Sizce Windows Phone 8.1 İstekleri Karşılayacak Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
her kesin düşüncesi kendine dir kişisel olarak düşündüğümüzde benimde sizin gibi cihazın stabilliğinden akışından internetteki hızından memnunum fakat sorun cihazın güzelliği değilki evet ortada bi güzel var ama sahibi yok yaklaşık 7 aydır kullanıyoruz umut bağlanan microsoft bu kadar mı uzun süre sessiz kalmalıydı bu bir yarışsa ve sende bu yarışta koşuyosun diğer yarışcıların kötü olmasını değil senin hızlı olman lazım şimdi sizler bu hız yeterli diyosanız sözüm yok

yanlış anlaşıldım sanırım. Ben microsoftun geliştirme hızından memnunum demedim ve bu durumu da savunmuyorum. Fakat diğer sistemlerle karşılaştırırken de onların baz aldığınız seviyeye ne kadar zamanda geldiğini de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim ki onlar akıllı telefon segmentinde kendilerini geliştirirken bu şekilde ciddi rakipleri yoktu. Segment zaten oturmamış kısacası kriter oluşturacak istekler bile yoktu. Ne verilirse herkes oooaaaw diyordu. Bugün 7 aylık bir surede microsoftu asmaya çalışırken örnek gösterilen sistemlerin hangi pozisyon şartlarında ne kadar zamanda bu gelişimi gösterdiğini de göz önüne almak gerekir.

tapatalk

tapatalk

Üye

öncelikle hitap tarzına dikkat et. Karşında sıra arkadaşın yok. Ben telefon kullanırken belki sen bu dünyada bile yoktun.

konuya gelicek olursak beni firmaların arayuzu veya aosp ilgilendirmiyor. Ben telefon alıyorum ve üzerinde ne geliyorsa onu kullanıyorum. Bilmiyorsan google'a yaz hangi surumun kullanım oranı ne kadar hemen öğrenirsin. Burada atmışsın demeylen olmaz o işler. Şu anda a droid sisteminde en çok kullanılan sistem 2.3.x surumudur. Bunu herkes bilir. Sen bilmiyorsan bu senin eksikliğin. Biliyorsan da toz kondurmamak adına saklıyorsan bu eksiklik değil ayıbın olur.
2.3 kullanan cihazların hepsi ace gio tarzı işe yaramaz cihazlar onları akıllı telefondan sayma lütfen. senin bakman gereken S serisi ve nexus serisi bunlar 2.3 sürümünü kullanıyosa eyvallah tamam haklısın ama sen 300 liralık cihaz 2.3 kullanıyo dersen olmaz o iş. amiral androidlerin hepsi jellybean kullanıyo şuan. Xperia s xperiaz s2 s3 s4 note note2 nexuslar htc one onex onex + ace2 s3 mini bazı xperia orta segment cihazları galaxy mega çoğu jellybean kullanıyo. sen gidip en kötü android cihazı alırsan sana destek filan hiçbişey vermezler. androide taş atmayın lütfen kendi sisteminizi tartışın. androidin bir bölümünün çöp cihazlardan oluştuğunu bizde biliyoruz ve android bölümünde o cihazları aldırmamaya dikkat ediyoruz. bide 10 yıl öncesinin teknolojisiyle şimdi ki zamanı bir tutmayın lütfen ayrıca microsoft gibi en eski yazılım firmalarından birinede acıyıp yeni sistem yaptılar diye destek olmayın

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
2.3 kullanan cihazların hepsi ace gio tarzı işe yaramaz cihazlar onları akıllı telefondan sayma lütfen. senin bakman gereken S serisi ve nexus serisi bunlar 2.3 sürümünü kullanıyosa eyvallah tamam haklısın ama sen 300 liralık cihaz 2.3 kullanıyo dersen olmaz o iş. amiral androidlerin hepsi jellybean kullanıyo şuan. Xperia s xperiaz s2 s3 s4 note note2 nexuslar htc one onex onex + ace2 s3 mini bazı xperia orta segment cihazları galaxy mega çoğu jellybean kullanıyo. sen gidip en kötü android cihazı alırsan sana destek filan hiçbişey vermezler. androide taş atmayın lütfen kendi sisteminizi tartışın. androidin bir bölümünün çöp cihazlardan oluştuğunu bizde biliyoruz ve android bölümünde o cihazları aldırmamaya dikkat ediyoruz. bide 10 yıl öncesinin teknolojisiyle şimdi ki zamanı bir tutmayın lütfen ayrıca microsoft gibi en eski yazılım firmalarından birinede acıyıp yeni sistem yaptılar diye destek olmayın

