su kabağı reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
su kabağı reçeli
malzemeler:
250 gr. kireç
mümkün olduğunca az olgunlaşmış ortaboyda sukabağı
7- 8 bardak şeke
1 çay kaşığı kadar limon tuzu

yapılışı:
Kabağın dışını dikkatlice soyup içini ayıracağız. Reçel olacak kısım bu iç bölümparmak kalınlığında ve yarım santim gibi doğrayacağız.Kabaklar bir kaba alınıp üstüne suyla karışan kireç ekleniyor. 40-45 dakika bekledikten sonra iyice yıkayıp suyunu süzmek gerekiyor. Kirecin iyice arındırılması gerekliymiş. Su kaynatıp biraz haşlayıp bu suyu süzüyoruz. Kireç tadı iyice sindiği için yıkamak mühim. Bu haşlama işlemini ikinci defa tekrarlayıp suyu atıp bir daha yıkadıktan sonra başka bir kapta şekerli suyu reçel için kaynatılacak kaynar haldeyken kabakları ilave edilip kaynatmaya devam edilecek. Pişmeden az öncede koyulaşsın diye limon tuzunu aktarıp biraz daha çevir ateşte sonra kapat altını ve soğuyunca cam kavanozlara doldur.
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Eline sağlık
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
435
Baydırman
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
741
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
756
x-scarface
hikmet366
Cevap
2
Görüntüleme
936
hikmet366
s@hr@
Cevap
2
Görüntüleme
1K
s@hr@


Üst Alt