Sigara Ve İçkiye Gelen Zamlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

greenmile

greenmile

Üye

Prestij. Bunların olması gerek. Senin başbakanın şahine biner yağmurda arabası su alırsa, kim sallar o başbakanı ?

başkası beni ilgilendirmez ama en azından kendim için konuşursam bana daha samimi gelir öyle bir başbakan inandırıcılığı olur

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi

O zaman sana maslow dan gireyim.

Sex yeme içme gibi birincil ihtiyaçtır sigara ise alışkanlıktır.karşılaştırma doğru olmuyor o yüzden.Zamın nedenini söyledim neden krize karşı alınmış bir önlem.Cari açık ne kadar fazla olursa krizden o kadar çok etkilenirsin sigara alırsan cari açık artar ,il.aç alırsan cari açık artar ,elektronik telefon pc alırsan cari açık artar.o yüzden böyle karışık bir dönemde alımları azaltmak ülkenin selameti için iyi olacaktır...
Sigara alışkanlık değil ; bağımlılıktır.Ülke selameti için biz ne zamları,zamcıkları yedik:) Maşallah bir türlü selamete eremedik.Nice gelecek zamlara.
Edit: Greenmile'in kastettiği şu ki onca fuzuli harcamaların gereksiz masrafların,dolandırıcıların sarfettiği parayı yine halktan çıkarıyorlar.Nıhayetınde zam ıckı ve sıgaraya gelıyor.Muhalefet de yapamıyorsun kı.. Savunma hazır: Ne dıyorsun kardeşim ! Yaptıysak zamı harama yaptık.Sen mılletı sıgara ıcmeye mı tesvık edıyorsun:)

• Beğen
Tepkiler: minoo ve greenmile
greenmile

greenmile

Üye
Çok haklısın İsa,kendilerinden birşeyler kısıtlasalar bize yapılan zamlara tepki falan vermeyeceğiz ama vatandaş en azından göstermelikte olsa görmek istiyor birşeyleri ama yok:)

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR '
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
:bilmmAynen

• Beğen
Tepkiler: greenmile
haltie

haltie

Üye
İsa ben bağımlı değilim sigara içiyorum benim ki alışkanlık kötü bir alışkanlık.İstemezsen içmezsin.Ama eroin bağımlılıktır istemezsen içmezsin diye bir şey yok.;)Profesyonel tedavi olmadan bırakamazsın.

Ya gülesim geliyor :ehe Adamlar bakkal işletmiyor çok basit gözüküyor sanırım:hmmm notunu kendi alan başbakanı düşündümde bir an:ehe Adamların 1 yıl sonraki planı programı belli:ehe hangi parti olursa olsun hangi başbakan olursa olsun farketmez.O prosedürlerin işlemesi zorunlu.Başbakan çıksın özel aracıyla bi gezsin bakalım bomba manyağı olur.Neyse çok farklı bir konu.

Olaya duygusal bakıyoruz nedense.Ya da ben çok iktisadi yaklaşıyorum.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Bu yaklaşıma karşıyım.Pahalandırdık içme kardeşim ! Sağlığın için:)Ama hükümet biliyor ki bu sigara bal gibi içilecek.Tekel içilmezse prestije içilecek.Hükümetin bir kaybı yok nasılsa.100 satılacağı yerde 70 satılır; ama kâr aynı olur.Çünkü gelen zam oranı dengeler.Yani,biz halkın sağlığını düşünüyoruz diye kimse toz pempe barakalar ardına sığınmasın.Halkın sağlığı bu kadar düşünülse Mersinlere kurulan o reaktörler,kansorejenli mısırlar vs..ler adamı sustururverir.Bütün bunlar halkın sırtına binmekten başka bir şey değildir.İnternetin,petrolün,elektriğin,suyun bu kadar pahalı olmasını da sağlığımıza borçluyuz sanırım

akondd

akondd

Üye
hiç sorma dayıoğlu içmeyenleri duman dönüyo dolaşıyo buluyo sinir oluyorum

haltie

haltie

Üye
İsa sen olayı anlamamışsın kardeşim kusura bakma.Emin ol şuan devlet dışardan alınan hiç bir ürünün satılmamasını istiyordur.Dışarıya ne kadar çok para verirsen paranın değeri o kadar azalır ne kadar mal satarsan paranın değeri o kadar artar.Şu anki ekonomik ortamda bir krize yakalan 2002 krizi yanında sinek ısırığı kalır.Devletin amacı para kazanmak değil çünkü orda.Bi önceki zamda ne oldu sigara satışları azaldı winston ve lm indirime gitti;)Bu indirimi şirket kendisi yaptı kendi karından feragat etti.

