Anket Sizce Nokia İsmi Yeni Çıkacak Telefonlarda da Devam Etmeli Mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia ismiyle devam edilmeli mi, devam edilmeyecekse bile nasıl bir strateji izlenmeli?

• Devam Edilmeli

Kullanılan: 39 60.0%
  • Devam Edilmemeli ve sadece Lumia ismiyle satışa sunulmalı

Kullanılan: 26 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    65
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kraltacettin

kraltacettin

Üye
ARKDAŞLAR Bİ DÜŞÜNÜN İLK OLARAK 5 MP 8GB LIK TELEFON ÜRETEN KİM?
Bİ DÜŞÜNÜN İLK OLARAK (VE HALEN DE GEÇERLİ) 41 MP LİK TELEFON ÜRETEN KİM? HALEN BENDE 2012 3.ÇEYREK ÇIKIŞLI NOKİA 808 VAR.
HEM ANDROİD VS BOŞ.BEN NOKİA SYMBİAN BELLEYE FİFAYI,HER TÜRLÜ UYGULAMAYI,PES VB HERŞEYİ YÜKLEDİM.VE HIZ DESEN HIZ.SAĞLAMLIK DESEN SAĞLAMLIK.KASMA YOK.ALLAH NASİP ETTİ 1 AYA YAKIN IPHONE 4S KULLANDIM.KULLANMAZ OLAYDIM.ŞARJI 1 GÜN ZOR DAYANIYOR.ANCAK CEBİNDE ŞARJ ALETİ İLE DOLAŞASIN.NOKİAMIN ŞARJI ORTALAMA 2-3 GÜN GİDİYOR.AKILLI TELEFONLARDA NOKİA KADAR ŞARJI DAYANAN DA YOK.VE TELEFON DAYANIKLILIĞI SAĞLAMLIĞI DA CABASI.
BİR DÜŞÜNÜN RENGARENK TELEFONLARI İLK OLARAK ÇIKARAN KİM?
BU YÜZDEN DERİM Kİ NOKİA KANDIR NOKİA CANDIR.

R.A.M

R.A.M

Üye
Bence kaldırılmalı Apple gibi tekel marka olmalı

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Nokia köklü bir firma. İsminin kaldırılması doğru olmaz. Ancak vizyon değişikliği şart. İnsanlar 20 yıldır NOKIA yazısını görmekten usandı. Logo değişikliği yapmaları lazım. NOKIA logosu akıllı telefonlar öncesi dönemi yansıtıyor. Nokia ismi kalmalı ve güzel bir logo ile birkaç ince metalik amiral modelle yeniden bir giriş yapmalılar. Microsoft bence bir telefon üzerinde yazması gereken en son isim. Ne alaka yani? Yazılım ürettin diye illaki telefona da mı Microsoft ismini verilim. Yılların telefon markası Nokia o telefonun üzerinde yazmayacaksa Microsoft hangi hakla yazacak? Nokia ismi kalsın ama farklı yeni bir logoyla yeni bir imajla yeni bir çıkış yapmalı. Ayrıca bu Lumia ismini de değiştirsinler. Daha genel daha akılda kalıcı bişey olmalı. Turkcell 625 veya 630 reklamıydı sanırım. Çocuk telefonla uğraşıyor yanındaki kız "o ne" diye soruyor çocuk "lumia" deyince kız burun kıvırıyor. Böyle reklam mı olurya. Kendi mallarını kendileri kötülüyor. İzlerken ben morarıyordum.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben,bana sağlam,şık,güçlü ve en iyi telefonu yapana bakarım :)
Ben isme değil icraata bakarım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: emz
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
İsimle logoyla beraber değişik işlere imza atmalı