anlamamak i.in direniceksen konuşmanın anlamı yok. Bunu google'ın resmi rakamları açıklıyor. Şu anda dünyada aktif olan adroşd işletim sistemli cihazların büyük çoğunluğunu 2.3 surumunu kullanan cihazlar oluşturuyor. Madem o kadar mükemmel bir sistem ace gio dediğin cihazlar da beş yıllık cihazlar değil. Ver güncellemeyi görelim güzelliğini.ace'den kaç yıl sonra çıktı 4.0.4. Ayrıca neyi ve kimi savunacagımıza da bırak da biz karar verelim.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
He yav he demek geldi içimden nedense!!!! Android zaten 4.*.* sürümü ile piyasaya sürüldü. Hiç eksiği yok 4*4luk bir işletim sistemi. Uygulamaları on numara , market tertemiz. Virüs ve çöp uygulama hiç yok. Ana firma tüm uygulama ve oyunları tek tek denetimden geçiriyor yani. Ram sıkıntısı yaşanmıyor. 1 gb ramdan 700 mb kullanıcıya kalıyor. Uygulama ve oyun yükledikçe sistem kasılmıyor , menü geçişleri jet hızında oluyor. Zaten dünyada başka işletim sistemleri çıkartanlarda hep android düşmanları. Akıllı telefon piyasası androidten ibaretken ne demeye başka işletim sistemleri çıkartıyorsunuz ki?!!! Kahrolsun dış mihraklar. #direnandroid #direngoogle

Edit : Kesin faiz lobisinin bu işte de parmağı vardır.

• Beğen
Tepkiler: SonyXperia
Türe

Türe

Üye
Tapatalk hacı bir satasmadan dur ya. Tercihlere saygi duysun herkes. Ozgurluk , rahatlik isteyen androidi , stabillik hiz isteyen wp ve ios alsin bu kadar basit. Wp eksik umarim da hizla gelisir de su android ios hegolomanyasinda para savurmaktan kurtulur ve daha ucuza tuketiriz teknolojiyi.

tapatalk

tapatalk

Üye

anlamamak i.in direniceksen konuşmanın anlamı yok. Bunu google'ın resmi rakamları açıklıyor. Şu anda dünyada aktif olan adroşd işletim sistemli cihazların büyük çoğunluğunu 2.3 surumunu kullanan cihazlar oluşturuyor. Madem o kadar mükemmel bir sistem ace gio dediğin cihazlar da beş yıllık cihazlar değil. Ver güncellemeyi görelim güzelliğini.ace'den kaç yıl sonra çıktı 4.0.4. Ayrıca neyi ve kimi savunacagımıza da bırak da biz karar verelim.
peki ben birşey soruyum sana amiral olarak çıkan lumia 900 vardı hatırlar mısın? ne oldu ona ya. ace denilen telefon iosu bile kaldıramıycak çapta bişey berbat bir işlemci modeli gpu. sen kendi sisteminde ki amiral cihazları diğer sistemin berbat teelfonlarına göre kıyaslayamazsın androidin üst seviye cihazları ne n4 s4 one s3 note2 onex xperiaz bak bakalım bunlar hangi sürümü kullanıyolar

- - - Eklendi - - -

He yav he demek geldi içimden nedense!!!! Android zaten 4.*.* sürümü ile piyasaya sürüldü. Hiç eksiği yok 4*4luk bir işletim sistemi. Uygulamaları on numara , market tertemiz. Virüs ve çöp uygulama hiç yok. Ana firma tüm uygulama ve oyunları tek tek denetimden geçiriyor yani. Ram sıkıntısı yaşanmıyor. 1 gb ramdan 700 mb kullanıcıya kalıyor. Uygulama ve oyun yükledikçe sistem kasılmıyor , menü geçişleri jet hızında oluyor. Zaten dünyada başka işletim sistemleri çıkartanlarda hep android düşmanları. Akıllı telefon piyasası androidten ibaretken ne demeye başka işletim sistemleri çıkartıyorsunuz ki?!!! Kahrolsun dış mihraklar. #direnandroid #direngoogle

