Sony Xperia s

Sponsorlu Bağlantılar

caKo66

caKo66

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia s
Mrb arkadaşlar bende Xperia s var ama aşırı derecede donma yapıyor hafızası 32 gb ve boş hemen hemen yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

zaferozkan

zaferozkan

Üye
Custom rom ile kullanman gerekiyor arayüzü ağır geliyor artık

caKo66

caKo66

Üye
    Konu Sahibi
Tam olarak nasıl yapmam gerekiyor anlatırmısiniz :)

zaferozkan

zaferozkan

Üye
Önce root yapman gerekiyor sonra uygun Custom rom bulup yüklemen lazım forumda aratabilirsin

caKo66

caKo66

Üye
    Konu Sahibi
Bu uygun custom rom ne oluyor peki

zaferozkan

zaferozkan

Üye
Xperia s Custom rom diye ararsan bulabilirsin cepten giriyorum pc başında olsam bulup link atardım

caKo66

caKo66

Üye
    Konu Sahibi
Anladım önce root layıp sonra custom rom kurcam dimi :)

zaferozkan

zaferozkan

Üye
Evet root yetkisi olmadan müdahale edemezsin

caKo66

caKo66

Üye
    Konu Sahibi
Anladım saol çok yardımcı oldun eyvallah :)

zaferozkan

zaferozkan

Üye
Rica ederim

struggler

struggler

Üye
Arkadaşlar bende de aynı telefon var Xperia S LT 26i dediğiniz gibi işletim sistemi kaldırmıyor artık.

Ancak ne yapıp ettiysemde custom rom yükleyemedim. Telefonu root ettim tamam onda sıkıntı yok ama bootloader kilidini açmak için işte telefonun yok ses açma tuşuna, falan filan birkaç tuş beraber basıyorsunuz, kablo takıyorsunuz filan denedim hiç biriyle olmadı yani. Bu konularda uzman birisi varsa yardımcı olabilir mi acaba?

Telefon bu Sony Xperia S LT 26i

İŞLETİM SİSTEMİ İSE ANDROİD JELLY BEAN 4.2.1

ÖZELLİKLE BOOTLOADER KİLİDİNİ KIRMA KISMINI FİLAN AŞAMADIM

djhiguramos

djhiguramos

Üye
telefon kapalıyken ses kısma ya da açma tuşuna basılı tutarken usb kabloyu takacaksınız lakin eskiden bootloader kilidini açmak için sony nin sitesine imei girip oradan kod alıyorduk onu fastboot a sanırım bir şekilde girip açıyorduk bootloader kilidini ancak flashtool un içinde de unlock bootloader var ve işe yaramıştı bende.Driverları düzgün kurduğunuza emin olun ardından flashtool u kurcalayın derim genel olarak çok büyük sıkıntı yaşamazsınız ben flash atarken kabloyu çekmiştim hard brick olmamıştı soft brick olmuştu tabi bendeki chipset novathor u8500 idi sizde snapdragon var ancak dediğim gibi flashtool u biraz kurcalarsanız çok rahat çözersiniz.ayrıca bootloader kilidini açmadan da yükleyebileceğiniz romlar olabilir. xda da özellikle belirtilir [ub][lb] şeklinde.

------
ayrıyetten uygun ftf dosyası ile ilk sürüme sanırım 2.3 var o cihaz için direkt dönebilirsiniz.

struggler

struggler

Üye
telefon kapalıyken ses kısma ya da açma tuşuna basılı tutarken usb kabloyu takacaksınız lakin eskiden bootloader kilidini açmak için sony nin sitesine imei girip oradan kod alıyorduk onu fastboot a sanırım bir şekilde girip açıyorduk bootloader kilidini ancak flashtool un içinde de unlock bootloader var ve işe yaramıştı bende.Driverları düzgün kurduğunuza emin olun ardından flashtool u kurcalayın derim genel olarak çok büyük sıkıntı yaşamazsınız ben flash atarken kabloyu çekmiştim hard brick olmamıştı soft brick olmuştu tabi bendeki chipset novathor u8500 idi sizde snapdragon var ancak dediğim gibi flashtool u biraz kurcalarsanız çok rahat çözersiniz.ayrıca bootloader kilidini açmadan da yükleyebileceğiniz romlar olabilir. xda da özellikle belirtilir [ub][lb] şeklinde.

------
ayrıyetten uygun ftf dosyası ile ilk sürüme sanırım 2.3 var o cihaz için direkt dönebilirsiniz.

Hocam çok güzel anlatmışsınız. Flashtool'u epey kurcalayıp ettim. Forumda şimdi araştırdım da işletim sistemi win. 8 olanlar genelde sıkıntı yaşamış. Benim de windows 8, ses tuşuna basılı tutarak kabloyu taktığımda o mavi ışık yanmıyor yani anlatıldığı gibi olmuyor. Baştan olmayınca geriside olmadı yoksa kodu modu hepsini öğrendim ettim ama işte bootloader'i bir türlü kırıp yükleyememiştim tekrar deneyeceğim.

Bootloader kilidini açmadan yükleyebileceğim romları da yine doğrudan flashtool ile yüklüyorduk değil mi kurcalamayalı epey olunca insan anımsayamıyor birden :)

djhiguramos

djhiguramos

Üye
driverleri yüklemeden önce imzalı sürücüler için denetlemeyi kapatmanız gerekebilir ki gerekiyor da diğer türlü muhtemelen o ışık yanıp işlem yapamadan hemen sönüyor .
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
şu videodaki işlemi yaptıktan sonra driverları tekrar kurun muhtemelen düzelecektir.

Takipçi Satın Al

Üst Alt