MaxipmaN

Üye
ARKDAŞLAR Bİ DÜŞÜNÜN İLK OLARAK 5 MP 8GB LIK TELEFON ÜRETEN KİM?
Bİ DÜŞÜNÜN İLK OLARAK (VE HALEN DE GEÇERLİ) 41 MP LİK TELEFON ÜRETEN KİM? HALEN BENDE 2012 3.ÇEYREK ÇIKIŞLI NOKİA 808 VAR.
HEM ANDROİD VS BOŞ.BEN NOKİA SYMBİAN BELLEYE FİFAYI,HER TÜRLÜ UYGULAMAYI,PES VB HERŞEYİ YÜKLEDİM.VE HIZ DESEN HIZ.SAĞLAMLIK DESEN SAĞLAMLIK.KASMA YOK.ALLAH NASİP ETTİ 1 AYA YAKIN IPHONE 4S KULLANDIM.KULLANMAZ OLAYDIM.ŞARJI 1 GÜN ZOR DAYANIYOR.ANCAK CEBİNDE ŞARJ ALETİ İLE DOLAŞASIN.NOKİAMIN ŞARJI ORTALAMA 2-3 GÜN GİDİYOR.AKILLI TELEFONLARDA NOKİA KADAR ŞARJI DAYANAN DA YOK.VE TELEFON DAYANIKLILIĞI SAĞLAMLIĞI DA CABASI.
BİR DÜŞÜNÜN RENGARENK TELEFONLARI İLK OLARAK ÇIKARAN KİM?
BU YÜZDEN DERİM Kİ NOKİA KANDIR NOKİA CANDIR.
oyun yok ki kassın 1.3ghz ile symbian yavaş çalışmaz zaten,şarj olarak uzun dayanması ise az ram kullandığı için,eğer yüksek çözünürlüklü bir ekran ve yüksek donanım koyulsa o batarya ile yapacak fazla bişeyi yok

mcnpl4

mcnpl4

Üye
kalksin gozum gormesin zamaninda o kadar kullaniciyi kenara atip wp diye tutturdular sonra satin alma da geldi pesinden. bu saatten sonra eskisi gibi yenilikcilik de beklemiyorum bu acidan nokianin adi da zedelenmez hafizalarda iyi kalir en azindan

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Microsoftda Kaldırırsam İş Yürümez Demesi Lazım Yoksa Olan Nokia İsmine Olur Kayboolur Gider Yani Kaldirmamasi Şart En azından Adamlar İsmine Bakar Güvenir Alır Gider

kraltacettin

kraltacettin

Üye
maxipman demişki: oyun yok ki kassın 1.3ghz ile symbian yavaş çalışmaz zaten,şarj olarak uzun dayanması ise az ram kullandığı için,eğer yüksek çözünürlüklü bir ekran ve yüksek donanım koyulsa o batarya ile yapacak fazla bişeyi yok.
aarkadaş sen elinde hangi güvendiğin telefon varsa getir ben de nokia 808 i getireceğim. karşılaştıralım bakalım hangisi daha sağlam.hangisi daha net kamera ve video çekimine sahip,hangisinin çözünürlüğü daha yüksek var mısın?
oyun yok ki kassın 1.3ghz ile symbian yavaş çalışmaz zaten,şarj olarak uzun dayanması ise az ram kullandığı için,eğer yüksek çözünürlüklü bir ekran ve yüksek donanım koyulsa o batarya ile yapacak fazla bişeyi yok
gel de gülme yaaa bu adama

oyun yok ki kassın 1.3ghz ile symbian yavaş çalışmaz zaten,şarj olarak uzun dayanması ise az ram kullandığı için,eğer yüksek çözünürlüklü bir ekran ve yüksek donanım koyulsa o batarya ile yapacak fazla bişeyi yok.
aarkadaş sen elinde hangi güvendiğin telefon varsa getir ben de nokia 808 i getireceğim. karşılaştıralım bakalım hangisi daha sağlam.hangisi daha net kamera ve video çekimine sahip,hangisinin çözünürlüğü daha yüksek var mısın?

MaxipmaN

Üye
maxipman demişki: oyun yok ki kassın 1.3ghz ile symbian yavaş çalışmaz zaten,şarj olarak uzun dayanması ise az ram kullandığı için,eğer yüksek çözünürlüklü bir ekran ve yüksek donanım koyulsa o batarya ile yapacak fazla bişeyi yok.
gel de gülme yaaa bu adama

oyun yok ki kassın 1.3ghz ile symbian yavaş çalışmaz zaten,şarj olarak uzun dayanması ise az ram kullandığı için,eğer yüksek çözünürlüklü bir ekran ve yüksek donanım koyulsa o batarya ile yapacak fazla bişeyi yok.
elinde bişey yok kameraya vurmuşsun hemen 360*640 ıps ekran dünyanın en iyi ekranı haklısın

