sehirici minibusunde para buldum...cook

Sponsorlu Bağlantılar

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
10 20tl bulsam harcarım sahsen ama 850tl bu bı adamın 1aylk çalışma karşılıgında emegı duraga gt mınıbusu gorursen sor bu mınıbus kımın dye anlat durumu dusuren adamın elıne ver bulamazsanda karakola gıt bı amır bı komser kım rast gelırse durumu ızah et derım htc one alsan bıle o paraya o telden hayr gelmez.

guvenmiyorum minibusciye zaten ana duraga gittim sen ver dusuren adami taniyorum diyor varmi boyle bisey yav kimin ne dusurdunu nerden bilicen sacmalik yani yav.araca binen kisilerin tipine bile bakmiyon.karakol en iyisi herhal

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Parayı kimseye verme polis dahi polisin parayı harcamayacağını nerden biliyorsun yada başka birinin 1–2 hafta sor soruştur sahibi çıkmazsa o süreye kadar harca bence

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
Parayı kimseye verme polis dahi polisin parayı harcamayacağını nerden biliyorsun yada başka birinin 1–2 hafta sor soruştur sahibi çıkmazsa o süreye kadar harca bence

sizde haklisiniz polise nasi guvenicem bu konuda tabi..

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Sadece polise değil kimseye güvenme sahibini gözünle görene kadar...

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
Sadece polise değil kimseye güvenme sahibini gözünle görene kadar...

aynen para okadar cokki saydigim gibi eski haline rulo sekline getirip sakladim cok iyi bir yere harcanamayacak kadar cok benim icin

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bulunan şey, bulunduğu yerden uzaklaştırılmadan şahidlendirilir: “Ben şu kadar parayı, yahut şu değerde birşeyi buldum. Sahibini aramak niyetiyle de aldım. İsmim, evim, adresim şudur, gelsin alsın, sizler şahid olun” denir ve bir sene kadar bu para ve mal ilân edilir. Bu müddet zarfında sahibi çıkarsa verilir. Çıkmazsa sahibi adına bir hayır yerine yahutta müstehak bir fakire şahit tutularak hibe edilir.

Şayet muhafaza esnasında bu mal zayi olur, çaldırılırsa bakılır, zayi oluş, alâkasızlıktan mı? Yoksa kendi malı gibi muhafaza ettiği halde vaki olan bir kazadan mı? Kendi malı gibi muhafaza titizliği gösterdiği halde uğradığı ziyandansa ödetilmez. Eğer buluntu mal diye ilgisizliktense ödetilir. Ödemezse sahibine borçlu kalır.

Bu sorumluluğu bakımından bulunulan mal kolay kolay alınmamalı, alınacaksa sonundaki bu mesuliyet ve mükellefiyetler iyi düşünülerek alınıp, gerekleri yerine getirilmelidir. Basit buluntular bekletmeyi icabettirmezse de bir değer sayılan buluntular bir sene kadar bekletilir, ilân yapılır, sonra bir fakire veya hayır kurumuna hibe edilir.

Not: Günümüzde, buluntu mallarla ilgili yapılacak şey, bunları polis veya zabıta gibi devletin ilgili kurumlarına teslim etmektir.
Alıntıdır, umarım yardımcı olur.:)

• Beğen
Tepkiler: Ragnar Lothbrok
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye

haram para harcanırmı yav madem o parayı ordan alıyorsun sahibine vermek için ya sahibine vercen yada onu bulcak birine ikisinide yapamıyorsan hiç alma

Kayahan14

Kayahan14

Üye
aynen para okadar cokki saydigim gibi eski haline rulo sekline getirip sakladim cok iyi bir yere harcanamayacak kadar cok benim icin

gerçekten çok fazla bir miktar..

