sehirici minibusunde para buldum...cook

Sponsorlu Bağlantılar

Turan

Turan

Üye
Kardeş eğer inançlı biriysen o parayı harcama.Haram para olabilir,çok ihtiyacı olan birinin olabilir...En iyisi polise ver o parayı.Yalnız karakol amiri ile görüş.Teşkilat artık çok bozuldu.Bankadan çekildi ise bulunur.Veya kaybeden kişi polise başvurursa.

+1 aynen camiye falan bagislama paranin nereye gidecegi hic belli olmaz. En kotu ihtimal ihtiyac sahibi kanser hastasi falan varsa onlara bagisla.yada loseve. Unutma bu para allah tarafindan sana gonderilmis bir imtihan :oke:

BrainHacker

BrainHacker

Üye
bugun bindim en arka koltuga oturdum yerde gozume carpan bol miktarda para vardi ilk once sahte filandir dedim.saydim ne demisler yerde gorsen sayacaksin ne kadar diye soracaksaniz 850 tl rulo seklinde sariliydi neyapiyim simdi.sordum bi kackisiye yok kaybetmedim diyorlar.

Saaaakkkkiiiiiinnn harcamaaaaa !!!!

1. haram
2. harcadigini dusun.Ama sonradan bu paranin birisinin ameliat parasinin bir kismi oldugunu dusun.Vicdan azabi ckmezmisin.
3. para cok...en dogru yer olarak nereye vercegini bilmiorum ama biyer bulursun..

Muhammet DEDE

Muhammet DEDE

Üye
kesın benımdır bro pm atıyorum hesap numaramı sagolasın gorusuruz.

Emip

Emip

Üye
:eheGüsülün yararları

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
saka maka sahip bulunamiyor yav bu seytanda varya harbi insani cok pis durtuyor.boyle para varken sorumlulukta oluyor insanda

"ulan 800 tl az degil harca.zaten sahibi yok hala arayan soran yok git bi kaburga cevirme lahmacun..." diye durtuyor iblis

keske almasaydim yav... demedende dusunmeden edemiyorum

ikoseler

ikoseler

Üye
Valla forumda çok dürüst ve haramdan çekinen arkadaş varmış. Mesaj yazan herkesi ve parayı bulan arkadaşı takdir ettim gerçekten..

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
Valla forumda çok dürüst ve haramdan çekinen arkadaş varmış. Mesaj yazan herkesi ve parayı bulan arkadaşı takdir ettim gerçekten..

gercektende forumdaki arkadaslar cok guzel insanlar belkide sizin sayenizde harcamadim hala bunca lirayi.
yorumun icinde tsk sizin gibi temiz insanlar herzaman takdire şayandir.

peki sahip bulunamadi. o zaman tek secenek bi fakire verecem artik ama sorun var parayi verirken dua veya bir niyet getirmem gerekiyormus int. arastirdim ama bulamadim??

Ottoman Slap

Ottoman Slap

Üye
harca sacmalma ne veriyon karakola atiolar polislerde cebe bence harca sahsi gorusum bu sans bikere gelir unutma bunu

avcitalip

avcitalip

Üye
Sakın harcama ve polise de verme Nereden biliyorsun polisin o parayı cebe indirmeyecegini...

Git önce ana duraga sor buyuk bir miktar para de gerçek miktarı sakın söyleme çünkü dolmuscunun da cebe indirme ihtimali var, eger sonuc alamazsan git belediye ye bir dolmusta dusurulmus rulo şeklinde sarılmış büyük miktarda para bulunmuştur diye anons ettir % 70 sahibi çıkar ama gelen kisilere de gerçek miktarı soyleme onlar söylesin sallama ihtimalini goz önünde bulundur bu yüzden hangi koltugun altında bulduğunu ve saat kac siralarinda bulduğunu da sor

