Sizce Windows Phone 8.1 İstekleri Karşılayacak Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
Sizce Windows Phone 8.1 İstekleri Karşılayacak Mı?
Yukarıda belirttiğim gibi konumuz bu. İlk görüşü ben verecek olursam geçmişte yayınlanan konsept vidyoları çok daha hoş arayüzlere animasyonlara sahipti. Görünen o ki Windows animasyonlarda ios 7 (çakma wp) nin arkasında kalacak gibi hissediyorum. Siz teknik ve teknoloji bakımından yeni WP 8.1i nasıl değerlendiriyorsunuz?

tanercoskun

tanercoskun

Üye
Eksiklerimiz belli başlı ve gerekli şeyler. Microsoft ve Nokia bunlara kayıtsız kalamaz bu durum da 8.1 le birlikte %90 düzeyinde eksiklikler giderilir diye ümit ediyorum.

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
Eksiklerimiz belli başlı ve gerekli şeyler. Microsoft ve Nokia bunlara kayıtsız kalamaz bu durum da 8.1 le birlikte %90 düzeyinde eksiklikler giderilir diye ümit ediyorum.

Ben bir haberde içerik okudum ama çokta yeni bir ayrıntı sezemedim

- - - Eklendi - - -

mobil işletim sistemi tarafındaki popülerleştirme çalışmalarında başarılı olan , masaüstü platformlarında Win 7 sonrası oldukça sıkıntılı günler geçirdi. Windows işletim sistemi ailesine bir yenisini daha kazandırarak, Windows tabanlı bilgisayarlara yeni bir heyecan getiren Microsoft, ’i hazır hale getirdi.

Windows 8 ilk çıktığından bu bana kullanıcılar tarafından eksiklerin paylaşılması üzerine Microsoft, “Elbette böyle hatalar göreceksiniz, çünkü bu yeni bir işletim sistemi ve bir önceki sürüm olan 7 ile karşılaştırıyorsunuz” açıklamasında bulunmuştu. Mobil işletim sistemiyle beraber gelen Windows 8, kullanıcıların yorumlarına göre yeniden şekillendi.

yani Blue işletim sistemi sürümü yeni özellikler ve çok daha iyi bir çizgisi ile karşımıza çıkıyor. Microsoft CEO’su Steve Ballmer, sahnedeki yerini alarak yeniliklerin neler olduğunu detaylandırdı. Biz de sizler için bu yenilikleri maddeler halinde bir araya getirdik:

*Metro ara yüzündeki Haberler, , Yol, Finans, SkyDrive ve uygulamalarında iyileştirmelere gidilmiş.

*Xbox One’la birlikte gelen Xbox platformu uygulaması da entegre olarak dahil edilmiş.

*Daha önce de sizlerle paylaştığımız haberimizde ’ın Windows 8’in Metro ara yüzü için geldiğinden bahsetmiştik. Twitter’dan sonra yeni iki platform için çalışan geliştiriciler, mesailerini bitirdi ve Blue ile birlikte ve Flipboard gelecek.

*Bir diğer özellik de, Windows Phone 8’in en büyük sorunlarından biri olan çözünürlük, Win 8.1 ile çözülmüş. Ve Retina Ekran teknolojisi kullanıcılarıyla buluşuyor.

*Diğer özellikler arasında yer alan Movie Moments, Ses Kaydedicisini ve Ekolayzır da bilgisayar başında fazla zaman geçirenler için ideal görülebilecek güncellemeler de yine Windows 8.1 ile birlikte geliyor olacak.
Kaynak:

alical33

alical33

Üye
büyük ölçüde giderilir diye ümit ediyorum ama %100 ü değil

dedereis123

dedereis123

Üye
Ben pek birşey beklemiyorum . Yani pek heves etmeye gerek yok bu güncelleme çıkımına doğru yeni güncelleme haberi gelir zaten . Büyük ihtimalle gorev yöneticisi fln o güncellemede gelicem gibi şeyler görebiliriz . O yuzden heves etmeyin boşuna kırılmasın . Umarım tersi olurda baya bir eksikliği kapatır en azından ümidimiz yokken daha çok mutlu eder .
L920