kraltacettin

kraltacettin

Üye
elinde bişey yok kameraya vurmuşsun hemen 360*640 ıps ekran dünyanın en iyi ekranı haklısın
KARDEŞ BİLMEDİĞİN KONUYA DOKUNMA 360*640 TAA 6230 DA BİLE VARDI.DÜNYANIN EN İYİ SENSÖRÜ NOKİA CARL ZİESS VE PUREVİEW DİR.
HEM NOKİA 808 KAMERA ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ: 360*640 DEĞİL 7728*4354 VE 7728*5368'DİR.
DAHA DETAYLI İSTERSEN:
    • Ana kamera
      • Ana kamera sensör boyutu: 41 MP, PureView
      • Kamera çözünürlüğü: 7728 x 4354, 7728 x 5368
      • Kamera Odaklama Türü: İki aşamalı çekim tuşu ile otomatik odaklama
      • Kamera dijital yakınlaştırma: 3 x
      • ZEISS optik: Evet
      • Sensör boyutu: 1/1,2 inç
      • Ana kamera f numarası/diyafram açıklığı: f/2,4
      • Kamera odak uzaklığı: 26 mm
      • Kamera en az odak aralığı: 15 cm
      • Kamera görüntü formatı: JPEG/Exif
      • Kamera Flaş Türü: Xenon flaş
      • Flaş çalışma mesafesi: 4.0 m
      • Flaş modları: Kapalı, Otomatik, Açık, Kırmızı göz giderme
      • Ana kamera - diğer özellikler: Dokunmatik odaklama, Yatay düzen, Pozlama telafisi, Otomatik ve el ile pozlama, Otomatik ve el ile beyaz dengesi, Durağan Görüntü düzenleyicisi, Yüz tanıma, Tam ekran vizör, Coğrafi etiketleme, Merkez ağırlıklı otomatik pozlama, Farklı değerlerde pozlama
    • Görüntü çekme
      • Çekim modları: Seri, Video, Fotoğraf, Zamanlayıcı, Hızlandırılmış (çekim)
      • Sahne modları: Yatay, Otomatik, Gece portre, Spor, Gece, Dikey, Yakın çekim, Kar, Spot ışığı
      • Renk tonu modları: Sepya, Normal, Gri tonlama, Parlak
      • Beyaz denge modları: Bulutlu, Akkor lamba, Güneşli, Floresan, Otomatik
      • Işık duyarlılığı: Otomatik, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600
      • Fotoğraf görüntüleme: Fotoğraf düzenleyici, Zaman Çizgisi, Kamera Rulosu
    • İkinci kamera
      • İkinci kamera çözünürlüğü: 640 x 480 pixels piksel
      • PMDM SEC CAMERA: VGA 0,3 MP
      • İkinci kamera - diğer özellikler: Görüntülü arama

MaxipmaN

Üye
KARDEŞ BİLMEDİĞİN KONUYA DOKUNMA 360*640 TAA 6230 DA BİLE VARDI.DÜNYANIN EN İYİ SENSÖRÜ NOKİA CARL ZİESS VE PUREVİEW DİR.
HEM NOKİA 808 KAMERA ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ: 360*640 DEĞİL 7728*4354 VE 7728*5368'DİR.
DAHA DETAYLI İSTERSEN:
    • Ana kamera
      • Ana kamera sensör boyutu: 41 MP, PureView
      • Kamera çözünürlüğü: 7728 x 4354, 7728 x 5368
      • Kamera Odaklama Türü: İki aşamalı çekim tuşu ile otomatik odaklama
      • Kamera dijital yakınlaştırma: 3 x
      • ZEISS optik: Evet
      • Sensör boyutu: 1/1,2 inç
      • Ana kamera f numarası/diyafram açıklığı: f/2,4
      • Kamera odak uzaklığı: 26 mm
      • Kamera en az odak aralığı: 15 cm
      • Kamera görüntü formatı: JPEG/Exif
      • Kamera Flaş Türü: Xenon flaş
      • Flaş çalışma mesafesi: 4.0 m
      • Flaş modları: Kapalı, Otomatik, Açık, Kırmızı göz giderme
      • Ana kamera - diğer özellikler: Dokunmatik odaklama, Yatay düzen, Pozlama telafisi, Otomatik ve el ile pozlama, Otomatik ve el ile beyaz dengesi, Durağan Görüntü düzenleyicisi, Yüz tanıma, Tam ekran vizör, Coğrafi etiketleme, Merkez ağırlıklı otomatik pozlama, Farklı değerlerde pozlama
    • Görüntü çekme
      • Çekim modları: Seri, Video, Fotoğraf, Zamanlayıcı, Hızlandırılmış (çekim)
      • Sahne modları: Yatay, Otomatik, Gece portre, Spor, Gece, Dikey, Yakın çekim, Kar, Spot ışığı
      • Renk tonu modları: Sepya, Normal, Gri tonlama, Parlak
      • Beyaz denge modları: Bulutlu, Akkor lamba, Güneşli, Floresan, Otomatik
      • Işık duyarlılığı: Otomatik, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600
      • Fotoğraf görüntüleme: Fotoğraf düzenleyici, Zaman Çizgisi, Kamera Rulosu
    • İkinci kamera
      • İkinci kamera çözünürlüğü: 640 x 480 pixels piksel
      • PMDM SEC CAMERA: VGA 0,3 MP
      • İkinci kamera - diğer özellikler: Görüntülü arama
kardeşim ben diyorum ki symbian için gayet iyi bi bataryaya sahip fakat android kurulsa donanım artırılsa iyi sonuç vermez diyorum bana hala kamera diyosun buda komik olan sensin

