Sigarayı bıraktım

Sponsorlu Bağlantılar

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İçtim ama ben bırakamadım yani 22 saat dayandım. :(

omayra

Üye
    Konu Sahibi
O zaman yine içme. Mecbur musun içmeye? Tekelden daha mı zenginsin? Kendini topla, etrafına bak!! Yazık etme kendine. Sen bu kadar aciz misin? Bir sigaraya teslim olacak kadar aciz misin??

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ben buna da razıyım. Günde 1 tane içsem tamam diyorum ama. Bakalım :(

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Öyle olmuyor kardeşim. Daha önce 6 ay bıraktım. Sonra bir tane içsem bir şey olmaz dedim ve yine eski halime döndüm. Şimdi asla ve de asla olmaz olamaz olmamalı diyorum sigara hayatımda. Karar senin. Kimse sana zorla bir şey yaptıramaz. :oke:

researcher

Üye
sakşnlestiriyormu....Ben heyatımda sigara icmedim ama su sekerler sakinlestiriyorsa belki lazım olur....Bazan cok streslenebiliyorum....

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Omayra kafayı yiyordum ama. Kız arkadaşım yalvardı resmen msn'de. Canın cehenneme içicem sigara istersen git dedim. Sinirle ne yaptığımı bilmiyordum :(

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Bilirim o siniri. İnsanın gözü hiçbir şey görmüyor. Bir an içinde alevler köpürüyor. Berbat bir şey. Sayıp sövdüm ilk gün. Şimdi daha iyiyim :D

Ozan

Ozan

Admin
Valla tebrik ederim gerçekten ne diyelim kararı almak bile çok güzel, bırakmak ise iradeye bağlı biraz.

Bana göre boş durmamak çözüm olabilir yani elin ve beynin sürekli aktivitede oldugu bir meşgale de sigaranın pek akla gelecegini sanmam ama kullanmadıgım için de pek fazla yorum yapamıyorum bu konuda, nasıl bir bağımlılıktır ve nasıl dindirilebilir.

Ama aldıgın karar çok güzel ;)

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar başında çalışırken, eğlenirken, surf yaparken, bir elimde sigara, bir elimde çay veya cola olmasına o kadar alışmışım ki... En zor olan noktalardan biri de el ve dudak tiryakiliği :) Vücut zaten sitiyor nikotini, o ayrı konu :) Ama aşacağım. Kararlıyım. Daha önce akılsızlığıma kurban gittim. Bu sefer daha net bir karar aldım.

Quattro

Quattro

Üye
Anti-Smoke :ehe Yaşım 22 hiç başlamadım nefsime yenilmedim sigara içilen çok ortamda bulundum ama herşey başında lendi iradene hakim olacaksın. Ve bana bişey olmaz istesem şimdi bırakırım ben tiryaki değilim laf olsun diye içiyorum yalanlarınıda aslında siz kendinizi kandırısınız karşınızdakini değil sigara içmeye başlamayı düşünenlere duyurulur...

worldcild

Üye
senin adına sewındım walla bide ben bıraksam :(

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Hala temizim :) İçmiyorum. Yok mu bana yoldaş olacak tiryaki? Hadi yalnız bırakmayın beni, içmeyin siz de :)

semara

Üye
omayra bende sigarayı bırakabilmek için motivasyon olsun diye nette sigarayı bırakanların paylaşımlarına bakarken, senin yazına rastladım. ve buraya üye oldum. daha önce 1.5 ay bırakabilmiştim. ama iş stresi ev stresi derken tekrar başladım. en çok da eşimin yanımda içiyor olmasına dayanamadım. :) iş yerindeki arkadaşların içmesi hiç etkilememişti oysaki.

neyse şimdi tekrar bırakıyorum. bir saat oldu henüz. :)
daha önce bir çok sefer başarısız oldum ama bu sefer kararlıyım. bi keresinde gecenin 1 inde eşimi sigara almaya göndermiştim ki evin yakınında açık bir yer bulmak zor da olsa bulup getirmişti zavallım :)

bi keresinde yemin dahi ettim sigara içmemek için, bu sefer de puroya başladım :)

bunun nasıl bir bağımlılık olduğunu kullanmayanlar ve hiç sigara bırakma girişiminde bulunmayanlar anlayamaz.

neyse ben şu an nikotin sakızı kullanıyorum. tavsiye de ederim. eczanelerde satılıyor, paketi 9.5 ytl. içinde 12 tane vardı herhalde. sakızı ilk kullandığınızda boğazınızda bir yanma ve tahriş oluyor, tadı iğrenç geliyor. hatta bunu kullanacağıma sigaraya devam ederim daha iyi diye düşünebilirsiniz (ben öyle düşünmüştüm, o yüzden bir ay gecikti kararım :) ) ama sakızı kullandıkca tadı şeker gibi geliyor. sigarayı bırakınca insan bir daha çay içemezmiş gibi oluyor, çünkü çay direk sigarayı akla getiriyor ama ben nikotin sakızıyla çay içmeye bayılıyorum.

neyse işte böyle, arada bir yazarım yine.. bugün benim de ilk günüm hem forumda hem de sigarayı bırakma konusunda.

kalın sağlıcakla....

mservank

mservank

Üye
omayra öncelikle tebrik ederim nefsini yenmişsin büyük ihtimal sigarayı birden bırakmışsın ve bence büyük hata etmişsin azaltarak içseydin sanırım bu kadar sinirli olmazdın

omayra

Üye
    Konu Sahibi
omayra bende sigarayı bırakabilmek için motivasyon olsun diye nette sigarayı bırakanların paylaşımlarına bakarken, senin yazına rastladım. ve buraya üye oldum. daha önce 1.5 ay bırakabilmiştim. ama iş stresi ev stresi derken tekrar başladım. en çok da eşimin yanımda içiyor olmasına dayanamadım. :) iş yerindeki arkadaşların içmesi hiç etkilememişti oysaki.

