Son 2 seçenek, hatta 1.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Son 2 seçenek, hatta 1.
2 Seçenekte takıldım ve aralarında gidip geliyorum.

Seçenek 1

CASPER
İşlemci : Intel Core i3 550
İşlemci Hızı (ghz) : 3,20 GHz
Bellek (mb) Ddr Ram : 4 GB
Sabit Disk (gb/rpm) : 500
Chipset : Intel® H55 Chipset Anakart
Ekran Kartı : ATI HD4550 1 GB (512 MB Ayrılmış Bellek)
Samsung B2230H 21.5'' Geniş Ekran LCD
Ekran Boyutu 21,5"
Tepki Süresi 5 ms
Ekran Çözünürlüğü: 1920 x 1080 px
Kontrast: Oranı 70000 : 1
Parlaklık: 300 nit
Görüntü Giriş ve Çıkışları : DVI, HDMI, VGA (Analog)

TOPLAM 1260TL

Seçenek2

Intel Core i5 650 3.2GHz Turbo modunda 3.46 GHz, 4 MB Cache
Intel H55 Yongaseti
6GB DDR3 Bellek, 16 GB Bellek desteği
500GB SATA Disk
2 GB 128Bit nVidia G210 PCI-E DVI+VGA Ekran Kartı
20" 2ms LED Monitör - Parlak Siyah
Free Dos
TOPLAM 1240TL

Fiyatlar aynı , seçenek 1 de ekran ağır basarken , seçenek 2 de işlemci ağır basıyor.
Son 1 hafta içinde her ikisinide kesin alacağım demiştim ama ikisi arasında gidip geliyorum :hmmm
Aslında 1500 e kadar çıkardım ama aksesuarlarınıda alacağım, modem yazıcı vs..
İ3 oyun performansı iyi olmadığıı varsayarak diğerine yöneliyorum, onunda ekranı ve markası düşük olduğu için geri atım adıyorum. ama birini alacağım. Şu anda 1i alacağım.
:hmmm

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Daha ne istiyorsun be Recep im .
Al , bir de yanında yat . :ehe

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gerçekten de yanında yatacağım :ehe

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Bu pc şu an benim olsun , koğuşta birlikte yatardım , sımsıkı tutardım onu :D

Oy ne güzel pc sisin sen , yerim lan seni ...!
:ehe

JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
Bütçene eğer uygunsa almanı tavsiye ederim gerçekten çok iyi bir pc

Ozan

Ozan

Admin
Fiyatı güzel işlemci core i7 ve ekran kartı daha iyi olsa, ileriye dönük daha avantajlı olabilirdi ama zaten ne kadar ileriye dönük olabilir ki sürekli gelişiyor teknoloji. Yine de aklında kalsın işlemci ve ekran kartı farkı.

Şunu da belirtmeliyim ki işlemci core i7 de olsa ekran kartı daha da iyi olsa senin gözle görür hiçbir farkın olmayacak çünkü ne o kadar işlem yapıyorsun ne son çıkan oyunları tam detaylı oynama meraklısısın. Bu fiyat şuna göre iyi, kredi kartına peşine taksit avantajın var.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Fiyatı güzel işlemci core i7 ve ekran kartı daha iyi olsa, ileriye dönük daha avantajlı olabilirdi ama zaten ne kadar ileriye dönük olabilir ki sürekli gelişiyor teknoloji. Yine de aklında kalsın işlemci ve ekran kartı farkı.

Şunu da belirtmeliyim ki işlemci core i7 de olsa ekran kartı daha da iyi olsa senin gözle görür hiçbir farkın olmayacak çünkü ne o kadar işlem yapıyorsun ne son çıkan oyunları tam detaylı oynama meraklısısın. Bu fiyat şuna göre iyi, kredi kartına peşine taksit avantajın var.

