se xperia x8 almayı düşünüyorum bi kaç sorum var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kanlıgöz55

kanlıgöz55

Üye
    Konu Sahibi
se xperia x8 almayı düşünüyorum bi kaç sorum var
se xperia x8 mayı düşünüyorum bi kaç sorum var
1.kamerasında odaklama varmı mesela bir sayfayının fotosunu çekip okuyabiliyormusun. bide video çekim kalitesi nasıl. bi foto video koyarsanız sevinirim.
2.dokunmatiklik ve sensör kalitesi nasıl (nokia 5800 e göre )
3. facebook ve youtubeden direk olarak video izleyebilirmiyim. facebooktan sohbet edebilirmiyim
4.mp4 oynatıyormu. kamerada flaş
5. bedava navigasyon ıyormu. (mesele adres yazıcam o bana sağa sola dön diicek)
6. hd oyun kalitesi nasıl kasma falan yapıyormı.
7. android sürümü kaç
8. multi touch özelliği varmı
şimdiden tşk

technoblue

technoblue

Üye
arkadaşım ben bildiğim özelliklerini sayayım sana.
dokunmatik kalitesi 5800a göre daha iyi. kamerasında flash yok. odaklama da malesef yok ve çekim kalitesi zayıf. videoları vga kalitesinde çekiyor. android 2.1 sürümünü kullanıyor. multi touch yok. mpeg4 oynatabiliyor. youtube desteği mevcut. navigasyona bağlanman için internet gerekiyor ve dolayısıyla ücretli oluyor. bence bu fiyata alınacak daha iyi smartphone'lar mevcut. mesela lg optimus me tavsiye ederim. android 2.2 froyo işletim sistemi kullanıyor yani x8 den üstün ve hızı daha yüksek bu konuda. multi touch özelliği mevcut. 3mp kamerası var ve gayet net fotoğraflar yakalamak mümkün. 3g, wifi ve gps desteği bulunmakta. tasarımı oldukça hoş cihazın kullanımı kolay. dokunmatik ekran kalitesi gayet başarılı algılaması oldukça güçlü. şarj ömrü daha uzun. fiyatı da daha uygun. 400 tl civarında satılıyor piyasada. bence aklında bulunmalı.

fireman87

fireman87

Üye
1 - Odaklanma dediğin yani macro özelliği malesefki yok, çekim kalitesi berbat..
2 - 5800'la aynı gibi ama daha aiyi sanırım öyle hatırlıyorum..
3 - İzleyebilirsiniz.
4 - MP4 mevcut fakat kamerasında flash malesef yok.
5 - Şu an için ücretsiz navigasyon görünmüyor..
6 - HD oyun :ehe kasma yapmaz..
7 - 2.1 - 2.2'ye yükseltilebiliyor sanırsam..
8 - Multi touch malesef yok..

İyisimi sen baska telefonlar aramaya basla.. Bak technowar arkadasımızın önerisini değerlendirebilirsin.

kanlıgöz55

kanlıgöz55

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım ben bildiğim özelliklerini sayayım sana.
dokunmatik kalitesi 5800a göre daha iyi. kamerasında flash yok. odaklama da malesef yok ve çekim kalitesi zayıf. videoları vga kalitesinde çekiyor. android 2.1 sürümünü kullanıyor. multi touch yok. mpeg4 oynatabiliyor. youtube desteği mevcut. navigasyona bağlanman için internet gerekiyor ve dolayısıyla ücretli oluyor. bence bu fiyata alınacak daha iyi smartphone'lar mevcut. mesela lg optimos me tavsiye ederim. android 2.2 froyo işletim sistemi kullanıyor yani x8 den üstün ve hızı daha yüksek bu konuda. multi touch özelliği mevcut. 3mp kamerası var ve gayet net fotoğraflar yakalamak mümkün. 3g, wifi ve gps desteği bulunmakta. tasarımı oldukça hoş cihazın kullanımı kolay. dokunmatik ekran kalitesi gayet başarılı algılaması oldukça güçlü. şarj ömrü daha uzun. fiyatı da daha uygun. 400 tl civarında satılıyor piyasada. bence aklında bulunmalı.
hafiz souttun beni telden:ehe
başka önerilerin varmı
android işletim sistemi olmalı
650 tl lik bütçem var