MaxipmaN

Üye
inşallah bu telefon tutmuyo deyip desteği keserek milleti saf gibi ortada bırakmaz

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
her ay yeni bir cihaz çıkarana kadar her ay en azından bi eksiklik giderilseydi şimdiye çok farklı olurdu bende pek umutlu değilim

aylardır telefoncularla kavga ediyorum inanın tüm telefoncular bizim cihazların yüzüne bakmıyorlar buda insanlarımızın android ve ios a olan cazibeleri, yani şimdiki nesil cihazın sağlamlığıymış kalitesiymiş buna bakmıyor artık tamamen görsellik albeni ve yeterince uygulama olması en basit örneği hani şu en basit msj sesi var ıslığa benzer sadece onun için bile cihazı alanlar var ben nokıadan şunu beklerdim adam akıllı her şeyi hzır win8 hazır olana kadar geçici bir süre androidli cihaz üretir sonrasında bomba gibi bir sistemle yeniden doğuşa geçerdim ama maalesef olmadı hata yaptılar kan kaybı devam ediyor...

remzi33

remzi33

Üye
Ya ben l920 alalı 7 ay oldu çarşıda kafede otobüste falan anlaycğnız kalabalık hiçbiyerde l920'yi geçtim wp8'li mi tane tlfn görmedim. Nokia ve ms bin de eksikleri tamamlama gibi bir çabası olduğunu pek de zannetmiyorum lafın açığı. S4 var arkadaşta şöyle Bi kurcaladm adamlar yapmış yaaa herşeyiyle mükemmel. Ha bn tlfnumun dış,görünümünden çok memnunum ama wp8 gerçekten artk işe yaramıyor ya çoğu şey,eksik şarj gitmiyor uygulama sınırlı. Bnim duşuncem b. Wp8.1 den de bişy beklemiyorm açıkçası

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Bu yorumlar için biraz erken değil mi? Durun bakalım 8.1 gelsin bakalım. Bize neler getirecek görelim. Ayrıca bahsettiğiniz olay sadece bizim ülkemizde geçerli. Lumia satış rakamları oldukça tatmin edici diye biliyorum! Dünya genelinde beklediği ilgiyi gördü. Ben telefonun eksikleri giderilecek diye umuyorum. İşte ozaman lumia'yı tanımayanlar çok şey kaçıracaklar. ..

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Windows 8.1 de gördüm ki Windows Phone 8 de bunların çoğu ve daha iyileri yapılabilir.
İş Microsoft a kalıyor sistemde her şeye izin vermiyor verince bomba patlayacak

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Bu yorumlar için biraz erken değil mi? Durun bakalım 8.1 gelsin bakalım. Bize neler getirecek görelim. Ayrıca bahsettiğiniz olay sadece bizim ülkemizde geçerli. Lumia satış rakamları oldukça tatmin edici diye biliyorum! Dünya genelinde beklediği ilgiyi gördü. Ben telefonun ekiskleri giderilecek diye umuyorum. İşte ozaman lumia'yı tanımayanlar çok şey kaçıracaklar. ..

erken mi e artık yuh yani

bak ne güzel açıklamış sınız tanımayanlar ...... peki bu tanımayanları tanıtmak için önce kendi sistemini microsoftla birlikte tam kıvamına getirene kadar insanları android sistemini kullanıp daha sonra işte ben burdayım deseydi iyi olmaz mıydı.

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
erken mi e artık yuh yani

bak ne güzel açıklamış sınız tanımayanlar ...... peki bu tanımayanları tanıtmak için önce kendi sistemini microsoftla birlikte tam kıvamına getirene kadar insanları android sistemini kullanıp daha sonra işte ben burdayım deseydi iyi olmaz mıydı.

