Son Tuğra V1.1 OFW Edition | 5800, C5-03, 5235 | Mükemmel HIZ + Stabillik | 25 Eylül 2012

Sponsorlu Bağlantılar

Symbian Modder

Üye
emirberkçelik çok şey istemiyo musun??

anılbaran

anılbaran

Üye
neyse arkadaslar yarın buyuk gün baslıyoruz rambo bize görevleri vermeye baslıcak :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
bütün modların linkini vereceğin zaman görsel performans sistem diye klasöörlere ayırııp paketlesrn süper olur

Modların linklerini tek tek vermeyeceğim. Tek link halinde ve özelden sadece isteyen Tester arkadaşlarımıza vereceğim. Klasörlemeyi çoktan yaptım.

neyse arkadaslar yarın buyuk gün baslıyoruz rambo bize görevleri vermeye baslıcak :)

Görevlerinizi 10 Ekim günü kararlaştırdıktan sonra konuya ekleyeceğim. Tüm yapmanız gerekenler konuda yazacaktır. Önceden böyle bir bekleyiş içine girmen beni hem şaşırttı hem sevindirdi. Demekki yazdıklarımız ciddiye alınıyor. Çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: pitbull16
anılbaran

anılbaran

Üye
Modların linklerini tek tek vermeyeceğim. Tek link halinde ve özelden sadece isteyen Tester arkadaşlarımıza vereceğim. Klasörlemeyi çoktan yaptım. Görevlerinizi 10 Ekim günü kararlaştırdıktan sonra konuya ekleyeceğim. Tüm yapmanız gerekenler konuda yazacaktır. Önceden böyle bir bekleyiş içine girmen beni hem şaşırttı hem sevindirdi. Demekki yazdıklarımız ciddiye alınıyor. Çok teşekkür ederim.
rica ederim abi bu iş için kendi cfw le bi süre ugrasmıcam burdaki konu benim için daha önemli hem burda bi söz verdim o kadar arkadas sabırsızlıkla hatasız bi cfw bekliyo onları hayal kırıklıgına ugratmamak lazım . Zaten bu işlere yazın basında basladım daha önceden dedigim gibi anca cırak olurum ama flash atmada bı sıkıntı yok tabi :) sunu söyliyim elimden geleni yapıcam artık ne kadar becerebilirsem bu arada topladıgın modları yarın özelden bana linki yollarsan sevinirim bu işte calısacak arkadaslara şimdiden kolay gelsin hadi bakalım büyük gün geldi çattı haydi baslayalım :)

pitbull16

pitbull16

Üye
rambo mod linkini bende istiyorum :) bugün kaç gibi görevleri açıklarsın ona göre bakarım yine konuya :) kolay gelsin :)

anılbaran

anılbaran

Üye
rambo nerdesın abi yaa :hmmm

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Arkadaşlar sizleri çok beklettim. Öncelikle bunun için özür dileyerek başlıyorum.

Bende sizler gibi heyecanlıyım. Ancak şimdi internete girmek nasip oldu. İnanın dün gece uyuyamadım, hatta gece 3 gibi, telefonla internete girip birşeyler yazayım dedim, ama daha sonra herşeyin bir yeri ve vakti vardır deyip uykuya dalmayı denedim :)

Gelelim CFW yapım süresince Modderlerin görevlerine. Önceden söyleyeyim; sizlere çok fazla yük yükleme derdinde değilim ya da bundan bir çıkar elde etme amacında da değilim. O yüzden olabildiğince rahat bir ortamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben yapmanız gerekenleri aşamalar halinde yazıyorum. Böylece daha planlı ve düzenli bir çalışma ortamı oluşacaktır.

Aşama 1: Birkaç gün içerisinde bu konudaki mod listesinde yer alan tüm modların yer aldığı büyük bir arşivi derleyip, upload edeceğim. Modderlere özelden linklerini vereceğim. Yalnız bu linklerin burada veya başka sitelerde paylaşılmamasını rica ediyorum. Modderler bu arşivi indirip düzenli bir şekilde kendi bilgisayarlarına kaydedecekler.

Aşama 2: 14 Kasıma kadar Modderler, indirdikleri arşivde yer alan modları, yapılan istek sırasına göre çoktan aza doğru olacak şekilde, kendi telefonlarının FW'leri üzerine uygulayacaklardır. Bu arada bende aynı şekilde istenilen modları kendi telefonuma uygulamaya çalışacağım. Yalnız, C6v40 mod istekleride mevcut olduğundan çalışmalarımızı C6v40 portu üzerinden devam ettireceğiz. Orjinal FW isteyen modderler mevcut, ancak forumda üyeler C6v40 istediği için bu portu seçtim. Hem daha kolay bir şekilde modlanabilmekte, hem de versiyon çeşitliliği daha az olduğundan, ekstra portlama gerektirmemektedir.

