Siyah çikolata Kalp Ve Damar Dostu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oteb

Üye
    Konu Sahibi
Siyah çikolata Kalp Ve Damar Dostu
İsviçreli bilimadamlarının yaptığı araştırma, siyah çikolatanın damarlar için faydalı olduğunu ortaya koydu.

Bilimadamlarının "Heart" tıp dergisinde yayımlanan araştırmasında çikolatanın, vücuttaki glikoz, lipit (yağ) oranı ve kiloya etkileri nedeniyle kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini artırabileceği ancak bunun aksine antioksidan etkileri sayesinde kalp-damar sağlığına olumlu etkileri de olabileceği belirtildi.

Flavonoid adlı antioksidan özellikli bileşimin beyaz çikolatada bulunmadığına dikkat çeken araştırmacılar, beyaz ve siyah çikolatanın etkilerini incelemek üzere sigara kullanan 20 kişiye siyah ya da yeşil çay, soğan, elma, lahana, şarap, kakao bazlı ürünler gibi antioksidan maddeleri almalarını 24 saat boyunca yasaklandı. 24 saatin ardından araştırmaya katılanlardan 10'u 40 gram siyah çikolata, 10'u da 40 gram beyaz çikolata yedi.

Beyaz çikolata yiyenlerin damarlarında, pıhtı oluşumunda ve kandaki antioksidan oranında hiçbir değişikliğe rastlanmazken, aynı marka siyah çikolata yiyenlerin kan dolaşımının, çikolatayı yedikten 2 saat sonra daha iyi olduğu, bu olumlu etkinin 8 saat devam ettiği ve kandaki mevcut antioksidan oranının arttığı gözlendi...

hidayet

hidayet

Üye
bilgiler için teşekkürler oteb

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bu mesajın içeriği mevcut değildir.

tofy

Üye
çok seviyorum zaten
ama bir zararlı bir yararlı diyorlar

jöly

Üye
bilgi için sağol
fazlası zarar tabiii

a21a

a21a

Emekli Yönetici
<div class='quotetop'>(tofy &#064; Dec 21 2005, 11&#58;10 PM) [post=233134]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
çok seviyorum zaten
[/b][/quote]

siyah çikolata sadece kakao ve çok az yağ, şeker ve katkı maddelerinden oluşuyor.. bildiğimiz çikolatada ise yağ şeker miktarı çok daha fazla... gerçekte burada kastedilen çikolata değil kakao..

tofy

Üye
<div class='quotetop'>(a21a &#064; Dec 21 2005, 11&#58;17 PM) [post=233144]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(tofy &#064; Dec 21 2005, 11&#58;10 PM) [post=233134]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
çok seviyorum zaten
[/b][/quote]

siyah çikolata sadece kakao ve çok az yağ, şeker ve katkı maddelerinden oluşuyor.. bildiğimiz çikolatada ise yağ şeker miktarı çok daha fazla... gerçekte burada kastedilen çikolata değil kakao..
[/b][/quote]

hımm anladım teşekkür ederimm
ben kakaoyuda severim zaten

Nicolas_Anelka

Üye
bencok seviyorum sıyahçikolata dayanamıyorum bide sıcak sıcak çok güzel oluyo

vagabond

Üye
tesekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...