Sizce Simbiyan 3 İşletim Sisteminin Diğer İşletim Sistemlerine Göre Avantajları ve Dezavantajları ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MoonLife01

MoonLife01

Üye
avantage

asla ve asla telefonu yormayıp üstün performans almanı saglıyor. örn :
nokia n8 ile açılan bir uygulama sony ericson xperia neo ile aynı sürede açılıyor , aynı rahatlıkla oynanıyor. üstelik neo n8in 2 katı !
üstünde hertürlü şeyi deniyorsun "abi yapma etme " demiyor.

dezavantajları

nokia symbiana biraz geç destek veriyor bkz: android ve ios patladı gitti. sonra nokia belleyi çıkardı. çıkardı ama biraz geç sanki ?
artık yeni nesil oyun firmaları symbiana çok az destek veriyor buda bir dezavantaj.
eski symbian nam ' ı yok sanki.

Yanlış bilgi verme n8 de talking cat kullan bırde sony xperia neo v de kullan farkı göreceksın.

Sony xperia neo v 800 tl nokia n8 900 tl ?

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Yanlış bilgi verme n8 de talking cat kullan bırde sony xperia neo v de kullan farkı göreceksın.

Sony xperia neo v 800 tl nokia n8 900 tl ne demek istiyorsun sen?

o donanımdan bahsetti ve farkındaysan telefonları değil işletim sistemlerini kıyaslıyoruz androidin sistemi sömürüp yorduğunu bütün dünya biliyor

MoonLife01

MoonLife01

Üye

o donanımdan bahsetti ve farkındaysan telefonları değil işletim sistemlerini kıyaslıyoruz androidin sistemi sömürüp yorduğunu bütün dünya biliyor

İşlemciyi sömürse telefon nasıl programları kaldıracak böle birşey mümkünmü?

Türe

Türe

Üye
Ram yonetiminin gayet iyi olmasi . 67 uygulama acikken bile 87 mb harika bisey . İos da 20 uygulama aciyorum (zaten 5-6 sini multitasking e almiyo her ne kadar gozukse de) 80 mb a dusuyor hemen .

mesut1979

Üye
valla gecen hafta benim hanima birtane htc evo 3d aldim söyle 1 gün boyunca telefonu kendim kullandim sonra kendi telefonumu yani c7 yialdim elime sanki birden tas devrine gitmis gibi oldum symbian gercekten ölmüs de haberimiz yok her yönüyle muhtesem android.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
artık birbirine kırıcı laflar atmayı bırakın yakışıyormu sizin gibi gençlere.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
İşlemciyi sömürse telefon nasıl programları kaldıracak böle birşey mümkünmü?

Sistemi sömürüyor dedim işlemciyi değil.. Boru gibi ram yiyor.. O kazık dediğin 701 de 59 uygulama açtığımda 72 mb ram boşta kaldı

MoonLife01

MoonLife01

Üye
valla gecen hafta benim hanima birtane htc evo 3d aldim söyle 1 gün boyunca telefonu kendim kullandim sonra kendi telefonumu yani c7 yialdim elime sanki birden tas devrine gitmis gibi oldum symbian gercekten ölmüs de haberimiz yok her yönüyle muhtesem android.

Kardeşim cok haklısın bende xperiayi alınca öle oldum sankı devir atladım harika yorumlamışsın olayı

mesut1979

Üye
Kardeşim cok haklısın bende xperiayi alınca öle oldum sankı devir atladım harika yorumlamışsın olayı

kisilestirme olsun ,ayarlar olsun daha baska android düsün telefonda istedigin herbirseyi kisayol olarak veya widget olarak ana ekrana koyabiliyorsun bizim symbianda sadece kisa yol olarak programlar oluyor,marketi zaten bambaska bizim nokiastorede ilk 20 program icinde 1veya 2tane ise yarayan program ya cikar ya cikmaz, su devirde gidipte symbiana tonla para verene akli yok derim

MoonLife01

MoonLife01

Üye
Kardeş birde arka plana Live wallper yani canlı ekran koyunca mükkmel oluyorya.