Aşama 3: Modderler, 14 Kasıma kadar yeni çıkan, kendi geliştirdiği veya mod listesinde olmayan modlarıda uygulayabilirler. Böyle bir durum oluşursa, bu süre içerisinde modları bana adresiyle beraber özelden linkleriyle aktaracaksınız. Bende yapacağım testlerle modların uygulanabilirliğini onaylayacağım ve bu modları yeni bir arşivde, Modderlere özelden dağıtacağım.

Aşama 4: 28 Ekim ile 4 Kasım günlerinde tüm Modderler ile ortak iki adet toplantı yapacağız. Bu toplantıları MSN üzerinden toplu olarak gerçekleştireceğiz. Saat olarak 13-17 arası düşünüyorum. Bu toplantıda, herkes geldiği son noktayı anlatacak ve herkes elindeki CFW'ye uyguladığı modları karşılaştırarak, benzer ve farklı yönleri bulacak. Bu sayede, hangi cihaz için hangi mod gerekiyor, hangisi için gerekmiyor/uygulanamıyor, CFW lerin benzerlik oranları nasıl, kim ne düşünüyor tümünü tartışacağız. Böylece olabildiğince kararlı bir CFW hazırlanmış olacaktır.

Aşama 5: Herkes için çok önemli olan şarj, performans ve görsellik özellikleri için testler yapılacaktır. İlk toplantıdan sonra tüm modderler telefonun şarj süresini, hızını ve görselliğini test edeceklerdir. Hazırlananan CFW, hangi telefonda nasıl cevap veriyor bunun çıkarımını yapacağız. İkinci toplantıda bu testlerin raporlarını sunacaksınız. Üyelerin çok istediği fakat bu üç özelliğe etki eden modlar, gerekirse gözden çıkarılabilir.

Aşama 6: 4 Kasımdan sonra Modderler, artık yeni bir mod ekleyemeyeceklerdir. İkinci toplantıda CFW nin sınırları belirleneceği için, bunun dışına çıkılmaması, CFW nin dinamik yapısını koruyacaktır. 10-12 Kasım arası modderler ellerindeki CFW nin dosyalarını upload edip özelden bana aktaracaklardır. Ayrıca Modderler telefonun ekranından resimler çekip CFW nin dosyalarıyla bana aktarırlarsa çok daha iyi olur, resimlerden en iyi olanları konuya ekleyeceğim.

Aşama 7 (Son): 14 Kasım günü aynen bu konu tarafımdan düzenlenerek, OmegA v4.6'da olduğu gibi toparlayıcı düzende, yeni CFW duyurulacaktır. CFW nin ismini toplantılarda kararlaştırmış olacağız.

CFW yayınlandıktan sonra, üyeler tekrar yeni hatalarla karşılaşabilirler. Hatasız kul olmaz mantığından yola çıkarak, CFW nin efsane olduğunu kabul etmemek gerektiğini düşünüyorum. Terkardan, oluşan hataları gidermek için yamalar yayınlayacağım.

Buradan da yazayım: 10 Ekim itibariyle buradaki yeni CFW yapımlarına başladığımdan dolayı artık OmegA çalışmalarımı sonlandırmış bulunmaktayım. Bundan böyle yeni CFW ile yola devam etmenizi öneriyorum.

By_Casparov

By_Casparov

Üye
açıklama için teşekkürler dostum

miyelin

Üye
yaptığınız şey takdire değer ancak şu real playere divx,xvid,h264,avi codeclerini de dahil etseniz onlarıda açsa... tabi nasıl olur bilmem ben, yapılır mı olur mu? yoksa çok şeymi istiyorum...fikir işte:hmmm

anılbaran

anılbaran

Üye
sagol rambo modları bekliyoz :) haa bu arada sen bize c6v40 portu vericekmisin 52007 için mesala yoksa herkes kendi temiz portundanmı baslayacak :)

mnstrdnc

mnstrdnc

Üye
Keşke orjinal yazılım üstüne olsaydı bence oratsu c6v40 portunu pek aratmıyor hemde ram değeri 70 in üzerine çıkıyor orjinal yazılımda.Birde bu kadar güç birleştikten sonra belkide 80 i görürdük neyse öyle karar alınmış diycek bişe yok artık .Kolay gelsin hepinize.Birde cpu nun arttırıldığı bazı cfwler var sizde arttırırsanız daha iyi olur gibi. Belki denerim ama orjinalden şaşcağımı sanmıyorum

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bugün bir aksilik oldu, upload yapamıyorum. İnternet cafeden flash belleğime attığım Mod Listesi arşivinde hatalar var. Sanırım arşivlerken hata olmuş. Bir sonraki internet cafeye uğrayışımda upload yapacağım.

yaptığınız şey takdire değer ancak şu real playere divx,xvid,h264,avi codeclerini de dahil etseniz onlarıda açsa... tabi nasıl olur bilmem ben, yapılır mı olur mu? yoksa çok şeymi istiyorum...fikir işte:hmmm

