Sony Xperia C4 kullanıcı kulübü

Sponsorlu Bağlantılar

nanotex

nanotex

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia C4 kullanıcı kulübü
-Sony Xperia C4 Maxicep kullanıcı kulübü-

-Üyeler-
nanotex
byAndroid
smh60
virus19

Teknik özellikler (sonymobile.com sitesinden alıntıdır)

Shiftdelete.net Xperia C4 incelemesi
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Shiftdelete.net Xperia C4 uzun kullanım testi

Xperia C4 Isınma ve oyun performansı testi

Telefonun başlıca sorunları
1- İlk sorun 4 saatte şarj olması. Müşteri temsilcisini aradığımda bu sürenin standart ve normal olduğunu söylediler ancak kimse sorsanız bu süre kesinlikle normal değil. Teknik servislerde bir şarj aleti verilmeli. Özellikle acil şarj etme gerektiğinde büyük zorluklar çıkartıyor, resmen dolmuyor.

2- Karşıya ses gitmemesi sorunu. Bu sorun üzerine uzun deneme ve yanılmalarımın sonucunda sorunun yaşandığı zamanlarda sadece üst mikrofonun çalıştığını farkettim. Yani telefonu kulağınıza dayadığınızda sadece üst mikrofondan ses gidiyor, alt mikrofon kullanım dışı kalıyor ve karşıdaki kişi sizin sesinizin uzaktan geldiğini söylüyor. Çok rahatsız edici bir durum ve çoğu kişi bundan şikayetçi.

3- 3G şebeke bandının çekmemesi sorunu. Neredeyse herkeste bu sorunun olduğunu gördüm ve donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Sim kartının kesilmiş olmasından kaynaklandığını söyleyenler var ancak kartım orijinal nano simdir. Mobil internetle ilgili sorunlar da yaşadığım oldu bununla alakalı olduğunu düşünüyorum. Ve bu sorun 4. yazacağım ile alakalı olabilir.

4- Bekleme modunda şarjın çabuk bitmesi. Gece telefonu bıraktığımda %15-20 lik bir kayıp oluyor. Herkes bundan şikayetçi. Üst kısımda yazdığım sorunla doğrudan alakalı olabilir çünkü telefonu artık 2G bandında kullanıyorum şarj gitmemesi için. Full çekiyor ancak internet yavaş oluyor bu sefer. Ama geceleri şarj gitmiyor. Kesinlikle ilgilenilmesi gereken bir problem. Donanımsal veya yazılımsal, bir açıklama getirilmeli.

5- Kamera dengesiz bir şekilde bazen odaklamayı düzgün yapmıyor. Bu konuda fazla bir ayrıntıya gerek yok sanırsam ama arada yaşıyorum bu sorunu.

6- Ekranı kilitleme tuşuna bastığınızda telefonun siyah ekranda uyanması. Tamamen yazılımsal bir sorun.

Kısacası telefonda fark edilir bir stabilizasyon sorunu var, acilen güncellenmesi gerek. Şarj konusuna da bir düzeltme gerekli. 4.30 saat çok fazla bir süre. O kadar kullanıcı değerli zamanlarımızdan ayırıp bu sorunların açıklamasını/araştırmasını yapmamız gerekiyor. Sony'nin acilen bu sorunlarla ilgilenmesi gerek.
Arkadaşlar telefonla ilgili haberleri ve sorunları burada tartışabiliriz. Tüm kullanıcıları bekliyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: virus19 ve smh60

byAndroid

byAndroid

Üye
Hadi başarılar iyi oldu bu kulüp

• Beğen
Tepkiler: nanotex
smh60

smh60

Üye
Yerimi alayım şöyle :) kullanan kişileri konuya yazarsan daha iyi olur :)

• Beğen
Tepkiler: nanotex
nanotex

nanotex

Üye
    Konu Sahibi
Kullanıcıları ekleyeceğim arkadaşlar. Başlıca sorunları, test videolarını filan da ekleyeceğim zaman oldukça.

• Beğen
Tepkiler: byAndroid

slymnsrk

Üye
almayı düşünüyordumda anladığım kadarıyla çok sorunlu bir telefon 3 aydır güncelleme gelmediyse dahada zor gelir. Çok tereddütlüyüm. Başka telmi alsam
ya oyunlarda fps düşüklüğü yoıkmu her videoda görüyorum ama yok dedi bi arkadaş anlamadım

smh60

smh60

Üye
almayı düşünüyordumda anladığım kadarıyla çok sorunlu bir telefon 3 aydır güncelleme gelmediyse dahada zor gelir. Çok tereddütlüyüm. Başka telmi alsam
ya oyunlarda fps düşüklüğü yoıkmu her videoda görüyorum ama yok dedi bi arkadaş anlamadım

Güncelleme kesinlikle gelecek xperia c3 ün 6.0 alacağı bile açıklandı c4 e mi gelmeyecek? Ayrıca c5 ultra ne kadar güncelleme alırsa bu cihaz da o kadar alır işlemci ram aynı sony güncelleme desteğini uzun tutan nadir markalardan fps düşmesi ben pek yaşamıyorum gta san andreas ful grafik gram kasma yok asphalt8 de fps kaybı var evet ama bu her oyun için geçerli değil

slymnsrk

Üye
Güncelleme kesinlikle gelecek xperia c3 ün 6.0 alacağı bile açıklandı c4 e mi gelmeyecek? Ayrıca c5 ultra ne kadar güncelleme alırsa bu cihaz da o kadar alır işlemci ram aynı sony güncelleme desteğini uzun tutan nadir markalardan fps düşmesi ben pek yaşamıyorum gta san andreas ful grafik gram kasma yok asphalt8 de fps kaybı var evet ama bu her oyun için geçerli değil
bende az önce shiftdelete den android m alacaklara baktım z serisi var c5 var c4 ü yazmamışlar. Anlamadım şimdi bide android m ne zaman gelecek ? Geçmi gelecek
@nanotex @byAndroid sizler telefondan memnunmusunuz. Önerirmisiniz

nanotex

nanotex

Üye
    Konu Sahibi
bende az önce shiftdelete den android m alacaklara baktım z serisi var c5 var c4 ü yazmamışlar. Anlamadım şimdi bide android m ne zaman gelecek ? Geçmi gelecek
@nanotex @byAndroid sizler telefondan memnunmusunuz. Önerirmisiniz
Dostum telefon güzel, yüzeysel olarak bakarsan. Arkaplanda kalmış sorunları var bunları Ana konuya ekledim, oku istersen. Bunlarla uğraşırım dersen al. Ama bana soracak olursan, sinirleri çabuk bozulan sabredemeyen biriysen alma. M4 aqua al beğenirsen ya da M5 i bekle. Ama ben şu anki haliyle telefonu önermiyorum

slymnsrk

Üye
m4 aqua hafızası az m5 de pahalı . Başka marka model öneririmisiniz

virus19

virus19

Üye
Benide ekleyebilirsiniz. Ayrıca telefon için 5.1.1 beklemeyin bence arkadaşlar bir çok yerde m4 ve c4 ün 5.1 almadan 6 ya geçeceği yazıyor ki banada öyle geliyor. Yinede bekleyip göreceğiz.

3 aydır güncelleme almayan diyen bir arkadaş vardı telefon ufak tefek 2 güncelleme aldı şimdiye kadar bakalım birdahaki güncelleme ne zaman gelir :)

Bu arada imza yapmaktan anlayan biri imza yapabilir mi :D

slymnsrk

Üye
ufak tefek güncellemelerle ne değişti ve 6 güncellemesi ne zaman gelir

smh60

smh60

Üye
C3 ün 5.1.1 alacağı resmi olarak açıklanmıştı direkt 6 da alabilir c4 çünkü mtk sony için pek alışılmış bi chipset değil :) 6 dan sonraki androidleri de göreceğine inanıyorum bu cihazın ama yazılımsal hataların da düzeltilmesi şart c5 ultra varsa o listede kesinlikle c4 de alır aynı işlemci ve ram var çünkü şu an için belli bir zaman yok daha tam sürüm çıkmadı zaten. İlk nexuslara ve android one a gelir

virus19

virus19

Üye
ufak tefek güncellemelerle ne değişti ve 6 güncellemesi ne zaman gelir
Yani ne değişti diye sorarsan gözle görülür bir değişim göremedim ancak güncelleme alması sonynin desteğini bırakmadığı anlamına gelir. Android güncellemelerinin birçoğunda gözle görülür birşey göremezsin zaten. Android m daha tanıtılmadı tarihle ilgili herhangi bir açıklamada yok sanırım. Android m tanıtılır önce nexuslara verilir ardından sony sırayla cihazlara portlamaya başlar 2016 dan önce m güncellemesi gelmez yani.
Bir forumda arkadaşımız servisle görüşmüş ve yakın zamanda beklemede fazla şarj yeme ile ilgili bir güncelleme yayınlanacağı söylenmiş tabi ne kadar doğru bilgi bilmiyorum.

slymnsrk

Üye
ekimle kasım arasında çıkacağını okudum inşallah doğrudur .
eğer erken alırsa 6 yı telefonu alacamda

nanotex

nanotex

Üye
    Konu Sahibi

MaxipmaN

Üye
Mediatek bozmuş sony`e yakışmıyor

smh60

smh60

Üye
Nexuslara geldiği an bu cihazlara hemen gelmesini beklemek haksızlık olur sonuçta kendilerince uygulamaları var bunları tek tek uyarlamak derlemek süre alabilir ki bunu tek tek cihazlara özel yapıyorlar bekleyip göreceğiz

nanotex

nanotex

Üye
    Konu Sahibi
m4 aqua hafızası az m5 de pahalı . Başka marka model öneririmisiniz
Ben de aradım ancak başka bir model bulamadım bu cıvarlarda :D Z3 compact var ama biraz pahalı buna göre
C3 ün 5.1.1 alacağı resmi olarak açıklanmıştı direkt 6 da alabilir c4 çünkü mtk sony için pek alışılmış bi chipset değil :) 6 dan sonraki androidleri de göreceğine inanıyorum bu cihazın ama yazılımsal hataların da düzeltilmesi şart c5 ultra varsa o listede kesinlikle c4 de alır aynı işlemci ve ram var çünkü şu an için belli bir zaman yok daha tam sürüm çıkmadı zaten. İlk nexuslara ve android one a gelir
C3 android 5.1.1 i aldı diye biliyorum. Hatta geçtiğimiz hafta aldı.

• Beğen
Tepkiler: smh60

slymnsrk

Üye
şuanki durumuyla c4 ü 1200 tl civarı cihazlara ( asus zf 2 vsvs ) önerirmisiniz ?
Şuanki sorunlar illahlah dedirtiyormu?

Üst Alt