Aynen öyle kardeşim

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ya yok yok sen bu olayları anlayamayacaksın. Wp8 güncellemesi almadı diye laf attığın lumia900 wp7.5 mango yüklü olarak çıktı. Daha sonra wp7.5tango ve wp7.8 guncellemerini aldı. Ama ne hikmetse berbat dediğin telefonlar sistemin %50'sinden fazlasını oluşturuyor. Ama bakıyorsun ios ve wp'de mevcut tüm cihazlar aynı güncellemeyle aynı sürümü kullanıyor. İos6 %92 kullanım oranına ulaşmış. Ama gerçekten buradan sonra daha fazla anlatmaya gerek yok. Ne demişler "tüm bildiklerin benim anladığım kadardır"

tapatalk

tapatalk

Üye
ya yok yok sen bu olayları anlayamayacaksın. Wp8 güncellemesi almadı diye laf attığın lumia900 wp7.5 mango yüklü olarak çıktı. Daha sonra wp7.5tango ve wp7.8 guncellemerini aldı. Ama ne hikmetse berbat dediğin telefonlar sistemin %50'sinden fazlasını oluşturuyor. Ama bakıyorsun ios ve wp'de mevcut tüm cihazlar aynı güncellemeyle aynı sürümü kullanıyor. İos6 %92 kullanım oranına ulaşmış. Ama gerçekten buradan sonra daha fazla anlatmaya gerek yok. Ne demişler "tüm bildiklerin benim anladığım kadardır"

Ona bakarsan google cıkısli cihazların hepsi jellybean

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
papakudioflu hocam microsoft zaten android ios hatta symbian bile var yokken vardı bu iş içinde winmo ile beceremedi beceremiyor beceremeyecek müşterilerini mal yerine koymaya devam ettiği sürece

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bazen fazla afaki konuşuyorsunuz. Hiç bir sistem kullanıcı deneyimleri ve feedbackleri olmadan gelişemez. Bu yüzden sistemin eksikleri tamamlansın da öyle çıkart demek haksızlık olur. Android ile karşılaştırmalara da katılmıyorum. Zira android 1.6&2.2&2.3.6 hepsini kullandım. Android 4.0.4'te bile henjz doğru dürüst çalışan bir sistem değildi. 4.1.2 ile biraz bişeye benzedi fakat hala daha ram yönetimi ve stabilizasyonu 4.3.x sürümüyle duzelicek diye bekleyen büyük bir kitle var. Bu arada bu kadar piyasaya hakim bir sistemin büyük çoğunluğunu da hala daha 2.3.X sürümü kullanıcıları oluşturuyor. Güncelleme desteği konusunda Microsoft ve Nokia'ya suç atanların da bunu açıklayacağını düşünüyorum. Android al,özgür bir sistem istediğini yaparsın konusunda ise ben tıkanıyorum. Stabil değil,ram şişiyor diyene;>"root yap,rom at,swap yap" denmesine takılıyorum. Ben mi telefona hizmet edicem telefon mu bana hizmet edecek. Parayı verenin ben olduğuma göre hizmeti alacak olan da ben olmalıyım. Telefonu düzenli işleyen bir hale getirmek için zamanımı ona ayırmamalıyım ki bu işlemleri yapmayı öğrenmek için bir zaman harcayacak yapmak için de belli bir riski almak zorunda kalacağım. Kısacası ios,symbian,android ve wp hepsini kullandım. Naçizane iyi de anlarım kendi çapımda sistemlerden. İlk olarak ios son olarak da wp'deki kullanım rahatlığını hiç bir sistemde yaşamadım. Eksikleri var mı? Tabi ki var. Hem de hiç bir kullanıcının farkına bile varamayacagı eksikleri ilk ben dile getirdim. Ama yine de bu rahatlıktan vazgeçmeye niyetim yok.

mantıklı bir görüş ali kemal abi

- - - Eklendi - - -

maşallah iyi atmışsınız yine ilk çıkan nexus bile jellybean kullanıyo. Android hakkında bilginiz yoksa yorumda yapmayın. android şişmez firmaların özel romları rami şişirir. şuan için androidin orjinal hali 1gb ramli cihazlarda rootlu işlemler yapılmadan 500 mb boşta ram bırakır. O kadar rahat bi sistem ki wp ilk elime aldığımda recent ekranını açtım bakıyom bakıyom yok uygulama kapanmıyo bildirim merkezi yok kapkara bi sistem arayüzü rezil 3 tane uygulama yükle aşağı doğru çek çek uygulamayı bulamıyosun.
nokia size para mı veriyo acaba kendisini yerle bir eden markaları ve sistemleri kötülemeniz için. androidde 1 gb dan 200 mb ram kalıyo filan diyenlerede bi görsel kendi cihazımdan çekilmiştir.