Mümkün değil :S 3. parti video oynatıcılar var fakat onlar telefonun video işlemcisini kullanmadığı için çok kötü oynatıyorlar.
sagol rambo modları bekliyoz :) haa bu arada sen bize c6v40 portu vericekmisin 52007 için mesala yoksa herkes kendi temiz portundanmı baslayacak :)

Bu yazını gördükten yeni bir karar daha aldım: 5800, 5530, 5230 ve X6 nın C6v40 portlarınıda size upload yapıp aktaracağım. Türkçe dil yamalarınıda ayrı bir yama olarak vereceğim. Böylece CFW yapımı sırasında hata oluşumu azalır. Türkçe yamayı kendiniz Rofs2 ye entegre edeceksiniz.

Keşke orjinal yazılım üstüne olsaydı bence oratsu c6v40 portunu pek aratmıyor hemde ram değeri 70 in üzerine çıkıyor orjinal yazılımda.Birde bu kadar güç birleştikten sonra belkide 80 i görürdük neyse öyle karar alınmış diycek bişe yok artık .Kolay gelsin hepinize.Birde cpu nun arttırıldığı bazı
cfwler var sizde arttırırsanız daha iyi olur gibi. Belki denerim ama orjinalden şaşcağımı sanmıyorum

Üyeler C6v40 istiyor, sadece RAM isteyenler için forumda başka CFW ler mevcut (oratsu gibi). Ama performans konusunda elimizden geleni yapacağız.

anılbaran

anılbaran

Üye
tm rambo abi beklıyoruz sabırsızlıkla :) benim elimde temiz port var 52007 için. olmayan arkadaslar için cook güzel olur :)

anılbaran

anılbaran

Üye
abi c6 için v41 cıktı dıyolar acaba bizde portları öyle mi yapsak hem forumda ilk olur ayrıca modların uyum saglayacagını düşünüyom ama karar senin tabikide

----------Eklendi @ 21:43:50 ---------- Yazıldı @ 20:18:01 ----------

sımdı tam bız bıtıtrcez herkes v41 ıstıcek ve onlara yonelcek bız bıtırına kadarda bazıları v41 yayınlayabılır o zman bızım konuya gelmıcekler :hmmm

Silinen Üye 524728

Silinen Üye 524728

Kapalı Hesap
c6v41 çıkmış. v40 dan tek farkı ise internet tartayıcısına gelen yeni kısayol çubuğu. bence c6v40 modları v41'e göre de olucaktır.. bu arada benim elimde boş temiz bir port yok 5230 v50.0.001 için. :( rambo eğer sende varsa özelden onunda linkini yollarsan sevinirim.

anılbaran

anılbaran

Üye
performans ıyılestırmıelerıde gelmıs olabılır ama bılemem

Silinen Üye 524728

Silinen Üye 524728

Kapalı Hesap
Arkadaşlar c6v41 için ilk port yapıldı. bu port şu anlık sadece 5800 ve X6 için mevcut.. c6v41 de ise bütün modlar aynen çalşıyor sadece icon modları çalışmıyor. icon modlarının çalışmamasının nedeni ise değişen internet tarayıcısı.. dediğim gibi şu anlık sadece 5800 ve X6 için port var. bizde 5230 için çıkarırsak çok güzel olucaktır :D

omer_01_01

omer_01_01

Üye
hocam bunu söylemek için geç ama yinede söylemek istiyorum bizim de iphone gibi bekleme ekranı olsa nasıl olur yani şöyle anlatayım;
nasıl iphone larda orta tuşuna bastığında kaydırarak tuş kilidini açmanı ortalama 10-15 sn bekliyorsa (belki daha fazla) bizde de beklesin sürekli karanlık durmasın masaya koyunca en azından belli bir süre hiç görülmemiş bir tuş kilildi görünsün fena olmaz mı_? bana katılan arkadaşlar varsa fikirlerini duymak isterim

not:TABİ BU DEDİĞİM OLACAK BİR ŞEYSE :D saygılar

anılbaran

anılbaran

Üye
Arkadaşlar c6v41 için ilk port yapıldı. bu port şu anlık sadece 5800 ve X6 için mevcut.. c6v41 de ise bütün modlar aynen çalşıyor sadece icon modları çalışmıyor. icon modlarının çalışmamasının nedeni ise değişen internet tarayıcısı.. dediğim gibi şu anlık sadece 5800 ve X6 için port var. bizde 5230 için çıkarırsak çok güzel olucaktır :D
cıktıgını biliyom hangi sitede cıktıgınıda bılıyom :)

Symbian Modder

Üye
c6v41 Dünyada İlk Olarak Hasan Abi Tarafından Port Edilmiştir.Yapan İlk Türk Forumu Olan Cepmod Team Olduğundan dolayı başkalarıyla karıştırmayalım ;)

Üst Alt