emz

emz

Üye
Neyin kavgasındasınız kardeşim siz. NOKİA İSMİ KULLANILAMAZ, YASAK ÇÜNKÜ. SATIN ALMA KURALLARINA AYKIRI. Büyük yazdım ki artık anlayın !!!!
Yahu açın balın şartlara. Nokia satışı yaparken isim hakkımız bizde kalacak, biz gene icraatlar da bulunacağız dedi. Biz sadece telefon üretmiyoruz dedi. O nedenle isim kullanılamaz. Sadece üretim fabrikasını satacaklarını ve işçileri de onlara devrettiklerini duyurdu.
Şöyle düşünün. Bir dükkanınız var. Siz bunu işletiyor ve kendi verdiğiniz isimle kullanıyorsunuz. Ama gün geliyor, işler kötü gidiyor satmaya karar veriyorsunuz. Siz isim hakkınızı vermiyorsunuz. Sadece dükkanı satıyorsunuz.
Ama karşılığında Nokia 10 yıl telefon üretmeyeceğini söyledi. Olay bu.
Daha da uzatmayın bu konuşmaları ;)

Telgrafla gönderildi. [(L520) - ( İNADINA İMZA ---> DANDROİDCİLER !!!! )]

enginman01

Üye
Bence nokia tuşlu telefon üretmeye nokia ismiyle devam etsin ve efsanesini yitirmesin. Ki kaldıki orjinal nokia sesi bile artık yok ürettiği telefonlarda. Akıllı dokunmatik telefonlarıda microsoft ismiyle devam ettirsin. Gerci o karmakarışık menüyüde düzenlese hiç kötü olmaz.

Emre

Üye
Sanırım Microsoft Sadece Nokia Değil Resmi Sitesini'de Kaldıracak.

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Sanırım Microsoft Sadece Nokia Değil Resmi Sitesini'de Kaldıracak.
Bu davranışları bence çok normal. İktidar gölge kaldırmaz lafı ortaya çıkıyor burada. Microsoft ne kadar büyük olursa olsun Nokia'nın da o kadar seveni var. Yavaş yavaş Nokia yı eritip sadece kendilerini bırakıyorlar ve bu süreçte yavaş işlediğinden kimse için ani bir şok etkisi yaşanmıyor. Yıllarca Microsoft Nokia beraber yürümez di saten. Microsoft bu işleyişi gayet iyi yönetiyor bence.

• Beğen
Tepkiler: emz ve ceza87
4MaGuS

4MaGuS

Üye
bu gün okuduğum bir haberde nokia ismi yerine microsft lumia diye geçiyor bundan sonra lumia ismi ile devam edilecek kesin son karar bu gibi facebook profil isimlerininde yakında değişeceğini söyliyor yazıdan anladığım kadarı ile, fransa bu günlerde değiştirecekmiş hatta diğerleride yavaş yavaş yapacaklar

Emre

Üye
bu gün okuduğum bir haberde nokia ismi yerine microsft lumia diye geçiyor bundan sonra lumia ismi ile devam edilecek kesin son karar bu gibi facebook profil isimlerininde yakında değişeceğini söyliyor yazıdan anladığım kadarı ile, fransa bu günlerde değiştirecekmiş hatta diğerleride yavaş yavaş yapacaklar
Sırf Nokia İsmi Var Diye Windows Phone Alanları Gördüm Hayırlısı.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
  • Beğen
Tepkiler: emz ve Aybin.Kilic
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...