Eğer sonuc olarak paranın sahibine ulasamazsan o parayı gerçekten ihtiyaci olan birine gizlice teslim et tabi bu kişi dilenci falan olmasın onlar meslek haline getirmiş:eheeger birisini bulamazsan (gerçekten ihtiyacı olan birini) dini inancını bilmiyorum % 99 Müslümansindir diye umaraktan söylüyorum git cuma günü cuma namazı çıkışında caminin hemen çıkışında"camiye yardım" gibisinden bağıran adamın kutusuna rulo şeklinde birak ve normal hayatina dön(cami tercihini yakın bir yerde tut ki belki adam namazdan çıkınca rulo şeklinde parasini gorur ve o adami ikna edebilirse alir:)) bu parayı sen o adamın adina camiye bağışla senin de bu işen bir sevabin olur (dini açıdan yükümlülüğünü bilmiyorum yanlış anlama)

Camiye bırakırken eğer adam bu cok büyük bir para falan derse durumu anlat ve kendi cebine indirmenin kul hakkı olup olmadığını sor eğer gunah değil derse adam hayırlı olsun

Ne de olsa " Bal tutan parmağını yalar " ama bu durum bal tutan bali alir gibi bişey :ehe:)

Sarangni

Sarangni

Üye
Polise teslim et. Parayı alıp harcayamazlar çünkü tutanak tutarak almaları gerekiyor.

Jomolocco

Jomolocco

Üye
kimseye okadar parayi verme acikcasi polistir , dolmuscudur. ne kadar muslumanim diyip isi dine dokup senin inandiran ve parayi ilk firsatta harcayacak insanlar dolu memlekette .

1 ay kadar bekle arastir sorustur bulamadiysan o para senindir kardesim.

fk555897

fk555897

Üye
bugun bindim en arka koltuga oturdum yerde gozume carpan bol miktarda para vardi ilk once sahte filandir dedim.saydim ne demisler yerde gorsen sayacaksin ne kadar diye soracaksaniz 850 tl rulo seklinde sariliydi neyapiyim simdi.sordum bi kackisiye yok kaybetmedim diyorlar.

Bence direk karakola götür. Haram para olur kardeşim. Başkasının düşürdüğü para haram. Otobüs şöförüne de teslim edebilirsin. O durağa gidip durağa teslim et düşüren gelir alır. Kimbilir o kişi o parayı ne zorluklaria kazanmıştır.

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
Sakın harcama ve polise de verme Nereden biliyorsun polisin o parayı cebe indirmeyecegini...

Git önce ana duraga sor buyuk bir miktar para de gerçek miktarı sakın söyleme çünkü dolmuscunun da cebe indirme ihtimali var, eger sonuc alamazsan git belediye ye bir dolmusta dusurulmus rulo şeklinde sarılmış büyük miktarda para bulunmuştur diye anons ettir % 70 sahibi çıkar ama gelen kisilere de gerçek miktarı soyleme onlar söylesin sallama ihtimalini goz önünde bulundur bu yüzden hangi koltugun altında bulduğunu ve saat kac siralarinda bulduğunu da sor

Eğer sonuc olarak paranın sahibine ulasamazsan o parayı gerçekten ihtiyaci olan birine gizlice teslim et tabi bu kişi dilenci falan olmasın onlar meslek haline getirmiş:eheeger birisini bulamazsan (gerçekten ihtiyacı olan birini) dini inancını bilmiyorum % 99 Müslümansindir diye umaraktan söylüyorum git cuma günü cuma namazı çıkışında caminin hemen çıkışında"camiye yardım" gibisinden bağıran adamın kutusuna rulo şeklinde birak ve normal hayatina dön(cami tercihini yakın bir yerde tut ki belki adam namazdan çıkınca rulo şeklinde parasini gorur ve o adami ikna edebilirse alir:)) bu parayı sen o adamın adina camiye bağışla senin de bu işen bir sevabin olur (dini açıdan yükümlülüğünü bilmiyorum yanlış anlama)

Camiye bırakırken eğer adam bu cok büyük bir para falan derse durumu anlat ve kendi cebine indirmenin kul hakkı olup olmadığını sor eğer gunah değil derse adam hayırlı olsun

Ne de olsa " Bal tutan parmağını yalar " ama bu durum bal tutan bali alir gibi bişey :ehe:)

gercekten cok saol bunca yazi yazip zahmet edip bana yol gosterecek bir yazi yazdigin icin tsk. dedigin gibi cumayi bekliyim belki cuma cikisi sahibi cikar filan:) ALLAH SENDEN RAZİ OLSUN

