Omayra kafayı yiyordum ama. Kız arkadaşım yalvardı resmen msn'de. Canın cehenneme içicem sigara istersen git dedim. Sinirle ne yaptığımı bilmiyordum![]()
Vücut zaten sitiyor nikotini, o ayrı konu
Ama aşacağım. Kararlıyım. Daha önce akılsızlığıma kurban gittim. Bu sefer daha net bir karar aldım.
Yaşım 22 hiç başlamadım nefsime yenilmedim sigara içilen çok ortamda bulundum ama herşey başında lendi iradene hakim olacaksın. Ve bana bişey olmaz istesem şimdi bırakırım ben tiryaki değilim laf olsun diye içiyorum yalanlarınıda aslında siz kendinizi kandırısınız karşınızdakini değil sigara içmeye başlamayı düşünenlere duyurulur...
iş yerindeki arkadaşların içmesi hiç etkilememişti oysaki.

) ama sakızı kullandıkca tadı şeker gibi geliyor. sigarayı bırakınca insan bir daha çay içemezmiş gibi oluyor, çünkü çay direk sigarayı akla getiriyor ama ben nikotin sakızıyla çay içmeye bayılıyorum. omayra bende sigarayı bırakabilmek için motivasyon olsun diye nette sigarayı bırakanların paylaşımlarına bakarken, senin yazına rastladım. ve buraya üye oldum. daha önce 1.5 ay bırakabilmiştim. ama iş stresi ev stresi derken tekrar başladım. en çok da eşimin yanımda içiyor olmasına dayanamadım.iş yerindeki arkadaşların içmesi hiç etkilememişti oysaki.
neyse şimdi tekrar bırakıyorum. bir saat oldu henüz.![]()
daha önce bir çok sefer başarısız oldum ama bu sefer kararlıyım. bi keresinde gecenin 1 inde eşimi sigara almaya göndermiştim ki evin yakınında açık bir yer bulmak zor da olsa bulup getirmişti zavallım
bi keresinde yemin dahi ettim sigara içmemek için, bu sefer de puroya başladım
bunun nasıl bir bağımlılık olduğunu kullanmayanlar ve hiç sigara bırakma girişiminde bulunmayanlar anlayamaz.
neyse ben şu an nikotin sakızı kullanıyorum. tavsiye de ederim. eczanelerde satılıyor, paketi 9.5 ytl. içinde 12 tane vardı herhalde. sakızı ilk kullandığınızda boğazınızda bir yanma ve tahriş oluyor, tadı iğrenç geliyor. hatta bunu kullanacağıma sigaraya devam ederim daha iyi diye düşünebilirsiniz (ben öyle düşünmüştüm, o yüzden bir ay gecikti kararım) ama sakızı kullandıkca tadı şeker gibi geliyor. sigarayı bırakınca insan bir daha çay içemezmiş gibi oluyor, çünkü çay direk sigarayı akla getiriyor ama ben nikotin sakızıyla çay içmeye bayılıyorum.
neyse işte böyle, arada bir yazarım yine.. bugün benim de ilk günüm hem forumda hem de sigarayı bırakma konusunda.
kalın sağlıcakla....
Ayrıca daha önceki 6 aylık sigara bırakma denememde puro ve nargile deneyimlerini yaşadım
Rezillik ve kendini kandırmaca açıkçası.
Geçen gün arkadaşlarla buluştuk, sıkı tiryakilerdir bu arada, saatlerce okey oynadık ve tek bir nefes dahi çekmedim, çiğdem çitledim 

omayra öncelikle tebrik ederim nefsini yenmişsin büyük ihtimal sigarayı birden bırakmışsın ve bence büyük hata etmişsin azaltarak içseydin sanırım bu kadar sinirli olmazdın
Ya kesip atacaksın ya da sürüneceksin ha bugün ha yarın diye. Kafanda bitirdin mi biter bu iş. İlk günlerin sinirine de katlandı çevremdekiler, çünkü seviyorlar beni, iyiliğimi istiyorlar. Kolay bir karar değil, hele hele sigarayı seviyorsa bir insan tıpkı benim gibi, hiç kolay değil. Kararın arkasında durmak daha da zor.
Sabahları kalınca ağzımdaki iğrenç tat yok artık. Ellerim, saçlarım sigara değil parfüm kokuyor
Kendimize bir kumbara yaptık ve sigara parasını düzenli olarak oraya atıyoruz. Para biriktikçe seviniyoruz, herşey çok güzel olacak