderecek olan mango güncellestirmesi daha ortada yok, üstüne üstlük ios'tan bile daha kapalı bir sistem ios hiç değilse jb'lenip kapalı kutusu aralanabiliyor. :) Meego varken benim gibi düşünenler asla wp7'li telefon almayacaktır. Tavsiyem ne olacağı belli olmayan kapalı kutulara değil, geleceğin açık kaynak sistemlerini tercih edin. ;)

Gelecek Linux tabanlı sistemlerde bencede (Android, MeeGo(Destek bulursa) , yeni sistemler de çıkabilir...)

Uruloki

Uruloki

Üye
bakın son haberleri takip etmeden bence wp7 üzerine yorumda bulunmsyın bende sevmiyorum çok fena özellikleri var

pRime.

pRime.

Üye
Takip ediyorum hasan ve milletin yaptığı yorum şu:
Teşekkür ederim almayayım, ben nokia n9 alıcam." Açıkçası ben de bu yoruma katılıyorum ve microsofta teşekkür ediyorum ama ben de meego'yu tercih ediyorum.

uribaju

uribaju

Üye
ister isteyin ister istemeyin yakın zamanda wp7li telefonlar yürütecek piyasayı ayrıca wp7 mangolu cihazlar çıktı bile biraz güncel haberleri okuyun. şuan yaygınlaşmadığı için oyun uygulama sıkıntısı olur ilk zamanlar ama microsoftdan bahsediyoruz her türlü geliştiricileri var adamların tarayıcısı için htcnin wp7li telefonuna bakın videolarını izleyin.bizdeki sesli komut özelliğini adamlar resmen sistemle iç içe yapmışlar mesela görme engelli olan biri için o telefonları kullanmak bebek işi olacak.

slant1111

slant1111

Üye
Bence n9 çok iyi olacak ama destek gelmesi lazım.gelmesse zaten boot açığını bulup linux tabanlı bi sistem olduğu için android 'de yüklenebilir :oke:

Uruloki

Uruloki

Üye
yahu alanların çoğu yani n9 alanların çoğu android istemediği için n9 alıyor meego alıyor ne android i

slant1111

slant1111

Üye
Meego desteği gelmesze mecbur android 'e dönüş yapabilirler hocam.Ama bence meego ya birçok firma destek vercek.Benim demek istediğim linux tabanlı olduğu için android yüklenebilir yani

Lenneth

Üye
yahu alanların çoğu yani n9 alanların çoğu android istemediği için n9 alıyor meego alıyor ne android i

N9 alanların çoğu Nokia olduğu için alıyor, Nokia Android kullansaydı MeeGo yerine Android'e övgüler görürdük.

Del Rey

Del Rey

Üye
Çoğu Android kullancısı gördüm, MeeGo'yu o kadar öven. Senin Nokia saplantın yüzünden insanları kendi düşüncelere yönlendirmene gerek yok.

Uruloki

Uruloki

Üye
onun linux tabanla alakası yok bootloader koruması yok cihazın ondan kaynaklı bie durum yoksa N8 e de kur hacı fark etmez

slant1111

slant1111

Üye
Linux'a göre donanım özellikleri oluşturulmuş bir telefon.N8 e kur bakim N900 kadar doğru düzgün çalıştırabilecek mi.

----------Eklendi @ 21:23:59 ---------- Yazıldı @ 21:20:30 ----------

Bide bizim telefonların grafik işlemcisine sinir oluyorum ben ya hiç iyi değil.