Android öyle mi yaptı?

coolercan1

Üye
Bence 8.1 ile birlikte büyük sorunları çözmüş olurlar. Örnek olarak pil çok harcıyor onu çözmüşlerdir umarım yoksa alanların %40'ı satmaya başlar.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar bazen fazla afaki konuşuyorsunuz. Hiç bir sistem kullanıcı deneyimleri ve feedbackleri olmadan gelişemez. Bu yüzden sistemin eksikleri tamamlansın da öyle çıkart demek haksızlık olur. Android ile karşılaştırmalara da katılmıyorum. Zira android 1.6&2.2&2.3.6 hepsini kullandım. Android 4.0.4'te bile henjz doğru dürüst çalışan bir sistem değildi. 4.1.2 ile biraz bişeye benzedi fakat hala daha ram yönetimi ve stabilizasyonu 4.3.x sürümüyle duzelicek diye bekleyen büyük bir kitle var. Bu arada bu kadar piyasaya hakim bir sistemin büyük çoğunluğunu da hala daha 2.3.X sürümü kullanıcıları oluşturuyor. Güncelleme desteği konusunda Microsoft ve Nokia'ya suç atanların da bunu açıklayacağını düşünüyorum. Android al,özgür bir sistem istediğini yaparsın konusunda ise ben tıkanıyorum. Stabil değil,ram şişiyor diyene;>"root yap,rom at,swap yap" denmesine takılıyorum. Ben mi telefona hizmet edicem telefon mu bana hizmet edecek. Parayı verenin ben olduğuma göre hizmeti alacak olan da ben olmalıyım. Telefonu düzenli işleyen bir hale getirmek için zamanımı ona ayırmamalıyım ki bu işlemleri yapmayı öğrenmek için bir zaman harcayacak yapmak için de belli bir riski almak zorunda kalacağım. Kısacası ios,symbian,android ve wp hepsini kullandım. Naçizane iyi de anlarım kendi çapımda sistemlerden. İlk olarak ios son olarak da wp'deki kullanım rahatlığını hiç bir sistemde yaşamadım. Eksikleri var mı? Tabi ki var. Hem de hiç bir kullanıcının farkına bile varamayacagı eksikleri ilk ben dile getirdim. Ama yine de bu rahatlıktan vazgeçmeye niyetim yok.

