Böğürtlen Reçeli

  • 6 Nisan 2013
  • 760 Okunma
  • 2 Cevap

  1. Malzemeler

    1-600 g böğürtlen
    2-400 g toz şeker
    3-½ çay kaşığı limon tuzu




    Böğürtlenlerimiz yıkıyoruz. Çelik tencere alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve 30dk kadar bekletiyoruz. Ara ara salçalı suya ve yağlı yemeğe girmemiş tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 20dk kaynatıyoruz.(ben bu işlem için miktar az olduğu için ocağımın en küçük gözünü seçtim)
    Ateşten indirmeden1-2 dk önce limontuzunu ekleyin.,karıştırın ve ateşten indirin
    Reçeliniz size sulu gelecektir,1-2 gün cam bir kaba boşaltarak; güneşli,tozsuz ve rüzgar alan bir yerde üzerine tülbent kapatarak ,arada bir karıştırarak kıvam elde etmesini sağlayın.
    Özellikle jöleleşen bu reçeliniz tartlarınızda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
    Kavanozlayıp,serin yerde saklayınız.
    Afiyet olsun.

    < Resmi açmak için tıklayın >


    < Resmi açmak için tıklayın >


    < Resmi açmak için tıklayın >
     


    Yazan: hikmet366
    eren366 bunu beğendi.
  2. Teşekkürler.
     
  3. rica ederim
     
Yüklüyor...
15/12/2018 - 01:18