nanotex
Üye
Sony Xperia C4 kullanıcı kulübü
-Sony Xperia C4 Maxicep kullanıcı kulübü-
-Üyeler-
nanotex
byAndroid
smh60
virus19
Teknik özellikler (sonymobile.com sitesinden alıntıdır)
-Üyeler-
nanotex
byAndroid
smh60
virus19
Teknik özellikler (sonymobile.com sitesinden alıntıdır)
Shiftdelete.net Xperia C4 incelemesi
Shiftdelete.net Xperia C4 uzun kullanım testi
Xperia C4 Isınma ve oyun performansı testi
Telefonun başlıca sorunları
Arkadaşlar telefonla ilgili haberleri ve sorunları burada tartışabiliriz. Tüm kullanıcıları bekliyorum.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Shiftdelete.net Xperia C4 uzun kullanım testi
Xperia C4 Isınma ve oyun performansı testi
Telefonun başlıca sorunları
1- İlk sorun 4 saatte şarj olması. Müşteri temsilcisini aradığımda bu sürenin standart ve normal olduğunu söylediler ancak kimse sorsanız bu süre kesinlikle normal değil. Teknik servislerdeLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızbir şarj aleti verilmeli. Özellikle acil şarj etme gerektiğinde büyük zorluklar çıkartıyor, resmen dolmuyor.
2- Karşıya ses gitmemesi sorunu. Bu sorun üzerine uzun deneme ve yanılmalarımın sonucunda sorunun yaşandığı zamanlarda sadece üst mikrofonun çalıştığını farkettim. Yani telefonu kulağınıza dayadığınızda sadece üst mikrofondan ses gidiyor, alt mikrofon kullanım dışı kalıyor ve karşıdaki kişi sizin sesinizin uzaktan geldiğini söylüyor. Çok rahatsız edici bir durum ve çoğu kişi bundan şikayetçi.
3- 3G şebeke bandının çekmemesi sorunu. Neredeyse herkeste bu sorunun olduğunu gördüm ve donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Sim kartının kesilmiş olmasından kaynaklandığını söyleyenler var ancak kartım orijinal nano simdir. Mobil internetle ilgili sorunlar da yaşadığım oldu bununla alakalı olduğunu düşünüyorum. Ve bu sorun 4. yazacağım ile alakalı olabilir.
4- Bekleme modunda şarjın çabuk bitmesi. Gece telefonu bıraktığımda %15-20 lik bir kayıp oluyor. Herkes bundan şikayetçi. Üst kısımda yazdığım sorunla doğrudan alakalı olabilir çünkü telefonu artık 2G bandında kullanıyorum şarj gitmemesi için. Full çekiyor ancak internet yavaş oluyor bu sefer. Ama geceleri şarj gitmiyor. Kesinlikle ilgilenilmesi gereken bir problem. Donanımsal veya yazılımsal, bir açıklama getirilmeli.
5- Kamera dengesiz bir şekilde bazen odaklamayı düzgün yapmıyor. Bu konuda fazla bir ayrıntıya gerek yok sanırsam ama arada yaşıyorum bu sorunu.
6- Ekranı kilitleme tuşuna bastığınızda telefonun siyah ekranda uyanması. Tamamen yazılımsal bir sorun.
Kısacası telefonda fark edilir bir stabilizasyon sorunu var, acilen güncellenmesi gerek. Şarj konusuna da bir düzeltme gerekli. 4.30 saat çok fazla bir süre. O kadar kullanıcı değerli zamanlarımızdan ayırıp bu sorunların açıklamasını/araştırmasını yapmamız gerekiyor. Sony'nin acilen bu sorunlarla ilgilenmesi gerek.
Son düzenleme:
kullanan kişileri konuya yazarsan daha iyi olur