Haber Sony 4K OLED Ekran Paneline Sahip Bir Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sony 4K OLED Ekran Paneline Sahip Bir Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor
Sony ürün planlama Avrupa başkanı Hitoshi Osawa tarafından yapılan açıklamaya göre Sony 4K OLED ekran paneline sahip bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.


Son zamanlarda, Sony'nin mobil sahnede daha önce görülmemiş 4K OLED ekranlı bir Xperia amiral gemisi üzerinde çalıştığı yönündeki söylentileri sizlere aktarmıştık. Söylentilerin kaynağı daha önce raporlarda sızdırılan Sony Xperia XZ Pro teknik belgesine dayanıyordu.

Ardından firma tarafından verilen iş ilanları da böyle bir cihazın geleceğini onaylar gibi ipucu vermeye başladı. Hatırlatacak olursak Sony geçtiğimiz günlerde OLED ekran konusunda deneyimli Ekran Mühendisleri arıyordu. Bir Sony yetkilisi kısa süre ateşi dahada körükleyerek Sony'nin 4K OLED konusunda herkesi şaşırtacak bir şeyler yapacağını söyledi.

https://www.maxicep.com/sony-ceosu-xperia-telefonlar-gelmeye-devam-edecek
Sony CEO'su: Xperia Telefonlar Gelmeye Devam Edecek


Sony Mobile'ın UX ürün planlama Avrupa Başkanı Hitoshi Osawa yaptığı bir açıklamada"Tek söyleyebileceğim, OLED ekranlar konusunda para yatırdığımız. Çok yakında mobil cihazlarda 4K OLED ekran panelini göreceksiniz, ki bugüne kadar hiç bir telefonda böyle bir ekran paneli mevcut değildi. Bir sonraki adım 4K OLED olacak ve hayal kırıklığına uğramayacaksınız," dedi.
Sony'nin Xperia serisinde daha fazla görüntü iyileştirmesi yapmak için farklı yöntemler araştırdığı kesin olmakla birlikte, 4K OLED ekran paneline sahip olan Xperia'nın MWC 2018'de tanıtılmaması için birkaç neden var. En göze çarpan sebeplerden biri Sony'nin bu telefonu MWC 2018 için yetiştirip yetiştiremeyeceği diğeri ise şimdiye kadar kendi başına bir başka 4K OLED ekran üreten başka bir üreticinin bulunmaması. Şu ana kadar sadece Samsung Display'in 4K OLED üzerinde çalıştığına dair çok az bir sızıntı ortaya çıkmıştı.

Elbette, Sony Mobile'ın mühendislik bilgisi pekte azımsanacak cinsten değil. Şu anda sadece 4K ekrana sahip telefonu olan tek üretici konumunda yer alıyor. 4K OLED ekrana sahip bir Xperia akıllı telefonun MWC 2018 fuarında tanıtılıp tanıtılmayacağını şuan için bilemiyoruz.
Sony 4K OLED Ekran Paneline Sahip Bir Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: rear2011 ve MAERKEK


Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Samsungtan önce yaparlarsa baya ilginç olur
Samsung 10 yılı aşkın süredir amoled ve oled üzerinde çalışıyor.
 
0MG90

0MG90

Üye
Mobilde ilk 4K HDR ekrandan sona ilk 4K OLED HDR ekran. Hadi bakalım. :cool
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Sony Mi O İsim Hala Kaldımı :P
 
0MG90

0MG90

Üye
Geliyor.

26 Şubat'ta MWC'de tanıtılacak.

 
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Zamana bıraktım bu meseleyi 3 gün sonra göreceğiz kim ne yapmış
 
phasan

phasan

Üye
Sony en cok kazancı ps konsol da ve fotograf makinesinde

Sony Xperia XZ Premium cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Üst Alt