Sony Ericsson XPERIA DUO

Sponsorlu Bağlantılar

franzliszt

franzliszt

Üye
cihaz bir çıksında öyle tartışın şişirme özellikleri hep gördük önemli olan icraadda, ayrıca unutmayın cortex9 platformu 2gh e kadar rahat destek sunuyor yani samsung, htc , apple a5 işlemcileri geçti diye düşünmeyin . ben ne zaman sonyericcsona baksam işlemci ve ram i düşük gördüm,arc quadrantda kaç puan yaptı htc sensation,galaxys2 kaç puan yaptı , yani sonyericcsonda ahım şahım değil xperia serisi kullanan bilir. sadece çok estetik cihazları var bu nedenden alınabilir cihazlar , arc düşünüyordum bir ara ram ve plastik kasa yüzünden vaz geçtim , plastiğide gerçekten kalitesizdi yani , sony geri dönüşümden netbook yapıyorya onun plastiği gibi , yazık olmuş güzelim modele.
bu model içinse halen bluetooth 2.1 bu şu demek wirelesi güçlü olsa mbit değeri yüksek olacak otomatik 3.0 destelicekti demekki 21 mbit altı bir internet hızına sahip,nfc,mkv,dvix,avi,den yoksun (programla açarız diyenler oluyor ,yok açılmıyor arkadaş belki küçük formatları açabiliyorsunuz ama 1080 p deneyin 720 p deneyin cihazlar açamıyor bunun nedeni 3.parti yazılımlarının bütünleşik media oynatıcı gibi performanslı olmamaları bu yüzden standart gelen özellikler içinde olması önemli bunu göz önünde bulundursun alacaklar)
ve xperia serilerinde konuşurken kulağa az ses gelir bunu cihazı almadan önce araştırın. model genel anlamda güzel ve donanımı güçlü ama arcın tasarımı daha güzeldi keşke o bu özelliklere sahip olsaydı

----------Eklendi @ 14:20:03 ---------- Yazıldı @ 14:19:35 ----------

cihaz bir çıksında öyle tartışın şişirme özellikleri hep gördük önemli olan icraadda, ayrıca unutmayın cortex9 platformu 2gh e kadar rahat destek sunuyor yani samsung, htc , apple a5 işlemcileri geçti diye düşünmeyin . ben ne zaman sonyericcsona baksam işlemci ve ram i düşük gördüm,arc quadrantda kaç puan yaptı htc sensation,galaxys2 kaç puan yaptı , yani sonyericcsonda ahım şahım değil xperia serisi kullanan bilir. sadece çok estetik cihazları var bu nedenden alınabilir cihazlar , arc düşünüyordum bir ara ram ve plastik kasa yüzünden vaz geçtim , plastiğide gerçekten kalitesizdi yani , sony geri dönüşümden netbook yapıyorya onun plastiği gibi , yazık olmuş güzelim modele.
bu model içinse halen bluetooth 2.1 bu şu demek wirelesi güçlü olsa mbit değeri yüksek olacak otomatik 3.0 destelicekti demekki 21 mbit altı bir internet hızına sahip,nfc,mkv,dvix,avi,den yoksun (programla açarız diyenler oluyor ,yok açılmıyor arkadaş belki küçük formatları açabiliyorsunuz ama 1080 p deneyin 720 p deneyin cihazlar açamıyor bunun nedeni 3.parti yazılımlarının bütünleşik media oynatıcı gibi performanslı olmamaları bu yüzden standart gelen özellikler içinde olması önemli bunu göz önünde bulundursun alacaklar)
ve xperia serilerinde konuşurken kulağa az ses gelir bunu cihazı almadan önce araştırın. model genel anlamda güzel ve donanımı güçlü ama arcın tasarımı daha güzeldi keşke o bu özelliklere sahip olsaydı

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
Henüz bilgim yok arkadaşlar öğrendiğim gibi ekliycem :oke: ama eminim oda baya iyi olur.

