Baharatlı Kabak Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
s@hr@

s@hr@

Üye
    Konu Sahibi
Baharatlı Kabak Reçeli

  • 1 kg bal kabağı, (kabukları ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra net 600 gr)
  • 800 g şeker
  • 400 ml portakal suyu
  • 1 küçük limon suyu
  • 3/8 tatlı kaşığı tarçın
  • 3/8 tatlı kaşığı kakule (kapsülünden çıkartıp kullanın)
  • 3/8 tatlı kaşığı ince rendelenmiş muskat
Kabağı ayıklayıp 8 dilime kesin. Daha sonra küçük küplere kesin.
Reçeli yapacağınız tencereye kesilmiş kabağı ve şekeri ilave edin...
Portakal suyunu ve limon suyunu bir kaba alın içine baharatları ilave edip karıştırın.Karışımı tenceredeki kabakların üzerine döküp hafif hafif kaynama başlayana kadar ısıtın...
Isınan reçeli bir kaseye döküp üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin...
Ertesi gün karışımı yine tencereye alın. Yavaş yavaş karıştırırak yine kaynama noktasına getirin,köpüğünü alın ve devamlı karıştırarak yüksek ateşte 5-10 dakika pişirin. Koyuluğunu kontrol edip bir taşım daha kaynatın... Kavanozlara aktarıp ağzını sıkıca kapayın ...
Afiyet olsun....
 

Ekli dosyalar



mstf_l

mstf_l

Üye
görüntüsü çok hos duruyor acaba tadı nasıl ki

teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: s@hr@
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
437
Baydırman
FatoŞ
Cevap
2
Görüntüleme
626
FatoŞ
SpyChef
Cevap
1
Görüntüleme
664
Marco Laren
Hıqh_VoLTaqe27
Cevap
2
Görüntüleme
713
hikmet366


Üst Alt