Son 15 yılın en cok satan oyunu hangisi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

crouch

Üye
    Konu Sahibi
Son 15 yılın en cok satan oyunu hangisi ?
Gün geçtikçe büyüyen oyun sektöründe en çok satan oyun hangisi? İşte 1995 yılından bu yana çıkarılan oyunlar arasında en çok satanı:

Oyun sektörü çok hızlı bir şekilde büyüyor. Birçok farklı yapımın katkısının olduğu bu duruma elbette rekor düzeyde satış rakamlarına ulaşan oyunların daha fazla etkisi var. Bu konu üzerine bir araştırmada bulunan NPD şirketi; 1995 yılından bu yana üretilen oyunlar arasında en fazla satan oyun hangisi sorusuna yanıt aradı. Araştırmanın sonuçlarına göre ise 1995'den bu yana en çok satan oyun Guitar Hero serisi olarak belirlendi. Call of Duty: Black Ops ne oldu derseniz eğer, bu araştırma sadece ABD'deki satış rakamlarına göre yapılmış. Yani sıralamanın tekrar CoD: Black Ops lehine dönmesi an meselesi diyebiliriz.


2007 yılında piyasaya sürülen Guitar Hero oyunu ise çıktığı günden beri toplamda 831 milyon dolarlık satış rakamıyla ABD'dedeki sıralamada liderliği üstlenirken 787 milyon dolarla Black Ops ikinci, 736 milyon dolarlık satışla Wii Fit ise üçüncü sırada yer alıyor. Araştırmada dikkat çeken bir diğer nokta da, 1995'den bu yana ABD'de ilk 10'a giren 5 oyunun dağıtımını Activision'ın üstlendiği oldu.

 
  • Beğen
Tepkiler: Burak


вαтıη

вαтıη

Üye
Pes ve Fifa her sene yenisini çıkardığı için satışları bölünür. Birinci olmaları çok zor.
 

benbabacan1

Üye
act paraya para demio
 
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Haber eski olduğu için ve günümüze göre sıralama Call of Duty Black Ops'un lehine döndüğü için Call of Duty Black Ops sadece Xbox 360 konsolu için 600 Milyon satmıştır. Bunun 600 milyonu Xbox 360'dan, 200 milyonu PS3'ten, kalan 200 milyonu da PC'den elde edilmiştir.

After six weeks on release, Activision reported Black Ops had earned $1 billion in sales. Oyunun çıkışından 6 hafta sonra, Activision'un raporuna göre Call of Duty Black Ops satışlar da 1 Milyar Dolar kazanmıştır. Günümüze göre Activision, Call of Duty Black Ops'dan bu kadar yüklü bir miktar elde ederek birinci sırayı almıştır.
 
By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Assassin's Creed De Iyi Satmıştı Hasilatini Biliyordum Ya Unuttum
 

Burak

Üye
teşekkürler.

----------Eklendi @ 02:12:14 ---------- Yazıldı @ 02:11:50 ----------

ben en çok satan half life diye biliyordum.
 
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Assassin's Creed De Iyi Satmıştı Hasilatini Biliyordum Ya Unuttum

Assassin's Creed'in serileri şuanda, Dünya genelinde 28 Milyon kopya sattı. Bunun içinde Xbox 360, PS3 ve PC dahil olmak üzere...

----------Eklendi @ 02:17:10 ---------- Yazıldı @ 02:14:07 ----------

teşekkürler.

----------Eklendi @ 02:12:14 ---------- Yazıldı @ 02:11:50 ----------

ben en çok satan half life diye biliyordum.

Half life "Valve" tarafından geliştirildiğinden bu yana 50'den fazla ödül aldı ve günümüze kadar ki, sattığı oyun sayısı 20 Milyondur.
 
By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Ubisoft yok sanırım aralarında demi
 
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Ubisoft yok sanırım aralarında demi

Ubisoft, Electronic Arts ve Activision oyun şiketlerinin aralarına girmesi için daha çok oyun yapması gerekir. Dolayısıyla daha oyun sayısı da geniş olmadığından dolayı çok zamanı var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt