Invoke
Üye
Sony'nin Android piyasasındaki pazar payı yüzde 10 civarı. Samsung gibi sürekli telefon çıkaran bir marka varken ne Htc ne de Sony Google ile başarı sağlar. Gerçekleri konuşalım. 2013'te satışlar ilerlemiş olabilir ama bu iyi olduğunu göstermez. Kaldı ki daha yığınla Google ile çalışan firma var. O yüzden Sony'nin bir kaç sene sonraki durumunu tahmin etmek zor değil.
Öte yandan yüzde 92 pazar payı ile Windows Phone'un tamamını domine eden Nokia ile nasıl yarışacak merak konusu. Nokia'nın ne kadar çalıştığı ortada. Özel güncellemeler, Lumia'ya özel uygulamaları vesaire. Sony de Samsung gibi ham Windows'u ortaya atıp köşeye çekilirse o markaya 'helal olsun' demek yanlış olur. Çünkü Nokia ile Sony'nin durumları çok da uzak değil. Windows Phone olmasaydı Nokia'nın hali nice olurdu değil mi arkadaşlar? Bu konuda hemfikiriz. Nokia bir şekilde paçayı kurtardı ama Sony hâlâ boşlukta. Bir tarafta Samsung eziciliği, diğer tarafta Nokia.
Zaman neler gösterir bilinmez ama kişisel görüşüm Sony eski Sony değil. Gelecekte umarım daha iyi olurlar da hem binlerce insan işten çıkmaz, hem de bizlere çeşitlilik olur.
Tabiki gerçekleri konuşalım. Ben de zaten durumları iyi demedim. Geriye gitmiyorlar, dedim. 2012de yanlış bilmiyorsam Xperia'lardan kâr elde edemediler. Olay Xperia Z ile değişti.
Android pazarındaki Samsung ile WPdeki Nokia'yı bir tutmak bence mantıklı değil. Nokia'nın %92 olması bir başarı değil, gayet normal bir şey şuan için. HTC ve Samsung'un wphone'lu telefonları var, yanlış bilmiyorsam, ama bunlar ne derece yükleniyorlar wp'ye? Neredeyse sıfır. O yüzden Nokia'nın %92 pazar payının olması hiç de enterasan bir durum değil, bence.
Dediğin ve dediğim gibi, Sony bu işe girerse, önem vermesi gerekir.
biran önce çıksada bizde nasiplensek