Portakal kabuğu reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Portakal kabuğu reçeli


Malzemeler
5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)
1 kg. şeker,
500 gram su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu

Yemeğin Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli. Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir, . ince kısmı ile hafif olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür. Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur. Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur.

Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg. şeker ve yarım kg. su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır.
 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı

Benzer Konular

ahmetkartal
  • Kilitli
Cevap
1
Görüntüleme
1K
Haydar
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
665
x-scarface
Hıqh_VoLTaqe27
Cevap
2
Görüntüleme
712
hikmet366
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
707
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
742
x-scarface


Üst Alt