Captain

Üye
eğer bu telefon bu şekilde gelirse sgs2 felan tarihin tozlu raflarına kaldırılır direk :oke: ayrıca kamera 16 mp olucak diye bir söylenti var çünkü 16 mp lik cep telefonu kamerası tanıttı geçen aylarda SONY :oke:

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
Franzliszt bu alet çıkmadan bişey bilemeyiz aslında haklısın ama merak etme Nokia gibi n9 a 1.5ghz atom işlemci 12mp gelcek felan denipte düşük çıktığı gibi olmaz sony ericsson da.Bu arada bluetooth 3.0 var duo da.Arc da yok plastik kötü felan demişsinde kusura bakma ama arkası istersen çelik olsun o tarz telefonlar düştümü kırılmaması çok zor.Yani eskisi gibi adamın kafasına atınca kafasını yarcak şeyler bulamazsınız bunlar Smartphone,Kütükphone değil (Nokia).Şu an piyasadaki en iyi telefon GS2 ama onun plastiğine bakarsan kağıt gibi çünkü hafiflik daha ön planda artık.Birde bu telefonlarda 1080p izlemenin bi manası yok ekran çözünürlüğü o kadar değil çünkü ve gsmarenadaki incelemede söylendiğine göre Arc a androidmarket ten yüklenebilecek bir video oynatıcı ile rahatlıkla bütün formatları izleyebileceğini söylüyolardı.Hız konusundada X10 dan sonraki cihazlarda kasma olmadığı söyleniyo yani Arc da kasma sorunu felan yok sadece flash olarak 1080p video izleyemezsin.

harun22

harun22

Üye
O kadar abartılı olmaz sanırım ama belli olmaz. Captain yakalamışken sorayım ARC tan memnun musun?

Captain

Üye
valla açıkcası beklediğimden çok daha iyi çıktı cihaz tek sorunum şu:gameloft un HD oyunlarını bulamıyorum nette bir kaç tane kurdum süper :oke:(ARC'adaşlar bilen varsa gameloftun HD oyun linklerini alabilir miyim yardımlarınız bekliyorum)

franzliszt

franzliszt

Üye
Franzliszt bu alet çıkmadan bişey bilemeyiz aslında haklısın ama merak etme Nokia gibi n9 a 1.5ghz atom işlemci 12mp gelcek felan denipte düşük çıktığı gibi olmaz sony ericsson da.Bu arada bluetooth 3.0 var duo da.Arc da yok plastik kötü felan demişsinde kusura bakma ama arkası istersen çelik olsun o tarz telefonlar düştümü kırılmaması çok zor.Yani eskisi gibi adamın kafasına atınca kafasını yarcak şeyler bulamazsınız bunlar Smartphone,Kütükphone değil (Nokia).Şu an piyasadaki en iyi telefon GS2 ama onun plastiğine bakarsan kağıt gibi çünkü hafiflik daha ön planda artık.Birde bu telefonlarda 1080p izlemenin bi manası yok ekran çözünürlüğü o kadar değil çünkü ve gsmarenadaki incelemede söylendiğine göre Arc a androidmarket ten yüklenebilecek bir video oynatıcı ile rahatlıkla bütün formatları izleyebileceğini söylüyolardı.Hız konusundada X10 dan sonraki cihazlarda kasma olmadığı söyleniyo yani Arc da kasma sorunu felan yok sadece flash olarak 1080p video izleyemezsin.

ben 1080p olayına katılmıyorum oynatacakki onu dlna ile led tvlere aktarabilin , ben o kadar para veriyorum artık bir zahmet codeclerede sahip olim , 720p ve 1080p yi adam gibi oynatamıyor sonradan ekleme programlar,, oynatıyor diyen varsa gelsin göstersin bana özür dilicem ondan , mesela iphonedada sonradan vlc player yükleyip dvix,avi ler izliyorsun ama 720p ve 1080p izletmiyor. kendi media oynatıcısı itunes u kandırarak 1080p atarsanız onu açıyor ama ilginç.
bence kalite okadar önemliki bir samsung galaxys2 me bakıyorum bir iphone4 üme resmen kalite iphone4 önü arkası cam yan şerit çelik , yani birisininde kafasına atmak zorunda değilim :)
arc 1080p oynatamaz bu xperia duo da sadece mpeg4 ve avc dediğimiz codeğe 720,1080p desteği sunuyor yani dvixler eziyet olacak ben bu konuda uyarıyorum çünkü bunun işlemcinin gücüyle alakası yok isterse 2gh olsun bu codecler cihazla gelmeli yoksa sonradan yüklenince sorun yaratıyor.