neyse şimdi tekrar bırakıyorum. bir saat oldu henüz. :)
daha önce bir çok sefer başarısız oldum ama bu sefer kararlıyım. bi keresinde gecenin 1 inde eşimi sigara almaya göndermiştim ki evin yakınında açık bir yer bulmak zor da olsa bulup getirmişti zavallım :)

bi keresinde yemin dahi ettim sigara içmemek için, bu sefer de puroya başladım :)

bunun nasıl bir bağımlılık olduğunu kullanmayanlar ve hiç sigara bırakma girişiminde bulunmayanlar anlayamaz.

neyse ben şu an nikotin sakızı kullanıyorum. tavsiye de ederim. eczanelerde satılıyor, paketi 9.5 ytl. içinde 12 tane vardı herhalde. sakızı ilk kullandığınızda boğazınızda bir yanma ve tahriş oluyor, tadı iğrenç geliyor. hatta bunu kullanacağıma sigaraya devam ederim daha iyi diye düşünebilirsiniz (ben öyle düşünmüştüm, o yüzden bir ay gecikti kararım :) ) ama sakızı kullandıkca tadı şeker gibi geliyor. sigarayı bırakınca insan bir daha çay içemezmiş gibi oluyor, çünkü çay direk sigarayı akla getiriyor ama ben nikotin sakızıyla çay içmeye bayılıyorum.

neyse işte böyle, arada bir yazarım yine.. bugün benim de ilk günüm hem forumda hem de sigarayı bırakma konusunda.

kalın sağlıcakla....

Neler yaşadığını benden daha iyi kimse anlayamaz. Çayı da bıraktım senin gibi. :) Ayrıca daha önceki 6 aylık sigara bırakma denememde puro ve nargile deneyimlerini yaşadım :) Rezillik ve kendini kandırmaca açıkçası.

Sigarayı hala içmiyorum, temizim :) Geçen gün arkadaşlarla buluştuk, sıkı tiryakilerdir bu arada, saatlerce okey oynadık ve tek bir nefes dahi çekmedim, çiğdem çitledim :)

Sigara bırakmakla birlikte yemeklerime de dikkat ediyorum, katı bir diyet uygulamıyorum ama egzersizle birlikte meyve yiyorum abur cubur yerine.

Sigarayı bırakmanda sana destek olabildi isem, çok sevinirim gerçekten.

Çay yerine nane limon çayı, papatya çayı, yeşil çay önerebilirim. Bir de melisa çayı sakinleştiriyormuş, denemdim ama etkisi olabilir :)

Ben şu sigara şekerlerinden çok fayda gördüm. İlk günler tam bir kabustu ama şu an daha iyiyim. Sakinleştim. Sigara ataklarının sayısı ve şiddeti azaldı.

Benim önümde çok ciddi bir örnek var, babam. Bu konuda fazlaca konuşmak istemiyorum ama, onun hastalığını gördükten sonra sigara içmeyi her istediğimde onun gibi olmayacağım diyerek atağın geçmesini bekliyorum.

Yürüyüş yapmak iyi geliyor. Kesinlikle çok iyi geliyor. Spor yaparken beyin mutluluk hormonu salgılıyor ve sigarayı bırakmanın getirdiği depresyonu atlatmada oldukça fayda sağlıyor spor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Eşin sigara içmiyordur umarım, zira eşlerin birbirine büyük desteği oluyor böyle zamanlarda. Benim eşim de benimle birlikte bıraktı. Birlikte daha rahat sonuca ulaşabiliyoruz, birbirimize destek oluyoruz.

Foruma üye olmana sevindim. Gelişmelerden haberdar et bizi olur mu?! Umarım hala içmiyorsundur. Ne zaman canın sigara içmek istese yaz buraya. Rahatlayacaksın. Sinirlerin yavaş yavaş yatışacak. Ama bu ilk günlerin stresini birlikte atlatacağız. :)

omayra öncelikle tebrik ederim nefsini yenmişsin büyük ihtimal sigarayı birden bırakmışsın ve bence büyük hata etmişsin azaltarak içseydin sanırım bu kadar sinirli olmazdın

Sigarayı yavaş yavaş bırakabilmem mümkün değil, bu bir kandırmaca :) Ya kesip atacaksın ya da sürüneceksin ha bugün ha yarın diye. Kafanda bitirdin mi biter bu iş. İlk günlerin sinirine de katlandı çevremdekiler, çünkü seviyorlar beni, iyiliğimi istiyorlar. Kolay bir karar değil, hele hele sigarayı seviyorsa bir insan tıpkı benim gibi, hiç kolay değil. Kararın arkasında durmak daha da zor.

Temizim temizim tertemizim. Daha da temizleneceğim :) Sabahları kalınca ağzımdaki iğrenç tat yok artık. Ellerim, saçlarım sigara değil parfüm kokuyor :lol Kendimize bir kumbara yaptık ve sigara parasını düzenli olarak oraya atıyoruz. Para biriktikçe seviniyoruz, herşey çok güzel olacak :)

Başka sigarayı bırakmak isteyen varsa, katılsın bize. Destek olalım birbirimize :oke:

POWER

POWER

Üye
:alkis:alkis:alkis:alkis:alkis

manyak!

manyak!

Üye
ya bu çok hoşuma gitti konuyada uygun sanırım:)

mservank

mservank

Üye
iyiki de bırakmışsın ciğerlerin artık 5 yılda eski haline gelir 8 yılda da nikotin kalmaz

keremerson

keremerson

Üye
walla omayra abla süper gidiosunnn tam gaz dewammmmmmmm :oke:

Üst Alt