Kurulan santrallere karşı olan insanlarıda anlamıyorum.Gelişmiş ülke olalım derler ama işin bu boyutunu görmez kimse.Hangi gelişmiş sanayi ülkesinin santrali yok.Hangisi enerjiyi dışarıdan alıyor.Dışa bağımlıyız kimse olayın burasında değil ama bilmeden konuşmayı çok seviyoruz.''Toplum olarak''

Neyse ben siyasi bir düşüncenin partizanlığını yapmıyorum yanlış anlaşılmasın ama boş keseden sallamayıda sevmiyorum o öyle bu böyle şu şöyle yıllardır aynı şeyler.Önceki yılları hatırlıyorum zam zam zam diye şarkılar bile yazılıyordu her gün zam haberleri izliyordum.Bugün çoğumuzun evinde internet elimizde telefon bilgisayar vs var bir plastik topla çocukluk geçiren nesiller var ve onu bulamayanlar.

y n s c n

y n s c n

Üye
Madem insanlara bıraktırmak istiyosun tamamen kaldır ebe bilader.. Neden zam yaparsınki ? Adam yemek yemez sigarasını alır. Bu kadar basit.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Sen şu an Prestije marka sigaranın satış oranlarını ve bunun karının ne denli olduğunu biliyor musun ? Peki Prestije ve diğer açak sigaraların karlarının kime kazandırıldığından haberdar mısın ? Halka bunu ittiren kim ?
Evimizde internetimiz var.Normal tarifede ayda 75 lira.Telefonlarımız var ama içinde yükleyecek kontör yok:) Resmen ironi...Araba var benzin yok..
Kriz önlemi için zam yapılır mı ? Bu nasıl bir mantıktır.Sanki zammı ihraç ettiğin ürünlere yapıyorsun:)
En basitinden Pkk terör örgütü mücadelesi başlığı altında askeriyede harcanılan masrafın boyutunu biliyor musun ?
Biz bilinçsizce harcadıklarımızı bilinçli gerekçelere dayandırıarak mazlum halkın sırtına binen bir milletten başka bir şey değiliz.
Neyse kardeşim konu böyle uzar da uzar..Bir sigara nelere kadir olur

• Beğen
Tepkiler: y n s c n
haltie

haltie

Üye
Yemek yemeyip sigara alan adam eşşekliğine doymasın o zaman:)

haltie

haltie

Üye
Sen şu an Prestije marka sigaranın satış oranlarını ve bunun karının ne denli olduğunu biliyor musun ? Peki Prestije ve diğer açak sigaraların karlarının kime kazandırıldığından haberdar mısın ? Halka bunu ittiren kim ?
Evimizde internetimiz var.Normal tarifede ayda 75 lira.Telefonlarımız var ama içinde yükleyecek kontör yok:) Resmen ironi...Araba var benzin yok..
Kriz önlemi için zam yapılır mı ? Bu nasıl bir mantıktır.Sanki zammı ihraç ettiğin ürünlere yapıyorsun:)
En basitinden Pkk terör örgütü mücadelesi başlığı altında askeriyede harcanılan masrafın boyutunu biliyor musun ?
Biz bilinçsizce harcadıklarımızı bilinçli gerekçelere dayandırıarak mazlum halkın sırtına binen bir milletten başka bir şey değiliz.
Neyse kardeşim konu böyle uzar da uzar..Bir sigara nelere kadir olur

Bunu bildiğim için konuda kaçak sigara alıp pkk ya para kazandırmayalım dedim İsacım.

İsa şu an sektörün içindeyim kontör olayına bir şey diyeceğim çok ucuz şu anda gerçekten.Sigara içiyorum diyosun arada cila olarak extra katıyosun biliyorum:ehe onun parasını kontöre ver 8 tlye 80 dk veriyor turkcell bunun yanında genç turkcelliysen ilk 10saniye bedava daha ne olsun:)Öğrenci adama çok güzel yeter.

Kriz önlemi için zam yapılır mı diyosun hala:ah dış pazardan ne kadar az alır iç pazarda ise ne kadar çok para döndürürsen o kadar çok ayakların sağlam yere basar ülke olarak.

Gelen zamlar otomobil fiyatları arttı,elektronikte zam oldu,sigarada zam yapıldı bunun yanında elektrik ve doğalgaza zam geldi.Hepsinide dışarıdan alıyoruz bağımlıyız işte alışkanlık değil bu :) Yıllarca bizi yönetenler bizi bağlamış elimizi mahkum etmişler.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
İyi de güzel kardeşim bağımlıyız doğrudur.Ama gelen zamn ürüne değil ötv'ye kdv'ye geliyor

haltie

haltie

Üye
İsa ürünü devlet üretmiyor ki ürüne zam yapsın.Dışardan geliyor vergisini arttırarak bir yerde ürüne zam yapıyor dolaylı olarak.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Lan sonucta giren bize giriyor offf:D Deli ettin beni burda.Zamın iyisi olur mu iyi oldu diyorsun

• Beğen
Tepkiler: Love Prince ve minoo
y n s c n

y n s c n

Üye
En pahalı benzini biz kullanıyoruz yani en basitinden.. Türkmenistanda onlarca petrol rezervi var neden oradan almıyoruz ?

haltie

haltie

Üye
:D Zam yapılan kalemler belli İsa.Bende sigara içiyorum ama yapılan zamlar bizim krizden en az şekilde etkilenmemiz için yapıldı ülke olarak.Zamın iyisi kötüsü olmaz normalde zam her zaman olumsuz bir durumdur ama olan durum anlattığım gibi.Neyse çok konuştum :locked: :ehe

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Sigara için iyi oldu çözüm yolları aranacaktır tabi kaçak tütün vs yada son verilecek, içki ile aram yok uzak duruyorum, araba ve telefon zamları iyi olmadı neyi düşünüyorlar kendilerinimi ? yoksa bizlerimi anlam veremedim.

Üst Alt