celatx

celatx

Üye
se durdu durdu turnayı gözünden vurdu alınası bi telefon şu iphone 5 ten ve wp li nokialardan önce çıksada patlatsa piyasayı para olsada alsak yav isteyen varsa çıktığında bana hediye edebilir hd2 veririm :D çok sağol shadow

harun22

harun22

Üye
valla açıkcası beklediğimden çok daha iyi çıktı cihaz tek sorunum şu:gameloft un HD oyunlarını bulamıyorum nette bir kaç tane kurdum süper :oke:(ARC'adaşlar bilen varsa gameloftun HD oyun linklerini alabilir miyim yardımlarınız bekliyorum)

Neo alıcam hayırlısıyla ben de ama herkes bi kullansın eksi artı ları belirlensin diye bekliyorum. Arc la sistem olarak fark olmadığı için sordum . Çok sağol :)

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
Franzliszt haklısın Arc da o codec lerin açılmaması bi eksiklik ama malesef Arc'ım olmadığı için açıyomu emin değilim Captain mümkünse güzel bi video player yükleyip denermisin sen çalışıyomu 1080p videolar.Bu Arc için bir eksiklik ama Duo da hepsi olur bence olmasa bile ek programlarla kesinlikle düzelir.
not:Captain yolladığın 16mp sensörüne felan baktım cidden müthiş valla Sony Ericsson yaparsa şaşırmam kesinlikle enlerin markası Sony Ericsson :) son zamanlarda En küçüklere taktılar ama anlaşılan artık En iyi olmakta kararlılar :)

Elektr0

Elektr0

Üye
Güzel cihaz donanım çok çok iyi..
Ram harici en iyi diyemeyiz çünkü telefonlardaki overclok bilgisayar gibi çalısmaz ki zaten S2'den sadece 200 mhz hızlı.
Hele hele çift çekirdek olması falan hikaye.Telefonlar için henüz çift çekirdek olayını yasatacak yazılımlar çıkmadı.
Genel olarak harika diyebiliriz ama bana kalırsa en iyi diye bir telefon yok.Çünkü neye göre en iyi ? Atıyorum bu cihaza 2000+ lira para ver 5800 yanında müzik açsın hayran kal.N8-N9 vs. kamerayı açsın hayran kal.İphone menüde gezinsin efektlere hayran kal.Xperia play oyun açsın agzının suları aksın.Kısaca herkesin kendi seçimleri kendisi için en iyi.Bana göre X6 king beyler hastasıyız dedeee :eheC7 den soguttu beni meret :d:
Haa donanım olarak en iyi olabilir kagıt üzerinde öyle de zaten.. :oke:

X6 yı bende severim...:oke::oke:

----------Eklendi @ 04:06:34 ---------- Yazıldı @ 04:05:45 ----------

Xperia duo nun özellkleri iyimiş gerçekten :oke::oke:

khytr89

khytr89

Üye
youtube da browser testi izledim. 4 işletim sistemi ios-androisd-symbian-windows

bunların içinde en iyi browsere sahip olan windows tu. başka bir testtede fps testi vardı. akvaryumun içindeki balık gidip geliyordu. androidli 1.5 ghz li telefon bile çok yavaş oynatıyor. 1ghzli windows 7 phone çok çok hızlıydı ve burda da birinci windows 7 oldu. sırf bu yüzden nokia nın wm cihazını bekliyorum olmadı bir tane htc surround almayı planlıyorum.

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
youtube da browser testi izledim. 4 işletim sistemi ios-androisd-symbian-windows

bunların içinde en iyi browsere sahip olan windows tu. başka bir testtede fps testi vardı. akvaryumun içindeki balık gidip geliyordu. androidli 1.5 ghz li telefon bile çok yavaş oynatıyor. 1ghzli windows 7 phone çok çok hızlıydı ve burda da birinci windows 7 oldu. sırf bu yüzden nokia nın wm cihazını bekliyorum olmadı bir tane htc surround almayı planlıyorum.

Valla haklı olabilirsin Windows Mobile kaliteil olabilir ama arayüzü Android kadar iyi değil bence onunda ayrıca dediğim gibi oda Android kadar tercih edilmiyo ve onada verilen destek pek fazla olmaz ayrıca Nokia'nın symbiandan sonra MeeGo yu çıkarması ne kadar sürdü baksanıza windows 7 li ilk telefonlarda pek yüksek özellikli olmaz bence yani Nokia kendini en erken 2015 de felan toparlar size söylüyorum bu Symbian Nokia ya baya ağır patlayacak.

