s@hr@
Üye
Baharatlı Kabak Reçeli
Reçeli yapacağınız tencereye kesilmiş kabağı ve şekeri ilave edin...
Portakal suyunu ve limon suyunu bir kaba alın içine baharatları ilave edip karıştırın.Karışımı tenceredeki kabakların üzerine döküp hafif hafif kaynama başlayana kadar ısıtın...
Isınan reçeli bir kaseye döküp üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin...
Ertesi gün karışımı yine tencereye alın. Yavaş yavaş karıştırırak yine kaynama noktasına getirin,köpüğünü alın ve devamlı karıştırarak yüksek ateşte 5-10 dakika pişirin. Koyuluğunu kontrol edip bir taşım daha kaynatın... Kavanozlara aktarıp ağzını sıkıca kapayın ...
Afiyet olsun....
- 1 kg bal kabağı, (kabukları ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra net 600 gr)
- 800 g şeker
- 400 ml portakal suyu
- 1 küçük limon suyu
- 3/8 tatlı kaşığı tarçın
- 3/8 tatlı kaşığı kakule (kapsülünden çıkartıp kullanın)
- 3/8 tatlı kaşığı ince rendelenmiş muskat
Reçeli yapacağınız tencereye kesilmiş kabağı ve şekeri ilave edin...
Portakal suyunu ve limon suyunu bir kaba alın içine baharatları ilave edip karıştırın.Karışımı tenceredeki kabakların üzerine döküp hafif hafif kaynama başlayana kadar ısıtın...
Isınan reçeli bir kaseye döküp üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin...
Ertesi gün karışımı yine tencereye alın. Yavaş yavaş karıştırırak yine kaynama noktasına getirin,köpüğünü alın ve devamlı karıştırarak yüksek ateşte 5-10 dakika pişirin. Koyuluğunu kontrol edip bir taşım daha kaynatın... Kavanozlara aktarıp ağzını sıkıca kapayın ...
Afiyet olsun....
Ekli dosyalar
Eklentileri görebilmek için Giriş yap veya üye ol.