Kullandığınız hitap hiç hoş değil Söylemek istedim. Android sever olabilirsiniz burada herkes size saygı duyacaktır. Ama görüşlerinizi lütfen daha ılımlı bir dilde anlatın. Şahsım adına diğer türlü her türlü zararını siz görürsünüz buradaki herhangi bir arkadaşımız veya bir şirket değil. Üstelik belirtmek isterim ki birçok insan burada WP yi sever veya eleştirir bu doğaldır. Ben senelerce android kullandım ve ben androidi eleştirebiliyorum. Ama siz WPnu teknosada görüp dokunup incelediyseniz bu kadar üstün körü yorum yapmamanız gerekir diye düşünüyorum iyi forumlar.

- - - Eklendi - - -

Harika bro :D

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Tartışmaya gerek yok güncelleme gelsin bakalım ne kadar gelişmiş birde android kaç senedir uygulanıyor wp kaç senedir bir bakmak lazım tabi gelişim göstermek için zaman lazım son bir konu herkes burada birbirine saygı duymak zorunda konuşmalara dikkat usluba dikkat edelim lütfen wp dan menlun değil sen girmeyin bu konuya android tartışın diğer bölümde lütfen saygı üstüne basa basa söylüyorum belki haddim değil ama

Dilaver Kaplan

Dilaver Kaplan

Üye
Androidi kötülemek gibi olmasında androidin ömrü kısa
Aldığın ilk gün uçak 1yıl sonra kaplumbağa bu benim görüşüm
wpye gelince eğer oyun ve uygulama firmaları wpye destek verse kimsenin bu eksikleri göresi gelmiyicek.
bence wpnin izleyeceği yol android ve iıstaki popüler oyun ve uygulamaları wpte kazandırmak
son olarak ali kemal abiye yüzde yüz katılıyorum.onun tecrübelerine güvenin

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

byibo

byibo

Üye
tahminim %30 u kadar karsılancaktır

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
[video=youtube;TyVq_pstsJ4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TyVq_pstsJ4[/video]

:hmmm

dücane

dücane

Üye
[video=youtube;TyVq_pstsJ4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TyVq_pstsJ4[/video]

:hmmm

Büyük bir ihtimalle bir programdan ibaret. Sayfada öyle yaziyor, ama kesin degil...

- - - Eklendi - - -

yanlış anlaşıldım sanırım. Ben microsoftun geliştirme hızından memnunum demedim ve bu durumu da savunmuyorum. Fakat diğer sistemlerle karşılaştırırken de onların baz aldığınız seviyeye ne kadar zamanda geldiğini de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim ki onlar akıllı telefon segmentinde kendilerini geliştirirken bu şekilde ciddi rakipleri yoktu. Segment zaten oturmamış kısacası kriter oluşturacak istekler bile yoktu. Ne verilirse herkes oooaaaw diyordu. Bugün 7 aylık bir surede microsoftu asmaya çalışırken örnek gösterilen sistemlerin hangi pozisyon şartlarında ne kadar zamanda bu gelişimi gösterdiğini de göz önüne almak gerekir.

Kesinlikle katiliyorum hocam...

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
8.1 baya iddialı

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Yandaki kilit açma tuşu güme gitti atıl duracak o halde

FeRhAt0152

FeRhAt0152

Üye
Ya ben l920 alalı 7 ay oldu çarşıda kafede otobüste falan anlaycğnız kalabalık hiçbiyerde l920'yi geçtim wp8'li mi tane tlfn görmedim. Nokia ve ms bin de eksikleri tamamlama gibi bir çabası olduğunu pek de zannetmiyorum lafın açığı. S4 var arkadaşta şöyle Bi kurcaladm adamlar yapmış yaaa herşeyiyle mükemmel. Ha bn tlfnumun dış,görünümünden çok memnunum ama wp8 gerçekten artk işe yaramıyor ya çoğu şey,eksik şarj gitmiyor uygulama sınırlı. Bnim duşuncem b. Wp8.1 den de bişy beklemiyorm açıkçası

böyle diyenlerin \çoğuna/ 3 gameloft oyununu ücretsiz yap yeni görüşleri" wp den iyisi yok.".

Üst Alt