Haber Sony Windows Phone 8'e Giriş Yapıyor

Sponsorlu Bağlantılar

braayn

braayn

Üye
    Konu Sahibi
Sony Windows Phone 8'e Giriş Yapıyor

Son yıllarda piyasaya sürdüğü Android cihazlar ile kendine has bir kullanıcı kitlesi oluşturan Sony, Windows Phone pazarına giriş yapacak. Güvenilir teknoloji sitelerinden The Verge'in yayınladığı rapora göre şirket 2014 yılı içerisinde Windows Phone işletim sistemine sahip bir akıllı telefon tanıtacak.
Microsoft ile gönül bağı bulunan Sony, ilk Xperia telefonu olan Xperia X1'i Windows Mobile 6.1 işletim sistemi ile duyurmuş, özellikle uzak doğu ülkelerinde büyük başarı yakalamıştı. Ürettiği Vaio serisi bilgisayarlar ve bazı tabletlerinde de Windows işletim sistemini kullanan Sony, Windows Phone pazarında Nokia ile rekabet edebilmek için Walkman, Track ID gibi özel uygulamalarını da Windows Phone'a uyumlu hale getirecek.

Firma önceki yıllarda "Julie" isimli bir prototip ile Windows Phone 7 denemeleri yapmıştı. Birçok resmi ortaya çıkan Julie'nin piyasaya sürülmesi an meselesiyken Ericsson'un ortaklıktan ayrılmasıyla proje rafa kaldırılmış ve sadece Android işletim sistemine sahip cihazlar üretilmeye başlanmıştı.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, ardacumhur ve Akhtoher

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Konu için teşekkürler Windows Phone cihazları arasında satış yapması, bence zor.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Hadi Hayırlısı :D

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Bence wpeyse konu lumia :cool:

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Ama bence muhteşem bir tadarim dusunsenize z1 de wp8 muhteşem

braayn

braayn

Üye
    Konu Sahibi
Sonyninde wp cihaz çıkartması bnce mantıklı sonuçta marketin daha çok gelişmesine katkıda bulunur diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

tgoksen1

Üye
Sony eğer z1 wp çıkartırsa tadından yenmez bence gencolar :D

Rainesto

Rainesto

Üye
Nokiaya Rakip olursa iyi olur geçmek için bir kaç adım atar oda olmazsa wp gelişir :ehe

• Beğen
Tepkiler: sahte_suhte
OozyStaw

OozyStaw

Üye
4,5 inçden büyük ekranla çıkartacak sanırsam (h)

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
haber için :tşk:

braayn

braayn

Üye
    Konu Sahibi
sonynin dış kaplama malzemeside çok iyi yani samsung ativ alacağıma sonyinin wp li bir cihazını almayı tercih ederim..

• Beğen
Tepkiler: Invoke
habbuj

habbuj

Üye
rekabet olursa windows phone gelişir onlar kapışırken bizde meyvelerini yeriz :)

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
OozyStaw

OozyStaw

Üye
Ayrıca eminim bu cihaz suya dayanıklı gelir :kıskıs: firmalar kendilerine has teknolojilerinden vazgeçmezler :oke:

• Beğen

MaxipmaN

Üye
suya dayanıklı olursa lumialara kafa tutma şansı artar :thumbup: ayrıca tasarımda iyi

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İşin doğrusu Microsoft Nokia'yı satın aldıktan sonra Sony gibi diğer üretici firmalar artık wp8'e pek sıcak bakmaz diyordum, lakin yanılmışım.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
braayn

braayn

Üye
    Konu Sahibi
wpdeki bu sıçrayış diğer üreticilerin ilgilisini çekmiş olmalıki sıcak bakıyorlar benim kendi fikrim katılıp katılmaya bilirsiniz ama bence nokidada android yüklü bir veya 2 cihaz çıkartmalı amaç para kazanmaksa eğer yapmalı ama androidli modelin üzerine çok fazla düşmeyerek Wp ailesine daha kararlı bir şekilde kanalize olursa çok çok daha başarılı olacaktır .

Birde güncellemeleri daha hızlı verip tüketicileri memnun etse bizde bak nokia ve ms farkı diyerek hava atsak :)

• Beğen

Üst Alt