Markette indirdigi uygulamaları sınırsızca kendi kuruyor yok böle birşey zibil gibi program vsvs var :)

Kalp atış hızını ölcüyor.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
kisilestirme olsun ,ayarlar olsun daha baska android düsün telefonda istedigin herbirseyi kisayol olarak veya widget olarak ana ekrana koyabiliyorsun bizim symbianda sadece kisa yol olarak programlar oluyor,marketi zaten bambaska bizim nokiastorede ilk 20 program icinde 1veya 2tane ise yarayan program ya cikar ya cikmaz, su devirde gidipte symbiana tonla para verene akli yok derim

peki android de olupta symbianda olmayan nedir?

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
sadece oyun o kadar belle de ana ekrana koyamadığın hiçbişey yok menüde ne varsa koyabiliyorsun

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Artıları:
Her cihazında USB On the Go desteği var. Androidli telefonlarda bitek S2'de bi de Neo'da vardı sanırım. Çok fazla medya formatı desteği var, altyazı(srt) desteği mevcut. Hızlı sayılır, aynı anda baya bir uygulama açılsa da kasma yapmıyor, her güncellemesi olay olduğu gibi çok iyi güncellemeler geliyor ayrıca sık güncelleniyor. Kullanması kolay bir sistem Belle ile birlikte arayüzü çok başarılı. Son olarak GPS sistemi mükemmel hiç bir yazılım eline su dökemez.
Eksileri:
Uygulama desteği yeterli gibi gözükse de HD oyun konusunda eskilerle yetinmek zorunda bırakıyor oyun aslında çok fazla var ancak kaliteli olanların sayısının arttırılması lazım yarış oyunları alanında pek sıkıntı olmasa da en azından GTA 3, FIFA 12, Gangster Rio, Brother In Arms, Nova gibi popüler oyunların çıkmış olması gerekirdi. Firmalar artık Symbianı pek umursamıyor. Bir mobil oyun firmasının kategorilerine girdiğinizde yalnızca ios, android görebilirsiniz bi de arada WP oluyor; yılların işletim sistemi symbian için bu çok kötü bir durum. En kötü olan ise her konuda çok iyi işler çıkartan ve çıkartmaya devam eden Nokia; sanki oyun konusundaki ciddi sıkıntının farkında değil gibi.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
nokia farkına vardı oyun olayının ve desteğe 18 milyon euro gibi bir mebla ile başladı

MoonLife01

MoonLife01

Üye
Artıları:
Her cihazında USB On the Go desteği var. Androidli telefonlarda bitek S2'de bi de Neo'da vardı sanırım. Çok fazla medya formatı desteği var, altyazı(srt) desteği mevcut. Hızlı sayılır, aynı anda baya bir uygulama açılsa da kasma yapmıyor, her güncellemesi olay olduğu gibi çok iyi güncellemeler geliyor ayrıca sık güncelleniyor. Kullanması kolay bir sistem Belle ile birlikte arayüzü çok başarılı. Son olarak GPS sistemi mükemmel hiç bir yazılım eline su dökemez.
Eksileri:
Uygulama desteği yeterli gibi gözükse de HD oyun konusunda eskilerle yetinmek zorunda bırakıyor oyun aslında çok fazla var ancak kaliteli olanların sayısının arttırılması lazım yarış oyunları alanında pek sıkıntı olmasa da en azından GTA 3, FIFA 12, Gangster Rio, Brother In Arms, Nova gibi popüler oyunların çıkmış olması gerekirdi. Firmalar artık Symbianı pek umursamıyor. Bir mobil oyun firmasının kategorilerine girdiğinizde yalnızca ios, android görebilirsiniz bi de arada WP oluyor; yılların işletim sistemi symbian için bu çok kötü bir durum. En kötü olan ise her konuda çok iyi işler çıkartan ve çıkartmaya devam eden Nokia; sanki oyun konusundaki ciddi sıkıntının farkında değil gibi.

Kardeşim c7de gırdıgım sitelerde video acamıyordum.
-Android ise nereye girersen gir her tarafta herşeyi aciyor Flash playeri var cunku.

C7de ise gps 10dkda bulurken
-Android ise acar acmaz buluyor

Symbian oyunları fifa 2012 asphalt bır bunları begendim gerisi boş. zaten netten indirsek ya sertifka cıkıyor yada başka birşey.
Android te öle bir sorun yok marketten takır takır indiriosun herşeyı. (cunkü arkasında google var dunya kadar zengın adamlar)

Symbianin arkasında windows var sana sorarım wındowsmu zengın googlemı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt