Sony xperia s aldim ama içinden program silemiyorum bir bakin hemen...

Sponsorlu Bağlantılar

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
Sony xperia s aldim ama içinden program silemiyorum bir bakin hemen...
Arkadaşlar bugün turkcell bayinden sony xperia s aldım gayet memnunum telefından çok harika kamerası olmak üzere tartışılmaz performans maşallah diyorum sadece ama aklımı kurcalayıp canımı sıkan şey şu. ''telefonu turkcell bayinden aldım onlar kendisi getirmiş ama tahattütlü almadım yani. ödememi yaptım ve aldım içinde turkcele ait 4 adet program var müziktir haritadır falan gibi.. ben avea kullanıcısıyım ve turkcell ile ilgili ibareleri kaldırmak istiyorum ama silinmiyor? bu programları android açık kaynak kodlu olduğu için silebilirmiyiz diye düşündüm uğraştım ettim olmadı? acaba bu tür birşeyi nasıl halledebiliriz anlayan arkadaşlar acil yardım çok canımı sıkıyor bu durum.

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
ya bi bakın lütfen kimse cevapta yazmamış anlayanlar varsa yardımcı olsunlar mümkünse..

blacktalon

blacktalon

Üye
eğer root edersen herşey mümkün ama bekle yinede belki başka yolu vardır

klongs

klongs

Üye
stock rom atabilirsin

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
bu stock rom olayını nasıl yapıyoruz bir link ile anlatma imkanınız varmı ayrıca root ile garanti dışı kaldığını söyleniyor yani dönüşü yokmuş ve otomatik güncellemeleri almıyormus cihaz ? garanti dışı kalma riski varmı root atma işleminde?

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
bu stock rom olayını nasıl yapıyoruz bir link ile anlatma imkanınız varmı ayrıca root ile garanti dışı kaldığını söyleniyor yani dönüşü yokmuş ve otomatik güncellemeleri almıyormus cihaz ? garanti dışı kalma riski varmı root atma işleminde?
kardeş sen daha yenisin stock rom olayına girme hiç telefona bişi olabilir.
cihazını rootla önce. bu işlemi z4root programıyla yapabilirsin.
daha sonra system app remover programını yükle ve istediklerini kaldır.
aman ha bilmediğin birşeyi kaldırma en basiti programını kaldırırsan kamerayı bile kullanamazsın :D
BU ARADA BU İŞLEM TELEFONUNU GARANTİDEN ÇIKARABİLİR ONUDA SÖYLEYEYİM.

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
ya peki bu işi garanti servisine versem yani sony'nin servisine versem yeniden yazılım atılmasını istemem yapamazlarmı :) dediğin gibi bi sıkıntı çıksın istemiyorum ayrıca android konusunda yeniyim symbian gibi tecrübem yok burada. C7den dün ayrıldım sony ile android alemine girdik :) ama turkcell yüzünden pekte hoş olmadı gibi.. yani telefon harika ama işte kaldırılamayan 4 adet o iğrenç şey sıkıyor canımı :)

furkey

Üye
ya peki bu işi garanti servisine versem yani sony'nin servisine versem yeniden yazılım atılmasını istemem yapamazlarmı :) dediğin gibi bi sıkıntı çıksın istemiyorum ayrıca android konusunda yeniyim symbian gibi tecrübem yok burada. C7den dün ayrıldım sony ile android alemine girdik :) ama turkcell yüzünden pekte hoş olmadı gibi.. yani telefon harika ama işte kaldırılamayan 4 adet o iğrenç şey sıkıyor canımı :)

yaparlar tabii ama turkcelle anlaşmalılarsa yapmazlar. Zaten rom türkcell için özel editlenmiş romdur. Ama bence yaparlar. Benim tavsiyem root yapıp uygulamaları sildikten sonra unroot yapıp güvenle telefonu kullanmak :)

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
ya bu root yapıp sonra unroot yapmak nasıl birşey beyler :) android mate adlı programı indirdim marketten kullanmaya calıstım ama oda silmiyor.. yani yeni yazılım (rom olarak kastedildi sanırım) atılırsa düzelir demişti TİM deki görevli.. ayrıca alet sadece sony marka olunca yetkili servis konusunda birazcıkda TİMlere muhtac gibiyim sanırım.. genel olarak bunlar servisliğini almıslar. bide yeni yazılım atılırsa garanti dışı kalırmı:) daha gün aldım cihazı ilk haftadan garantisiz kalsın istemiyorum

İncİnat

İncİnat

Üye
titanium backup ı yükle hiç uğrasma ama fazla karıştırma sadece turkcell uygulamalarını sil ben bluetooth u silmiştim :ehe

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
marketten bulabilirmiyiz bunu arkadaşım :)

klongs

klongs

Üye
bulabilirsin ve prosu lazım prosu 6 dolar

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
pro kesin halledermi yani ? 6 dolar öderim ama elimde patlarsa nolacak ? çünki bugün turkcell müşteri hizmetlerini aramıştım onlar bu programların yerleşik olarak (gömülü olarak) geldiğini söylediler silinmez falan demişlerdi.. android 4.0 güncellemesinde belki kendiliğinden giderler ama silmek çok zor falan demişti? bu programı kullandınızmı siz ?yani kesn eminseniz alacagım:)

klongs

klongs

Üye
ha birde root gerektirir söylemeyi unuttum

bursa1616

bursa1616

Üye
tek çare root

alien97

alien97

Üye
Acele etmeyin bir müddet böyle kullanın.

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
yeni telefon olduğu için bazı şeylerde sorunlar olacaktır illaki.. dediğiniz gibi bekleme konumunda kalmalıyım gibi arkadaşlar birde şunu soracağım turkcell rom olduğu için bu telefon bazı güncellemelerden falan veya marketteki programlardan mahrum kalırmı ?? yani android ama turkcell yamalı olduğu için sıkıntı yaratırmı bu bana ??? müşteri hizmetlerini aradım dezavantaj değilde avantajlı olduğumu söylediler bu programlar ile daha kullanışlı olurmuş telefonum.. bu doğrumudur ? yani eksikliği değilde fazlalığı varmıdır gerçekten bu konumda ?

Üst Alt