- - - Eklendi - - -

Bence direk karakola götür. Haram para olur kardeşim. Başkasının düşürdüğü para haram. Otobüs şöförüne de teslim edebilirsin. O durağa gidip durağa teslim et düşüren gelir alır. Kimbilir o kişi o parayı ne zorluklaria kazanmıştır.

dogru soyluyorsun ama sofor ve durak evimizin 40-50 m adim ilerisinde ben zaten her firsatta ugruyorum hic guvenmiyorum bunlara gozum tutmadi onlar teklif etti zaten sen ver parayi gelirse sahibi veririz diye bende onlara ev yakin zaten hergun gelirim dedim tel numaramida verdim yani bekliyorum ins cikar cikmassa camiye filan bagislarim dusuren adamin adina

- - - Eklendi - - -

Polise teslim et. Parayı alıp harcayamazlar çünkü tutanak tutarak almaları gerekiyor.

sahibi cikmassa devlet kasasina giriyormus

Ottoman Slap

Ottoman Slap

Üye
ya kardes kusura kalmda bole zamanda sen cok temiz davraniyon ne karkolu ne camiisi yha madem ole halin var git muhtarliga al fakir ailelerin listeisni al yiyeck bisuru dagit hayrina en azindan hayir isine gtmis olur para ben de bikere buldum.bole para bir suru yiycek aldim gttim.deliler.hastanesinde dagittim.goruceksin ne kadar seviniyolar bunu gormesi bile guzl yane karakol cami kusura bakma boa isler bole bari paranin nereye gittigini gormus olursun ve icinde rahat olur
Ha bazi arkadaslar laflarima kizarsa simdiden solim sahsi gorusum bu benden sana tavsiye en guzeli bu bnce para yoksul insanlarin midesine girmis olur bari dersin Allahim sen kabul eyle die

TheMadness

TheMadness

Üye
kimseye okadar parayi verme acikcasi polistir , dolmuscudur. ne kadar muslumanim diyip isi dine dokup senin inandiran ve parayi ilk firsatta harcayacak insanlar dolu memlekette .

1 ay kadar bekle arastir sorustur bulamadiysan o para senindir kardesim.

Polis ne yapacak o parayı? Bulamazsa devletin zaten.

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
ya kardes kusura kalmda bole zamanda sen cok temiz davraniyon ne karkolu ne camiisi yha madem ole halin var git muhtarliga al fakir ailelerin listeisni al yiyeck bisuru dagit hayrina en azindan hayir isine gtmis olur para ben de bikere buldum.bole para bir suru yiycek aldim gttim.deliler.hastanesinde dagittim.goruceksin ne kadar seviniyolar bunu gormesi bile guzl yane karakol cami kusura bakma boa isler bole bari paranin nereye gittigini gormus olursun ve icinde rahat olur
Ha bazi arkadaslar laflarima kizarsa simdiden solim sahsi gorusum bu benden sana tavsiye en guzeli bu bnce para yoksul insanlarin midesine girmis olur bari dersin Allahim sen kabul eyle die

hemen yarin hallediyim o zaman dedigin gibi.galiba en iyisi fakirlere vermek benim korkumda ya dagittiktan sonra sahibi gelip hani benim para derse???

herkesin tavsiyeleri icin tsk ediyorum...

Türk-X

Türk-X

Üye
Muhtemelen bu parayı düşüren senin bindigin duraktan önceki duraklardan birinde inmiştir o taraflarda araştır.

muzocuk.

Üye
kardes aklin warsa biraz bekle baktin cikmadi yok polismis yok camiymis boswer sen git al erzak falan git kendi elinle dagit fakire camiye wersen icin rahat olmaz nereye gittigini bilmiceksin polise wersen bana gore cebe indirir yada dewlwtin kasasina girer gene is sana kaliyo karar senin :-)

deepmano

Üye
Bencede harcama adam düşürdügùnu anlayıp minübüsçüye söyler.Belki kaybedenin maaşıdır.Adam çoluk çocuğu varsa 1 ay onlara nasıl bakacak?

Üst Alt