Aradığım bir pc. Ekran kartının bende farkındayım. Bütün markalar da ekran kartları böyle yapacak birşey yok. Ileride değişiriz. Işlemci benim işimi çok çok görüyor. Yani en iyi ikinci model. Birde i7 var, her ne kadar i5 in alt modeli olsa bile en iyilerden. Turbo özelliği de var.
Ama illa i7 diyorsan o da var

Aradaki fark ekran kartı işlemci, senin istediğin 2 şey burda var. Ama işlemci bana lazım değil, ekran kartını satar 100tl eklersem ondan daha iyisini alırım. Bunların hesabını yaptım.
Kararımı verdim alacağım. Bankadan cevap bekliyorum, limiti yükselteceğim.

Aklıma marka takılmıştı :hmmm sanırım o da sorun olmaz.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
bence Kendin toplamış olsan en az 200 tl daha ucuza bunu Toplarsın yok ben uğraşamam dersen bu fiyata bu pc çok iyi

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Recep sistem güzel de bence alma.

Intel Corei5 ve i7 serilerinde meydana gelen bir hatadan dolayı pazar payında büyük kayıplara uğradı.Yeni çıkan işlemcilerde sorunun her nekadar düzeltildiği söylense de bence i serisinden uzak dur.

Sana tavsiyem Asus Motherboard + AMD Phenom X4 CPU + Sapphire GPU + Kingston DDR3 bir sistem topla.İşlemcinin cache (önbellek) Intel'e göre daha düşük olur ama senin ihtiyaçlarını ziyadesiyle karşılayacaktır.Zira üst düzey grafiksel işlemler (Premiere Pro vb.) üzerinde çalışacağını zannetmiyorum.

Asus anakartlar AMD işlemcilerle birlikte çok uyumlu çalışıyor.Bence Intel'den vazgeçip AMD düşünmelisin.İlla bunu alacaksan hayırlı olsun şimdiden.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Recep sistem güzel de bence alma.

Intel Corei5 ve i7 serilerinde meydana gelen bir hatadan dolayı pazar payında büyük kayıplara uğradı.Yeni çıkan işlemcilerde sorunun her nekadar düzeltildiği söylense de bence i serisinden uzak dur.

Sana tavsiyem Asus Motherboard + AMD Phenom X4 CPU + Sapphire GPU + Kingston DDR3 bir sistem topla.İşlemcinin cache (önbellek) Intel'e göre daha düşük olur ama senin ihtiyaçlarını ziyadesiyle karşılayacaktır.Zira üst düzey grafiksel işlemler (Premiere Pro vb.) üzerinde çalışacağını zannetmiyorum.

Asus anakartlar AMD işlemcilerle birlikte çok uyumlu çalışıyor.Bence Intel'den vazgeçip AMD düşünmelisin.İlla bunu alacaksan hayırlı olsun şimdiden.

:allalla:

Ozan

Ozan

Admin
Pro2000 iyi bir toplama OEM pc markası gibi diyebiliriz yani sen tek tek parçaları alıp toplasan evet 200 tl daha ucuza olabilir ama bütün bir parça garantin olmaz. Bana kalsa tek tek alırım parçaları kendim toplarım ama senin bunlarla urasacak vaktin yok ve tek tek prosedürleri sevmezsin her parçanın farklı garantisi olacak o zaman. O yüzden pro2000 marka uygun fiyatlı toplamalarla bütünlük saglarsın garanti de ve serviste.

Ayrıca Veysel bahsettigin sorun SATA II yavaşlaması mı yoksa TLB hatası mı ?

Güncel anakartlarda SATA III portlarında ve tercihen windows 7 isletim sistemlerinde hiçbir sorun yaşamazsınız, firmware vs güncel tutmak kaydı ile hepsinin çözümü sunuldu.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
TLB Ozan.Doğrusu Corei5 serilerinde pek söz eden olmadı , irili ufaklı söylentiler oldu sadece ama genelde Corei7 lerden yana sıkıntılıydı.

Bu hatanın Phenom işlemcilerde görüldüğü de söylendi ancak varsa da ben rastlamadım.Intel daha sonra bunun BIOS update ile aşıldığını söyledi ve geri toplamadı.AMD ise bunu aşamadı.Doğrusu bu döngüsel algoritmalar her defasında iki firmayı da belirli aralıklarla etkiliyor. :)

Herneyse , karar senin Recep.

