Böğürtlen Reçeli


hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Malzemeler

1-600 g böğürtlen
2-400 g toz şeker
3-½ çay kaşığı limon tuzu




Böğürtlenlerimiz yıkıyoruz. Çelik tencere alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve 30dk kadar bekletiyoruz. Ara ara salçalı suya ve yağlı yemeğe girmemiş tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 20dk kaynatıyoruz.(ben bu işlem için miktar az olduğu için ocağımın en küçük gözünü seçtim)
Ateşten indirmeden1-2 dk önce limontuzunu ekleyin.,karıştırın ve ateşten indirin
Reçeliniz size sulu gelecektir,1-2 gün cam bir kaba boşaltarak; güneşli,tozsuz ve rüzgar alan bir yerde üzerine tülbent kapatarak ,arada bir karıştırarak kıvam elde etmesini sağlayın.
Özellikle jöleleşen bu reçeliniz tartlarınızda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Kavanozlayıp,serin yerde saklayınız.
Afiyet olsun.





 
  • Beğen
Tepkiler: eren366

eren366

Üye
Teşekkürler.
 

Benzer Konular

CoDeYs
Cevap
0
Görüntüleme
1K
CoDeYs
Reşwan
Cevap
0
Görüntüleme
5K
Reşwan
Aksi
Cevap
2
Görüntüleme
1K
Aksi




MaxiCep.com internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında BTK kurumu tarafından onaylı Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır.

MaxiCep.com; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

MaxiCep.com’un yer sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız Buradan yada [email protected] mail adresine e-mail göndererek iletişime geçerek bildirebilirsiniz.

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.
Üst Alt