Uruloki

Uruloki

Üye
bak minimum sistem ihtiyaçlarını karşılıyor N8 hem maemo hem meegp hemde android in fakat bootloader koruması olması nedeniyle yükleyemezsin bak htc hd2 winmo6.5 ile çıktı istediğini kurabiliyorsun cihaza çünkü bootloader koruması yok yani donanımın linux a uyarlanması ile alakası yok(gerçi şimdi driver meselesi filan var ama bootloader ı geçtikten sonra o kolay yani)

----------Eklendi @ 21:31:25 ---------- Yazıldı @ 21:29:01 ----------

eminmisin 680 mhz de 720p video çeken ve oynatabilen ve hd oyunları oynatan başka telefon var mı 3GS deme 720p video çekemiyor ee hani kötüydü

delidolunet

delidolunet

Üye
Kim N8 gibi bir cihaza Android gibi bir sistem yükleyip telefonu ziyan etmek ister ki Bootlader kilidi olmasa bile yüklemem ben Android cihazlara Symbian yüklesinler:)

♥ mesaj budur. belle affetmez. belleyi gördükten sonra n8'e laf edeni mahkemeye veririm :p

ayrıca anlamadığım şu, hepiniz nokia meego bilmem kim wp7 bilmem kim android demişsiniz. Bence artık bu gibi kesin bağdaştırmalar tarih oldu. Nokia yıllardır neredeyse 2-3 yılda bir symbianı bırakacağını açıklıyor ama ilk açıkladığından beri symbianın 2 tane sürümü çıktı.. Benim görüşüm şudur, bence her firma bir kaç sistemli telefon üretecek. nokia meego, symbian ve wp7'li telefonlar üretecek. Sadece bir tane değil, bir kaç tane farklı işletim sistemi sunacaklar piyasaya. isteyen symbianlı n8 alacak isteyen wp7'li n(blmemkaç) alacak. Birisi de gidip nokia 9999 gibi bi model üretip ona meego kuracak isteyen onu alacak.

Ama şu var ki, nokia belle gibi bi bana göre symbian için devrim niteliğinde olan bir sistemi sunduktan sonra symbianı asla ve asla bırakmaz. Derdi bırakmak olsa, bu kadar çaba harcanmaz.

Ama her telefonu görmüş kullanmış biri olarak şunu diyebilirim, N8'deki ekstra enteresan özelliklerin üstüne eklenen bir belle, piyasayı dağıtacak kapasitede. hdmi girişi, her türlü usb cihaz desteği, hafıza kartı desteği, HayvaniMP (12 :p) kamerası :) ve kimsenin dikkatini çekmeyen nokia ovi suite. Resmen telefonu bilgisayardan kullanıyorum ben çoğu zaman, mesaj yazmak olsun vs..

Herkes bana iphone önerirken, iphone alacak paran yoksa galaxy al derken, bi teknosada teşhirde n8'i görüp kurcaladım, aşık oldum usta :) üstüne bi de belle geldi şimdi, bir kaç ufak arıza da giderildikten sonra ben n8 telefonuma laf söyletmem 2015 yılına kadar. bu işlemci bu ram özellikleriyle bu enteresan özellikler, daha başka telefonda görmedim ben açıkçası. Nokia symbian milliyetçiliği de yapmıyorum ayrıca, gerçekten tarafsız bakınca bu kadar arka kapılarına kolay ulaşabildiğimiz bi telefon ve bu kadar üstün özellikler beni çok cezbediyor. Telefonumun özelliklerini anlatırken gurur duyuyorum evladım gibi daha ne olsun :)

• Beğen
Tepkiler: alkocasas

Lenneth

Üye
Çoğu Android kullancısı gördüm, MeeGo'yu o kadar öven. Senin Nokia saplantın yüzünden insanları kendi düşüncelere yönlendirmene gerek yok.

O kadar iyi bir sistem(!) ki Nokia WP7'yi tercih etti onun yerine, Stephen Elop WP7 yüklü Nokia'ların çok olumlu yorumlar aldığını söylemiş.. :) (Ne kadar WP7 bana hitap etmesede demek ki hitap ettiği bir kitle var)

1 kere bile kullanılmayan bir sistemi kral ettiniz ya ne diyeyim.

Anußis

Anußis

Üye
500tlye hatta 300tlye bile android telefon var s^3 telefonları sevmeyen onlardan alıp android kullanabilir.

slant1111

slant1111

Üye
meego yu seviyorum ama biraz bekleyecegim :)

Apple iPhone4

Apple iPhone4

Üye
N8 1080p video çalıştırabilseydi keşke. Ama 720p hem calıstırıyor hemde cekiyor :)

Üst Alt