Uruloki

Uruloki

Üye
aslında MeeGo yu sadece nokia yapmadığını unutmayın belirli aralıklarla çıkıyor güncelleme ki nokia telefonun MeeGo 1.2 ile geleceğini söylemişti ve ayrıca 2012 de de WP7 li cihazlar gelecek diyor ve ayrıca @hakan WP7 html5 test sonuçları 25 puan betası 140 puan 25 fps değerlerde oynatıyor MeeGo Harmattan tarayıcı puanı 283 puan betası belli değil 29 fps ios 222 sanırsam şuan ama betası 303 puan 14 fps gösteriyor yanlış hatırlamıyorsam ki yaptıkları testte direk microsoft tarafından hazırlandığını unutmamak gerek

khytr89

khytr89

Üye
aslında MeeGo yu sadece nokia yapmadığını unutmayın belirli aralıklarla çıkıyor güncelleme ki nokia telefonun MeeGo 1.2 ile geleceğini söylemişti ve ayrıca 2012 de de WP7 li cihazlar gelecek diyor ve ayrıca @hakan WP7 html5 test sonuçları 25 puan betası 140 puan 25 fps değerlerde oynatıyor MeeGo Harmattan tarayıcı puanı 283 puan betası belli değil 29 fps ios 222 sanırsam şuan ama betası 303 puan 14 fps gösteriyor yanlış hatırlamıyorsam ki yaptıkları testte direk microsoft tarafından hazırlandığını unutmamak gerek

kağıt üzerindeki yazılar açıkçası beni ilgilendirmiyor ayrıca inanmıyorumda. gözümle gördüğüm kadarıyla internet tarayıcısı en iyi olan windows phone.

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
bakıp görücez arkadaşlar ama Nokia bir anda akıllanıpta süper bi telefon çıkarmaz bence o yüzden pek ümitlenmeyin ve Nokia nın Windows Mobile telefonlarını beklemeyin elinizdeki imkanları değerlendirin.

----------Eklendi @ 20:38:07 ---------- Yazıldı @ 20:18:03 ----------

Gpu sunuda buldum arkadaşlar GS2 ile aynıymış yani Mali-400 GPU.

Uruloki

Uruloki

Üye
aslında wp7 güç isteyen bir sistem olucağı için ve selop un da bu platformu desteklediğini bildiğimize göre müşterileri kandırmak amaçlı güçlü cihazlar çıkarabilir ama benim istediğim maemo takımının nokia ya ya geri dönmesi ki aynı takım webos u yaptı

Elektr0

Elektr0

Üye

senin dediginden anladıgım kadarıyla Nokıa reklama başlamış...:kop::ehe baya yüklü bir miktar ayırmış reklam için...

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
senin dediginden anladıgım kadarıyla Nokıa reklama başlamış...:kop::ehe baya yüklü bir miktar ayırmış reklam için...
Haklısın bencede :D size olacakları söylüyorum ilk olarak bi N9 çıkacak ve övüle övüle bitirilemiyecek bu MeeGo işletim sistemi.İlk baştada bi güzel destek ve uygulama felan gelicek.Daha sonra hepsi durcak bunların ve daha sonra Windows Mobile olan telefonlar çıkcak oda aynı şekilde devam edicek.He ondan sonra ne olur bilemicem artık tahminim şu Nokia kendi işletim sistemini çıkarcak yada Symbianı güncellicek.

Elektr0

Elektr0

Üye
Haklısın bencede :D size olacakları söylüyorum ilk olarak bi N9 çıkacak ve övüle övüle bitirilemiyecek bu MeeGo işletim sistemi.İlk baştada bi güzel destek ve uygulama felan gelicek.Daha sonra hepsi durcak bunların ve daha sonra Windows Mobile olan telefonlar çıkcak oda aynı şekilde devam edicek.He ondan sonra ne olur bilemicem artık tahminim şu Nokia kendi işletim sistemini çıkarcak yada Symbianı güncellicek.

yalan yok ben nokıada en uzun süre kullandıgım telefon Nokıa 5110 / 1 sene kullandım mütiş bişidi... benim için nokıanın nerede olacagı ve nereye gelecegi önemli degil... ama ölmesin...toprak altına girmesin...:naughty::kop:

Üst Alt