Haber Sony, IFA’da 3 Yeni Xperia Z5 Modeli Tanıtacak!

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sony, IFA’da 3 Yeni Xperia Z5 Modeli Tanıtacak!
İfa fuarını merakla bekliyorum :eller:

Sony’nin IFA konferansında üç farklı Xperia Z5 akıllı telefon tanıtacağı belirtiliyor. İşte bu üç Xperia Z5’in detayları!

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, IFA konferansında yapacağı duyuru için hazırlıklarını sürdürürken, Japon firmanın tanıtacağı akıllı telefonlar hakkında daha fazla detay gelmeye devam ediyor. Bu sefer ki bilgiler ise Sony Georgia adlı facebook hesabından geldi.

Resmi bir hesap olmayan Sony Georgia facebook sayfası, Japon üreticinin IFA konferansındakş etkinlikte üç farklı Xperia Z5 modelini tanıtacağını belirtti. Bu cçhazlaevise sırasıyla Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Premium/Plus ve Sony Xperia Z5 Compact olarak açıklandı.

Sony Georgia facebook sayfasında verilen bilgilere göre Sony Xperia Z5 5.2 inç büyüklüğünde 1080p Full HD ekrana sahip olacak. Sony Xperia Z5 Premium ise 5.5 inç büyüklüğünde 1440×2560 çözünürlüklü 808ppi yoğunluğa sahip 4K ekranla gelecek. Sony Xperia Z5 Compact ise 4.6 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüklü bir ekrana sahip olacak.

Sony’nin yeni Xperia Z5 serisi akıllı telefonları f1.8 odak uzaklığını sahip 23MP kameraya sahip olacak. Bu kamera 1/2.2 lense büyüklüğüne sahip olacak 0.1 saniye gibi süper hızlı otofokus özelliği ile gelecek. Telefonlar akıllı telefonlar için büyük kapasiteli bataryalar, ultra kompakt tasarım ve sanal gerçeklik için uyumlu çözünürlük sunan ekranlara sahip olacak.

Sony, son dönemde akıllı telefon pazarında bir türlü istediği satış rakamlarına ulaşmayı başaramadı. Fakat Android platformu altında kararlılıkla ilerlemeye devam eden Japonya merkezli üretici, yeni Xperia Z5 serisi ile bu şeker şeytanın bacağını kurmayı amaçlıyor.

http://www.maxicep.com/cep-telefonlari/sony-ifada-3-yeni-xperia-z5-modeli-tanitacak-h203968.html

0MG90

0MG90

Üye
Umarım Z5+ seneye gelir S820 ile
Artık kameraya da OIS koysunlar

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Alacak olsam Z5 Premium varken gerisini almam. (COMPACT HARİÇ)

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
Luck Star

Luck Star

Üye
2k ekran gereksiz diyen toy firmamız 4k ekran da mı yaparmış. :bleh:

man20

man20

Üye
Kamerayı merak ettim şimdi. Peki şimdi bu hangi sensör olmuş oluyor IMX230 mu IMX240 mı?

0MG90

0MG90

Üye
Diğer sitelerde 230 kullanacak diyorlar ama belli değil. Çıkınca görücez al kaldı zaten.

yeumyang

yeumyang

Moderator
beklemedeyiz son 1 hafta

Invoke

Invoke

Üye
Compact'ı yine 720p tutmaları güzel eğer üstte yazan gibi olursa tabi.

Bu arada 4K 3840x2160, 1440x2560 2K ekran oradan da 800 küsür ppi çıkmaz. Gerçi 4K ekran basbayağı uçuk dedikodu bence ama üstteki konu çelişkili.

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Compact'ı yine 720p tutmaları güzel eğer üstte yazan gibi olursa tabi.

Bu arada 4K 3840x2160, 1440x2560 2K ekran oradan da 800 küsür ppi çıkmaz. Gerçi 4K ekran basbayağı uçuk dedikodu bence ama üstteki konu çelişkili.
4 k 4000 küsür değil senin verdiğin uhd ultra hd . 4k 4000 üzeri sayı ile olmalı . Hatta tv üreticileri uhd tv ye 4k diyerek baya kafa karıştırdı

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
şurda 1 hafta kaldı ifa fuarına göreceğiz bakalım yeni cihazlar nasıl olacak

artık donanım bir yere geldi tasarım önem kazandı

Luck Star

Luck Star

Üye
Tam diyafram 4K çözünürlük 4096 × 3112 ancak bu ekranlara yansıdığına 4k çözünürlük 3840 × 2160 olmaktadır.

2k ise 2560 x 1440 çözünürlüktedir. Bunları @Invoke yazmıştı zaten ancak siz 4k denince akla 4000 küsür çözünürlük var sanıyorsunuz diye anlatmak istedim. Sinema çekilirken kayıtlar 4096x3112 ancak ekran çözünürlükleri öyle değil...
Ben de 4k deyince çözünürlüğe bakmadan yazdım ancak haberde yanlış yazılmış olabilir 808 ppi değeri 4k çözünürlüğe ait olabilir. Şayet Sony bu çözünürlükte ekran çıkarırsa kendi sözünün bir değeri olmadığını gösterir. Her tanıtımda o kadar laf edip sonra 2k çıkarmak olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Buğra
Invoke

Invoke

Üye
Bana sorarsanız asıl FHD çıkarırsa olmaz, artık 2K çıkarmayan neredeyse kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: teknolojibaronu
Luck Star

Luck Star

Üye
Biz de öyle diyoruz da dinleyen yok ki. Fanboylukta master yaptıkları için sony ne derse ona ayak uyduruyorlar. Sony 8k dese 8k çok iyi derler bilmem anlatabiliyor muyum :)

• Beğen
Tepkiler: teknolojibaronu
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Biz de öyle diyoruz da dinleyen yok ki. Fanboylukta master yaptıkları için sony ne derse ona ayak uyduruyorlar. Sony 8k dese 8k çok iyi derler bilmem anlatabiliyor muyum :)
Aynen ama Sony fanları bitmek üzere çünkü akıllarda eski Sony baya azaldı . Samsung kalite yükselme yaptı . Sony ise kendini kandırıp şuna buna gerek yok diyerek . Iyice düştü . Şimdi nokia gibi pişman ama samsung lg Üsküdari geçti

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
0MG90

0MG90

Üye
Aynen ama Sony fanları bitmek üzere çünkü akıllarda eski Sony baya azaldı . Samsung kalite yükselme yaptı . Sony ise kendini kandırıp şuna buna gerek yok diyerek . Iyice düştü . Şimdi nokia gibi pişman ama samsung lg Üsküdari geçti
Samsung "kaliteli" yükselmesini çakma tasarımıyla yaptı. Kimse kendini kandırmasın.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Luck Star

Luck Star

Üye

Kimin caldigi belli.

byAndroid

byAndroid

Üye
Kamera özelliklerini beğendim odak hızı, diyafram açıklığı falan bu sefer oluyor gibi compact serisi favorim

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Samsung "kaliteli" yükselmesini çakma tasarımıyla yaptı. Kimse kendini kandırmasın.
Arkadan kavisli TAMAMEN CAM bir telefon göster çakma tasarım tabirine doğru diyebilelim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: byAndroid
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Artık işlemciler ve donanım 2k ekran çözünürlüğü için gayet yeterli ama halen pil teknolojisi için elini taşın altına koyan bir firma yok

• Beğen
Tepkiler: murooo55 ve Luck Star
Luck Star

Luck Star

Üye
Pil de yetiyo bence 2600 mah pil ile 5 saat ekran suresi aliyorum gunluk kullanimda fazlasiyla yetiyor.