Ozan

Ozan

Admin
Tahmin ettiğim gibi TLB hatasını düşündün sen de ama o hata senin de dediğin gibi i5 lerde görülmedi söylentiler her zaman olur , core i5 in sorunu sata disk arabirimi oldu ancak yeni fw lerle onlarda da sorun görülmüyor ki bu yavaslama bir süre sonra baslayan birşeydi

Kısacası, RECEP in ilk begendigi konfigürasyonda almaması için bir sebep yok, alır ve başı ağırmaz sorunsuz kullanır kendisine fazlasıyla yeter peşin fiyatına 12 taksit de çaktın mı tamamdır :)

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rahatladım yav. Bi an yine mi dedim.
12 ay çok yav, 6 aya tamamdır. Şu limit artsın da, bekliyoruz işte.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Monitör tavsiyesi istiyorum mümkünse buradan olsun.

Ozan

Ozan

Admin
Hemen ilk bakısımda fiyatına göre bu çok güzel ve uygun. 1080p Hd ekran çözünürlüğü olması ve dijital girişleri olması artısı

Aynı kategoride 333 TL lik bi ürün daha var ama o Analog girişli, tavsiye etmem.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
2 Seçenekte takıldım ve aralarında gidip geliyorum.

Seçenek 1

CASPER
İşlemci : Intel Core i3 550
İşlemci Hızı (ghz) : 3,20 GHz
Bellek (mb) Ddr Ram : 3 GB
Sabit Disk (gb/rpm) : 500
Chipset : Intel® H55 Chipset Anakart
Ekran Kartı : ATI HD4550 1 GB (512 MB Ayrılmış Bellek)
Samsung B2230H 21.5'' Geniş Ekran LCD
Ekran Boyutu 21,5"
Tepki Süresi 5 ms
Ekran Çözünürlüğü: 1920 x 1080 px
Kontrast: Oranı 70000 : 1
Parlaklık: 300 nit
Görüntü Giriş ve Çıkışları : DVI, HDMI, VGA (Analog)

TOPLAM 1260TL

Seçenek2

Intel Core i5 650 3.2GHz Turbo modunda 3.46 GHz, 4 MB Cache
Intel H55 Yongaseti
6GB DDR3 Bellek, 16 GB Bellek desteği
500GB SATA Disk
2 GB 128Bit nVidia G210 PCI-E DVI+VGA Ekran Kartı
20" 2ms LED Monitör - Parlak Siyah
Free Dos
TOPLAM 1240TL

Fiyatlar aynı , seçenek 1 de ekran ağır basarken , seçenek 2 de işlemci ağır basıyor.
Son 1 hafta içinde her ikisinide kesin alacağım demiştim ama ikisi arasında gidip geliyorum :hmmm
Aslında 1500 e kadar çıkardım ama aksesuarlarınıda alacağım, modem yazıcı vs..
İ3 oyun performansı iyi olmadığıı varsayarak diğerine yöneliyorum, onunda ekranı ve markası düşük olduğu için geri atım adıyorum. ama birini alacağım, son anda daha üst PC kampanyası çıkmazsa.
:hmmm

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aslında şu an yine bir karara vardım :ehe: seçenek 1 diyorum. Işlemciye baktım da hd görüntü kalisi için performanslı. Oyunlar içinde iyi seviyede, daha büyük sistem bana bir artı katmaz, monitörsüz ve 230 tl gibi indirim de var , böylece hem işletim sistemine, hemde markaya para vermemiş oluyorum.
Ozanın da tavsiyesi üzerine samsung monitörü alacağım, bugün Trabzonda'ydım mağazaya gidip monitörü yakından inceledim, gerçekten göz kamaştırıcı.
Son yorumları alayım.

minoo

minoo

Üye
Ne konuştuğunuzu hiiiiç anlamadım ben :ehe Aldın mı peki?

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Anladığın yönlerine bak sende :) . Daha almadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...