[Soru]Bir Proje Geliştirdim Nasıl Gerçeğe Dönüştürebilirim ?

Sponsorlu Bağlantılar

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
[Soru]Bir Proje Geliştirdim Nasıl Gerçeğe Dönüştürebilirim ?
arkadaşlar bu işi güvendiğim iyi bir fizikçiye sordum uygun şartlar sağlanırsa neden olmasın diye cevap aldım

projenin içeriği gizli bunu sadece ben biliyorum ama ismini şimdiden söyliyebilirim " JetSuit " şimdi arkadaşlar adından anlaşıldığı gibi bu uçan bir kıyafet ancak çok tehlikeli ve aynı zamanda çokta delice

nasıl olacağı ile ilgili her şeyi kafamda araştırdım az çok gerekli olanlar :

-Bir Uçak Mühendisi
-Bir Aerodinamik Mühendisi
-Bir Parça Tasarlayıcı ve üretici kimse
-Büyük miktarda para yani sponsor kimse(A.Ağaoğlu gibi)
-Büyük bir test alanı
-iyi bir tekstil üreticisi(yanmayan ve ısı geçirmeyen kumaş üretimi için)
-iyi bir cam üreticisi(uçak camı tarzında cam üreten)
-iyi bir jet motoru ustası

v.s v.s aklıma şimdilik bunlar geliyor daha fazlasını yazmam hem projenin açığa çıkmasına neden olur bu yüzden yazmıyorum ancak belirli bir para karşılığında bu ürünün fikir mülkiyetini satabilirim...

neyse asıl sorum şu devletimizin bize bu tarz konularda desteği var mı ? varsa nasıl müracaat ediliyor ?

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Benim bildigim ulkemizde bu tur guzel projelerin deger pek bulmadigidi.Bircok dehamiz beyin gocu yapmak zorunda kaldi.Adamlar da tabi hemen kapiyor.Kesinlikle imkansiz gorme derim yine de.

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
türkiyede kimse ilgilenmez gibime geliyor

Mert

Mert

Üye
Bir çok filme, oyuna konu olan uçan kıyafet fikrine kimsenin para vereceğini zannetmem.
Ama çalışmalarında başarılar dilerim

nokia_belle

nokia_belle

Üye

Bahsettiklerinize fazlasıyla yakın bunlar zaten

restmod

restmod

Üye
Bir fizikci olarak soyleyecegim su imkamsiz hicbirsey yok bu gibi projelerde artik fikir tasarim yada dehadan cok artil mali durumlar on planda para olduktan sonra tesislerini kurup arastirmani yapabilirsin ama bilime turkiyede hic destek yok bunun haricinde cok calismak gerek benimde bircok proje asamasinda kalan calismalarim var

Legendary.

Legendary.

Üye
Tamam iyide crysis ne alaka :hmmm

sincarezindan

sincarezindan

Üye
aman daha fazla bilgi verme Allah muhafaza fikrini çalarlar...

47MaDo47

47MaDo47

Üye
belli olmaz belki destek verirler sansini dene derim

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Amerika ya git

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

Bahsettiklerinize fazlasıyla yakın bunlar zaten

hayır benim dediğim jetpack değil daha farklı birşey ama dediğim gibi fikir mülkiyeti var :)

- - - Eklendi - - -

Tamam iyide crysis ne alaka :hmmm

birisinin bunu diyeceğini biliyordum :ehe oradaki nanosuit gibi bir kıyafet olacak çünkü o yüzden görsel olarak onu koydum :evet:

- - - Eklendi - - -

Bir fizikci olarak soyleyecegim su imkamsiz hicbirsey yok bu gibi projelerde artik fikir tasarim yada dehadan cok artil mali durumlar on planda para olduktan sonra tesislerini kurup arastirmani yapabilirsin ama bilime turkiyede hic destek yok bunun haricinde cok calismak gerek benimde bircok proje asamasinda kalan calismalarim var

ya yurt dışına gideceksin ama orada kimim kimsem yok,Türkiye'de de senin dediğin gibi pek arka çıkan insan yok bakalım birisi araba tasarlamış ve üretmiş te bakalım nasıl bir yaklaşımı olacak devletin :evet:

Facebook sayfası bile var :) :

- - - Eklendi - - -

Bir çok filme, oyuna konu olan uçan kıyafet fikrine kimsenin para vereceğini zannetmem.
Ama çalışmalarında başarılar dilerim

:tşk: ama verilirse bu gerçekten bir ilk olacak yani kuş gibi uçmak tabiri yerine gelecek jetpackları falan unutun yani aslında uzaktan akrabası hatta çok uzaktan akrabası diyebiliriz :) çok gizli bir proje dediğim gibi maddi destek lazım :evet:

- - - Eklendi - - -

Amerika ya git

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

Amerika'ya gitmekle iş bitmez ki daha nereye müracaat edeceğimi bile bilmiyorum :evet:

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Eger Almanya'da teknik bir universitede okursan.Bu gibi ciddi projelere cok rahat destek verirler.En mukemmel muhendislik yeri Almanya'dir.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

tamam abi kuzenim yazmış çok özür dilerim dövdüm ben onu :ehe sen çok yaklaştın ama tam olarak bu değil :)

- - - Eklendi - - -

Eger Almanya'da teknik bir universitede okursan.Bu gibi ciddi projelere cok rahat destek verirler.En mukemmel muhendislik yeri Almanya'dir.

peki bunun için ne yapmam gerekiyor ders durumlarım pek iyi değil şu anda ygs barajını zor geçiyorum o derece :(

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Ben Almanya'da okumayi dusunuyorum.Uzun suredir arastiriyorum.Bu sene lise son benim.Bir arastir derim.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
ozakin70

ozakin70

Üye
Tubitak a e posta at ama once sunum ve taslak hazirlamalisin cizim vs. Kesinlikle ilgilenirler eger cevap gelmezse basbakanliga gonder ciddi isen kesinlikle desteklenirsin mesela bak 3gen projesine yerli yapim arac :D

ozakin70

ozakin70

Üye
Tabi ismininde Türkçe olması gerekir:thumbup:

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Tubitak a e posta at ama once sunum ve taslak hazirlamalisin cizim vs. Kesinlikle ilgilenirler eger cevap gelmezse basbakanliga gonder ciddi isen kesinlikle desteklenirsin mesela bak 3gen projesine yerli yapim arac :D

abi o şekilde olsa elimde yerli üretim cep telefonu projelerim hatta aynı üçgen gibi bile çalışmalarım var ama tek kişiyim işte ne 3D Max kullanmayı bilirim nede birşey getirin kağıt kalem tasarlayayım oda 2D 3D çizim yapamıyorum :(

- - - Eklendi - - -

Tabi ismininde Türkçe olması gerekir:thumbup:

şimdi Cem Yılmaz aklıma geldi @JoyStiCk :ehe adam doğru söylüyor Türkçe adıyla satamazsın :D :D şimdi uçan kıyafet dersen onu satamazsın gama JetSuit gibi görkemli bir isim olursa satış oradan patlar mesela tekstil firmasında çok olmuştur bu olay :evet: