Sizce Hangisi? --> Android-IOS-Symbian Belle-MeeGo

Sponsorlu Bağlantılar

goko953

goko953

Üye
    Konu Sahibi
Sizce Hangisi? --> Android-IOS-Symbian Belle-MeeGo
Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi sizce hangi işletim sistemi daha iyi? Neden?
NOT: BURADA "SADECE" İŞLETİM SİSTEMİNİ KONUŞALIM İSTİYORUM. MESELA ANDROD'İ SIRF ÖZELLİKLERİ DAHA İYİ OLAN GALAXY SII KULLANIYOR DİYE SAVUNMAYALIM.

Bence Symbian Belle. Çünkü Nokia'nın klasik menülerine onlarca yıldır alıştım, sarjı sömürmüyor ve daha stabil.

fnldstntn

Üye
Bence ios en iyisi fakat çok kapalı bir işletim sistemi kişisilleştirilemiyor...Android linux olduğu için çok kişiselleştirilebilir fakat stabilite tam değil ve karmaşık...Belle hiç kullanmadım....Meego bence geleceği olan bir sistem fakat desteklenmesi gerek...

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
iOS
çünkü
oyun uygulama hız :)

JohnLemmon

JohnLemmon

Üye
ios

serserim1905

serserim1905

Üye
bence meego çünkü özgür bi yazılım yapabilceklerinin sınırı sizsiniz tabi geliştirici bilginiz varsa ios çok uygulama vs. içermesine ragmen kişiselleştirme imkanınız yok ve buda insana bi yerden sonra sıkıntı veriyo ve diger arkadaşımında belirttigi gibi bence haddinden fazla pahalı android de meego gibi linx tabanlı bi işletim sistemi fakat açık kaynak kodlu degil onun gibi. son günlerde oldukça popüler fakat güvenlik açıkları ve sistemi fazla yorması güçlü bi donanıma ihtiyaç duyması eksi tarafları. belle ise klasik symbianın güncellenmiş hali bence o yüzden herkez bilir daha güzel arayüz stabilite vs. sonuç olarak; ios belle ve android son kullanıcıya hitap eden sistemler meego şuan geliştiriceler tarafından kurcalanıyor şimdilik fazla uygulama oyun yok ama zamanla maemo gibi stabil bi hale gelecektir
not: bu yazılanlar tamamen kişisel görüştür farklı yönlere çekilmesin yorumlar bütün işletim sistemlerini az çok kullanıp test edip yaptım

MezraL123

MezraL123

Üye
Meegonun geleceği yok. İlk ve son telefon N9. Sonu N900 gibi olucak. Geliştiriciler için güzel ama normal bi kullanıcı için stabilde olsa pek faydalı değil. Belle bildiğimiz symbianın güncellenmiş hali pek bi fark yok, stabil kullanımı kolay işlevsel, orta sınıf bi kullanıcı için en rahatı. İos en stabil ve en verimli çalışan işletim sistemi, ama jailbreaksız işe yaramaz o ayrı konu. Android kişiden kişiye değişir, işlevselliği de kullanılabilirliği de kullanıcının kendisine kalmış, ama linux tabanlı olduğu için herkes biyerden burnunu sokuyo dolayısıyla pek stabil değil, yinede kişiselleştirme ve kolaylık açısından bence gayet iyi. Karmaşık diyenler ne açıdan söylediler hiç bilmiyorum ama bi android cihazı bikaç gün kullandığınızda herşeyin yerini biliyosunuz ve ne var ne yoksa elinizin altında oluyo, bana göre hiçte karışık değil. Ayrıca herşeyin başında işletim sistemi telefona göre değil kullanıcının ihtiyaçlarına göre seçilmeli, eğer ihtiyaçlarınızı karşılayamıycak bi işletim sistemiyse telefon güzel diye almak mantıksız.

• Beğen
Tepkiler: ThE_kOnT
61semih

61semih

Üye
en stabil ve uygulama kalıtesı maksimum olan sistem ios ama --> cihazları cok pahalı,kişiselleştirmede en geri sistem,anti-özgürlükçü

en özgürlükçü ve yenilikçi android ama-->doanımı cok yoran bir sistem,özellikle rami cok yoruyor

satın alınması en kolay sistem smbyan,bircok kullanıcı yıllardır kullandıgı ıcın diğer sistemlere geçmeye çekiniyor.diğer sistemlere nazaran bence hiçbir artısı yok askıne eksısı var

meego hakkında fazla bilgi sahibi değilim

cyber

cyber

Üye
Bence meego çünkü stabil bir işletim sistemi

vForOttoman

vForOttoman

Üye
meego dur . çünkü gelecek var sürekli değişim var :naughty:

goko953

goko953

Üye
    Konu Sahibi
android'in karışık denilen tarafı yazılması diye biliyorum. yani programlama kısmı daha karışık. ve bence en çok spam, virüs vb saldırısına açık sistem andoid.

cortex47

cortex47

Üye
Meegonun geleceği yok. İlk ve son telefon N9. Sonu N900 gibi olucak. Geliştiriciler için güzel ama normal bi kullanıcı için stabilde olsa pek faydalı değil. Belle bildiğimiz symbianın güncellenmiş hali pek bi fark yok, stabil kullanımı kolay işlevsel, orta sınıf bi kullanıcı için en rahatı. İos en stabil ve en verimli çalışan işletim sistemi, ama jailbreaksız işe yaramaz o ayrı konu. Android kişiden kişiye değişir, işlevselliği de kullanılabilirliği de kullanıcının kendisine kalmış, ama linux tabanlı olduğu için herkes biyerden burnunu sokuyo dolayısıyla pek stabil değil, yinede kişiselleştirme ve kolaylık açısından bence gayet iyi. Karmaşık diyenler ne açıdan söylediler hiç bilmiyorum ama bi android cihazı bikaç gün kullandığınızda herşeyin yerini biliyosunuz ve ne var ne yoksa elinizin altında oluyo, bana göre hiçte karışık değil. Ayrıca herşeyin başında işletim sistemi telefona göre değil kullanıcının ihtiyaçlarına göre seçilmeli, eğer ihtiyaçlarınızı karşılayamıycak bi işletim sistemiyse telefon güzel diye almak mantıksız.

En stabil ve en verimli işletim sistemi Symbian^3.

----------Eklendi @ 08:34:59 ---------- Yazıldı @ 08:34:32 ----------

en stabil ve uygulama kalıtesı maksimum olan sistem ios ama --> cihazları cok pahalı,kişiselleştirmede en geri sistem,anti-özgürlükçü

en özgürlükçü ve yenilikçi android ama-->doanımı cok yoran bir sistem,özellikle rami cok yoruyor

satın alınması en kolay sistem smbyan,bircok kullanıcı yıllardır kullandıgı ıcın diğer sistemlere geçmeye çekiniyor.diğer sistemlere nazaran bence hiçbir artısı yok askıne eksısı var

meego hakkında fazla bilgi sahibi değilim

Üsttekinin aynısı. Tabi pek fazla bilginiz olmadığı için Symbian size göre iOS'tan geride kalıyor.

NUD

NUD

Üye
meego derim çünkü geliştirebilirsen 2. nesilde diğer işletim sistemlerini de destekliyor. 3. nesilde .exe uzantılar a da el atacak bu arada Nokia 2016 ya kadar meego geliştirilecek devamlı diyor. Samsung un da geçme planları yok değil meego ya

thegame123

Üye
meego geliştirilmiyor. iosda widgetlar olmadığı için hoşuma gitmiyor ama appstore..yine de sade olduğu için birçok kişi tarafından tercih ediliyor. belleyi dün kurdum telefonuma inceledim tüm gün, bir sorun gözlemlemedim android ise karıştırmaya meraklı kişiler için ideal ama iyi bir kullanım deneyimi için en az 1 ghzlik işlemci şart

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
bence android. meego hariç hepsini kullandım, ama meegoyuda biliyorum. en çok androidi sevdim. çünkü uygulama bedava, özgürsünüz, ve en çok gelecek vaat eden işletim sistemi.

futbol123

futbol123

Üye
İos-android

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
symbian s60v5 :D

puloğlu

Üye
symbian belle çok iyi bir işletm sistemi ama yavaş bir sistem

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Windows Phone

Türe

Türe

Üye
iOS . Çünkü hem fazla işlemci gerektirmiyor yani yorucu olmayan bir sistem hem de şu an için en fazla destek gören platform.

klongs

klongs

Üye
android akılllı telefonları sadece zenginlerin oyuncağından çıkarıp alt ve orta segmente getirdiği için ve akıllı telefonda rekabet getirdiği için

Üst Alt