• Beğen
Tepkiler: mesutcinik, SonyXperia, ceza87 ve 1 kişi daha
tapatalk

tapatalk

Üye
arkadaşlar bazen fazla afaki konuşuyorsunuz. Hiç bir sistem kullanıcı deneyimleri ve feedbackleri olmadan gelişemez. Bu yüzden sistemin eksikleri tamamlansın da öyle çıkart demek haksızlık olur. Android ile karşılaştırmalara da katılmıyorum. Zira android 1.6&2.2&2.3.6 hepsini kullandım. Android 4.0.4'te bile henjz doğru dürüst çalışan bir sistem değildi. 4.1.2 ile biraz bişeye benzedi fakat hala daha ram yönetimi ve stabilizasyonu 4.3.x sürümüyle duzelicek diye bekleyen büyük bir kitle var. Bu arada bu kadar piyasaya hakim bir sistemin büyük çoğunluğunu da hala daha 2.3.X sürümü kullanıcıları oluşturuyor. Güncelleme desteği konusunda Microsoft ve Nokia'ya suç atanların da bunu açıklayacağını düşünüyorum. Android al,özgür bir sistem istediğini yaparsın konusunda ise ben tıkanıyorum. Stabil değil,ram şişiyor diyene;>"root yap,rom at,swap yap" denmesine takılıyorum. Ben mi telefona hizmet edicem telefon mu bana hizmet edecek. Parayı verenin ben olduğuma göre hizmeti alacak olan da ben olmalıyım. Telefonu düzenli işleyen bir hale getirmek için zamanımı ona ayırmamalıyım ki bu işlemleri yapmayı öğrenmek için bir zaman harcayacak yapmak için de belli bir riski almak zorunda kalacağım. Kısacası ios,symbian,android ve wp hepsini kullandım. Naçizane iyi de anlarım kendi çapımda sistemlerden. İlk olarak ios son olarak da wp'deki kullanım rahatlığını hiç bir sistemde yaşamadım. Eksikleri var mı? Tabi ki var. Hem de hiç bir kullanıcının farkına bile varamayacagı eksikleri ilk ben dile getirdim. Ama yine de bu rahatlıktan vazgeçmeye niyetim yok.
maşallah iyi atmışsınız yine ilk çıkan nexus bile jellybean kullanıyo. Android hakkında bilginiz yoksa yorumda yapmayın. android şişmez firmaların özel romları rami şişirir. şuan için androidin orjinal hali 1gb ramli cihazlarda rootlu işlemler yapılmadan 500 mb boşta ram bırakır. O kadar rahat bi sistem ki wp ilk elime aldığımda recent ekranını açtım bakıyom bakıyom yok uygulama kapanmıyo bildirim merkezi yok kapkara bi sistem arayüzü rezil 3 tane uygulama yükle aşağı doğru çek çek uygulamayı bulamıyosun.
nokia size para mı veriyo acaba kendisini yerle bir eden markaları ve sistemleri kötülemeniz için. androidde 1 gb dan 200 mb ram kalıyo filan diyenlerede bi görsel kendi cihazımdan çekilmiştir.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
her kesin düşüncesi kendine dir kişisel olarak düşündüğümüzde benimde sizin gibi cihazın stabilliğinden akışından internetteki hızından memnunum fakat sorun cihazın güzelliği değilki evet ortada bi güzel var ama sahibi yok yaklaşık 7 aydır kullanıyoruz umut bağlanan microsoft bu kadar mı uzun süre sessiz kalmalıydı bu bir yarışsa ve sende bu yarışta koşuyosun diğer yarışcıların kötü olmasını değil senin hızlı olman lazım şimdi sizler bu hız yeterli diyosanız sözüm yok

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
maşallah iyi atmışsınız yine ilk çıkan nexus bile jellybean kullanıyo. Android hakkında bilginiz yoksa yorumda yapmayın. android şişmez firmaların özel romları rami şişirir. şuan için androidin orjinal hali 1gb ramli cihazlarda rootlu işlemler yapılmadan 500 mb boşta ram bırakır. O kadar rahat bi sistem ki wp ilk elime aldığımda recent ekranını açtım bakıyom bakıyom yok uygulama kapanmıyo bildirim merkezi yok kapkara bi sistem arayüzü rezil 3 tane uygulama yükle aşağı doğru çek çek uygulamayı bulamıyosun.
nokia size para mı veriyo acaba kendisini yerle bir eden markaları ve sistemleri kötülemeniz için. androidde 1 gb dan 200 mb ram kalıyo filan diyenlerede bi görsel kendi cihazımdan çekilmiştir.

öncelikle hitap tarzına dikkat et. Karşında sıra arkadaşın yok. Ben telefon kullanırken belki sen bu dünyada bile yoktun.

konuya gelicek olursak beni firmaların arayuzu veya aosp ilgilendirmiyor. Ben telefon alıyorum ve üzerinde ne geliyorsa onu kullanıyorum. Bilmiyorsan google'a yaz hangi surumun kullanım oranı ne kadar hemen öğrenirsin. Burada atmışsın demeylen olmaz o işler. Şu anda a droid sisteminde en çok kullanılan sistem 2.3.x surumudur. Bunu herkes bilir. Sen bilmiyorsan bu senin eksikliğin. Biliyorsan da toz kondurmamak adına saklıyorsan bu eksiklik değil ayıbın olur.

ÖEY

ÖEY

Üye
Bazı arkadaşların üslubuna dikkat etmesi lazım bence. WP8.1'e gelince çok beklentiye girmeden sakin olmak lazım bence. Hele bir güncelleme dağıtılsın o zaman üstüne bol bol konuşuruz. Daha çok var gelmesine aceleye lüzum yok :)

Üst Alt