Anket Sizce Nokia İsmi Yeni Çıkacak Telefonlarda da Devam Etmeli Mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia ismiyle devam edilmeli mi, devam edilmeyecekse bile nasıl bir strateji izlenmeli?

• Devam Edilmeli

Kullanılan: 39 60.0%
  • Devam Edilmemeli ve sadece Lumia ismiyle satışa sunulmalı

Kullanılan: 26 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    65
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
Ben de dahil olmak üzere buradakilerin çoğu lumiaları NOKIA olduğu için aldı. Çünkü NOKIA ismi her zaman heyecanlandırmış ve güven vermiştir. Yoksa millet sadece Windows'un kara kaşına kara gözüne bakıp da almadı bu cihazları

Bu kadar eksiğe rağmen, lumialara bu vakte kadar sabretmemizin nedeni, NOKIA'ya olan sevgimizden ve gönül bağımızdandır. Eğer ki NOKIA ismi silinirse, bizde hayatımızdan lumiaları sileriz, bu kadar basit ;)
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]

• Beğen
Tepkiler: Mr.Sun, byibo, emz ve 1 kişi daha

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bugün Lumia alanların büyük çoğunluğu Windows Phone olduğu için değil Nokia olduğu için aldı. Ve bu sayede Windows Phone platformu son üç yılda %0.7 pazar payından %3'lere çıktı.

Bir de başka bir yönden bakalım;

Bugün akıllı telefon kullananların büyük çoğunluğunun daha önce Nokia ile bir yerlerde yolu kesinti ve şu an büyük ihtimalle Android kullanıyorlar. Bu milyonlarca insanın da Windows Phone akıllı telefon almamasının nedeni de Nokia almak istememeleridir.

Şimdi burada bir şeyi iyi analiz etmek lazım. Nokia ismi kalkarsa platformu bırakacak olanlar mı yoksa Microsoft ismi gelirse platforma gelecek olanlar mı daha çok? Akıllı telefon pazarını da sadece Türkiye'den ibaret görmeden düşünmek lazım.

Haklısın o yüzden eminim Microsoft ince eleyip sık dokuyarak karar verecektir

dakamon

dakamon

Üye
Microsoftun yaptığı telefona güvenilecek mi? Adamlar acaba şunu diyecekmi buda mı girdi ya telefon piyasasına. Bunlar yazılım firması ne anlar telefondan derler mi acaba?

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic

Emre

Üye
ALLAH b.versin micro eğer böyle birşey yaparsan

• Beğen
Tepkiler: Mr.Sun, Murat Alper ve Aybin.Kilic
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Jolla'nın ikinci Telefonu Nokia Tarafından üretilecek'miş.
Söylentiler Arasında İnşallah Doğrudur.Ayrıca Söylentiler Arasında buda Var Nokia Google Ve Jolla'ya Destek Verip Microsoftu Apple Tarihe Gömecek'miş.
Güzelim N9 ve Meego yu tarihin tozlu raflarına atan Nokia mı? Şahsen intel bir kez darbe yedi. Klasik bir Türk atasözü derki "Bir eşek aynı çukura iki kez düşmez" !!!!
Ha Jolla cihaz çıkartırsa hiç düşünmeden gider alırım. N9 tasarımına ve Meegoya aşıktım. Şu anda bile N9u satmadıysam sırf bu yüzdendir. (Hanımım kullanıyor şimdilik)

Apple ve Microsoftu tarihe gömmek bu saatten sonra çok zor. Jollanın mağazası çok büyük bir potansiyele sahip değil. Programcılara ve oyun yapımcılarına büyük meblağlar ödemesi lazım.
Nokia bu işe girecekse hedefi Apple değil kendi sonunu hazırlayan Androide karşı cephe almak olacaktır.
Meego nun devamı Jollayı da yarı yolda bırakmaz umarım. (O da destek olursa)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: emz
m542tf

m542tf

Üye
Bugün Lumia alanların büyük çoğunluğu Windows Phone olduğu için değil Nokia olduğu için aldı. Ve bu sayede Windows Phone platformu son üç yılda %0.7 pazar payından %3'lere çıktı.

Bugün akıllı telefon kullananların büyük çoğunluğunun daha önce Nokia ile bir yerlerde yolu kesinti ve şu an büyük ihtimalle Android kullanıyorlar. Bu milyonlarca insanın da Windows Phone akıllı telefon almamasının nedeni de Nokia almak istememeleridir.

Şimdi burada bir şeyi iyi analiz etmek lazım. Nokia ismi kalkarsa platformu bırakacak olanlar mı yoksa Microsoft ismi gelirse platforma gelecek olanlar mı daha çok? Akıllı telefon pazarını da sadece Türkiye'den ibaret görmeden düşünmek lazım.
Wp ye Nokia için geçenler zaten ellerinde yada piyasada iki yıl boyunca yetecek Nokia markalı cihaz var. Bence Nokia kalkmalı hatta lumia bile olmamalı farklı bir isim bulmalılar çarpıcı ve etkileyici. Lumia Nokia nın telefon serisinin adı marka olmamalı.

Emre

Üye
Güzelim N9 ve Meego yu tarihin tozlu raflarına atan Nokia mı? Şahsen intel bir kez darbe yedi. Klasik bir Türk atasözü derki "Bir eşek aynı çukura iki kez düşmez" !!!!
Ha Jolla cihaz çıkartırsa hiç düşünmeden gider alırım. N9 tasarımına ve Meegoya aşıktım. Şu anda bile N9u satmadıysam sırf bu yüzdendir. (Hanımım kullanıyor şimdilik)

Apple ve Microsoftu tarihe gömmek bu saatten sonra çok zor. Jollanın mağazası çok büyük bir potansiyele sahip değil. Programcılara ve oyun yapımcılarına büyük meblağlar ödemesi lazım.
Nokia bu işe girecekse hedefi Apple değil kendi sonunu hazırlayan Androide karşı cephe almak olacaktır.
Meego nun devamı Jollayı da yarı yolda bırakmaz umarım. (O da destek olursa)
Zaten Resmi Bir Bilgi Yok Yabancı Kaynaklarda Gördüm.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Bence McLaren'ı Microsoft çıkarsın (Nokia yapacak tabi de üzerinde Microsoft yazsın) ki Microsoft'un bakın bizde şu özellik var falan demesi lazım zaten McLaren baya yenilikli bir telefon eğer McLaren Nokia adıyla çıksa yine Nokia'ya güvenenler sevenler alırlar ama Nokia'nın adını tekrar yükseklere çıkarabilmesi için zamana ihtiyacı olacak. Bu zamanda sırf Nokia olduğu için ilgilenmeyip bu özelliklerden haberi olmayan çok kişi olur. Bence en azından Microsoft'un bir ya da iki tane Microsoft markası ile telefon çıkarması gerekir ki Bu telefonlar ile Apple'a LG'ye meydan okumalı. Tabi bu bir iki telefondan sonra Nokia markası altında telefonlar da çıkmalı yani Microsoft olsun ama az olsun Nokia bildiği gibi devam etsin benim fikrim bu yönde. Tabi bunu yaparlar mı bilmiyorum :)

BelaMonte

BelaMonte

Üye
"NOKİA" ismi unutulur mu..

• Beğen
Tepkiler: Mr.Sun
byibo

byibo

Üye
bence kesinlikle nokia ismi ile devam etmeli

• Beğen
Tepkiler: Mr.Sun

Emre

Üye
Tek Çare Nokia Google Satın Alsın Başka Türlü Adam Olmaz Bu Nokİ :naughty: Microsoft :hehe:

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Arkadaşlar etrafımda olupta ios ve android kullananlara nokia dan bahsedince burun kıvırıyor ve nokia bitti şimdi samsung yada iphone alınır diyorlar,yani demem şu ki symbianı,yada wp yi yada androidi pek bildikleri yok,yani nokia imaj olarak gerçekten yerlerde bu yüzden isim değişikliği şart bence.

Emre

Üye
Bence McLaren'ı Microsoft çıkarsın (Nokia yapacak tabi de üzerinde Microsoft yazsın) ki Microsoft'un bakın bizde şu özellik var falan demesi lazım zaten McLaren baya yenilikli bir telefon eğer McLaren Nokia adıyla çıksa yine Nokia'ya güvenenler sevenler alırlar ama Nokia'nın adını tekrar yükseklere çıkarabilmesi için zamana ihtiyacı olacak. Bu zamanda sırf Nokia olduğu için ilgilenmeyip bu özelliklerden haberi olmayan çok kişi olur. Bence en azından Microsoft'un bir ya da iki tane Microsoft markası ile telefon çıkarması gerekir ki Bu telefonlar ile Apple'a LG'ye meydan okumalı. Tabi bu bir iki telefondan sonra Nokia markası altında telefonlar da çıkmalı yani Microsoft olsun ama az olsun Nokia bildiği gibi devam etsin benim fikrim bu yönde. Tabi bunu yaparlari mı bilmiyorum :)
Nokia Eski Günlerine Geri Gelmesi İçin Sadece Bir Cihaz Gerekli Winodows Değil.

jepaq

Üye

Bu milyonlarca insanın da Windows Phone akıllı telefon almamasının nedeni de Nokia almak istememeleridir.

demişsiniz.. nokia'yi sevmeyen htc, samsung ve diğer üreticilerin telefonlarını alabilir. sadece nokia yok ki.. 'ya aslında windows phone çok güzel ama nokia'yı sevmiyorum' diyecek kişi sayısı pek fazla değildir bana göre. wp8'i sevmişse gider alır.

başka üreticiler de olmasına rağmen windows phone nokia ile özdeşleşti gibi sanki. cihazın üzerinde microsoft yazsa bile o kutucukları gördüğü zaman insanın aklına ilk nokia gelebilir. wp8'e mesafeli olanlar için pek fazla bir şey değişmeyecek..ama nokia olmadığı için almayacaklar daha fazla olacaktır.

ayrıca nokia lumiaların ikinci el piyasası bile kötü durumdayken üzerinde microsoft yazan cihazların durumu ne olur bilemem artık..

The Benefit

The Benefit

Üye
Giden gitmiştir. Nokia diye diretmenin alemi yok. Evet, ben de dahil birçok kişi Nokia diye aldı; ama her efsanenin bir sonu var..

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Lumia olarak devam etmesinden iyidir Nokia. Microsoft olarak devam edecekse Nokia olmasada olur sonuçta Microsoft da öyle dandik bir şirket değil ve güzel bir adı var.

toprak00

toprak00

Üye
On yüzünde windows yazsın arkasına da nokıa yazsın daha iyi olur bence

luckysleven

luckysleven

Üye
Bence bircok kisiye bu telefonlari aldiran ve sevdiren ustunde yazan marka degil(nokia) icindeki yazilim. Mesela ben wp macerasina htc ile basladim eyer samsung olsaydi samsungla baslardim yani nokia yine en son tercihim olurdu. Ama htc tam destek vermeyince diger markalardan bir atilim gelmeyince mecbur wp kullanmak icin lumiaya gectim. Bakiniz hala nokia degil lumia diyorum. Nokiada bu acigi iyi kullanip basarili cihazlar yapti ama yine onu ayakta tutan icindeki yazilim oldu. Ve milyonlarca kiside mutlaka wp ye gecmeden once nokiayi gorunce durup bir dusunmustur. Kisaca bana gore artik nokianin bir hukmu kalmamistir . Ortada bir isim olmak zorundaysa bu ya Microsoft olsun yada Lumia.

Ali Kurtaran

Ali Kurtaran

Üye
Bence etmeliydi,ama etmeyecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...