- - - Eklendi - - -

haram para harcanırmı yav madem o parayı ordan alıyorsun sahibine vermek için ya sahibine vercen yada onu bulcak birine ikisinide yapamıyorsan hiç alma

Sahibi bulunamazsa bir sıkıntı olmaz diye biliyorum o almazsa başkası alıcak yani şoför alıcak yada yolcu alıcak

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
Bulunan şey, bulunduğu yerden uzaklaştırılmadan şahidlendirilir: “Ben şu kadar parayı, yahut şu değerde birşeyi buldum. Sahibini aramak niyetiyle de aldım. İsmim, evim, adresim şudur, gelsin alsın, sizler şahid olun” denir ve bir sene kadar bu para ve mal ilân edilir. Bu müddet zarfında sahibi çıkarsa verilir. Çıkmazsa sahibi adına bir hayır yerine yahutta müstehak bir fakire şahit tutularak hibe edilir.

Şayet muhafaza esnasında bu mal zayi olur, çaldırılırsa bakılır, zayi oluş, alâkasızlıktan mı? Yoksa kendi malı gibi muhafaza ettiği halde vaki olan bir kazadan mı? Kendi malı gibi muhafaza titizliği gösterdiği halde uğradığı ziyandansa ödetilmez. Eğer buluntu mal diye ilgisizliktense ödetilir. Ödemezse sahibine borçlu kalır.

Bu sorumluluğu bakımından bulunulan mal kolay kolay alınmamalı, alınacaksa sonundaki bu mesuliyet ve mükellefiyetler iyi düşünülerek alınıp, gerekleri yerine getirilmelidir. Basit buluntular bekletmeyi icabettirmezse de bir değer sayılan buluntular bir sene kadar bekletilir, ilân yapılır, sonra bir fakire veya hayır kurumuna hibe edilir.

Not: Günümüzde, buluntu mallarla ilgili yapılacak şey, bunları polis veya zabıta gibi devletin ilgili kurumlarına teslim etmektir.
Alıntıdır, umarım yardımcı olur.:)

gercekten yardimci oldu tsk.. ama hala polis vs gibi kisilere veremem guvenemem yani

MrTech

MrTech

Üye
Bi süre bekle eger cikmazsa sahibi hayir kurumu veya kendin ye vicdanin rahat ederse ;)

• Beğen
Tepkiler: x-scarface
Kayahan14

Kayahan14

Üye
Az para olsa neyse ama şöyle yapabilirsin polise git şu kadar buldum eğer sahibi gelirse bana ulaşın de tel no nu falan verirsin

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
en cok kendime guvendigim icin bende kalsin zaten bizim ev hastanenin yaninda hastane karsisindada ana minibus duragi var dershaneden geldigim zaman yol ustu zaten haftada 1 sorarim adamlara gelen giden varmi diye
hepinize tsk ediyorum guzel cevaplar verdiginiz icin

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
gercekten yardimci oldu tsk.. ama hala polis vs gibi kisilere veremem guvenemem yani

o zaman sahibini arayacaksaın, bütün çabalarına rağmen bulamazsan onun adına yardımda bulunacaksın. Allah niyetinin karşılığını misli ile versin kardeşim, Allah razı olsun senden.

• Beğen
Tepkiler: Ragnar Lothbrok ve x-scarface

emreolol

Üye
    Konu Sahibi

o zaman sahibini arayacaksaın, bütün çabalarına rağmen bulamazsan onun adına yardımda bulunacaksın. Allah niyetinin karşılığını misli ile versin kardeşim, Allah razı olsun senden.

aynen kardes cok saol gercekten ALLAH hepimizden razi olsun en azindan rahat uyuyabilicem simdi. yarin bakariz artik elbet bi soran olcak az para degil sonucta.

CABBAR

CABBAR

Üye
Sakın ola harcama onu başka bi yerden çıkar o para. Bulduğun aracın şoförüne numaranı ver, durağa numaranı bırak. Gökçen abimin dediği gibi 1 yıl sakla onu ama kullanma o emanet sana. Sonrasında eğer bulunmazsa herhangi bi hayır kurumuna bagisla sahibi adına

Üst Alt