technoblue

technoblue

Üye
arkadaşım ben yardımcı olmaya çalıştım kötü bi niyetim yoktu :) ama sana bişey daha diyeyim. ben sıkı bir sony ericsson kullanıcısıydım ve bezdirildim. sürekli çıkarttığı hatalar, teknik desteğinin sıfır olması yordu beni. en sonunda vazgeçtim. ve emin ol bu sorunları yaşayan sadece ben değilim. aslına bakarsan önerdiğim optimus me x8 ile aynı ayarda neredeyse hiç bir farkı yok hatta artıları var. bu aralar ciddi biçimde lg takip ediyorum çünkü çok iyi işler yapmaya başladılar smartphone konusunda. gerek özellikleri gerek teknik desteği ile ciddi bi atağa geçtiler. kullanan arkadaşlarımdan da olumlu yanıtlar alınca daha da bi ilgimi çekti. bu bütçeye önerebileceğim smartphone optimus me olur hatta cebine fazlasıyla para bile bırakıyor. ama bütçeni 250 tl kadar arttırabilirsen çok iyi bir smartphone önerebilirim sana.

kanlıgöz55

kanlıgöz55

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım ben yardımcı olmaya çalıştım kötü bi niyetim yoktu :) ama sana bişey daha diyeyim. ben sıkı bir sony ericsson kullanıcısıydım ve bezdirildim. sürekli çıkarttığı hatalar, teknik desteğinin sıfır olması yordu beni. en sonunda vazgeçtim. ve emin ol bu sorunları yaşayan sadece ben değilim. aslına bakarsan önerdiğim optimus me x8 ile aynı ayarda neredeyse hiç bir farkı yok hatta artıları var. bu aralar ciddi biçimde lg takip ediyorum çünkü çok iyi işler yapmaya başladılar smartphone konusunda. gerek özellikleri gerek teknik desteği ile ciddi bi atağa geçtiler. kullanan arkadaşlarımdan da olumlu yanıtlar alınca daha da bi ilgimi çekti. bu bütçeye önerebileceğim smartphone optimus me olur hatta cebine fazlasıyla para bile bırakıyor. ama bütçeni 250 tl kadar arttırabilirsen çok iyi bir smartphone önerebilirim sana.
peki facebook video izleyebilirmiyim lg den

----------Eklendi @ 18:37:08 ---------- Yazıldı @ 18:34:52 ----------

bide kullanımı kolay demişsin. ikiside android sonuçta aynı değilmi kullanımı

----------Eklendi @ 18:42:42 ---------- Yazıldı @ 18:37:08 ----------

bide lg nin sarjı az gidiyor demişler. ona ne diecen

technoblue

technoblue

Üye
evet arkadaşım optimus me de facebooktan video izlemek mümkün önce kısa bir indirme işlemi gerçekleştirip sonrasında izleme imkanı sunuyor. kullanım kolaylığına gelince işletim sistemi olarak bakma olaya. menü kolaylığından bahsettim burada telefonun genel olarak kullanımı basit aradığını bulabiliyorsun çabucak. he işletim sistemiyle bağdaştırmak gerekirse android olarak android 2.2 froyo kullanıyor xperia x8 de 2.1 var buna kıyasla oldukça da hızlı. gelelim şarj meselesine. gelince kesintisis konuşma süresi xperia x8'de 4 saat olarak belirtilmiş optimus me de ise 5 saati aşmış. gün içerisinde telefon görüşmeleri yapmak, müzik dinlemek oyun oynamak gibi etkin kullanımlarda optimus me'nin şarjı bir günden fazla dayanıyor. günümüzde smartphone kullanan kullanmayan herkez 1 günde şarjım bitiyor derken bu oranlar iyi mi kötü mü sen karar ver. dediğim gibi kullanan arkadaşlarımdan yola çıkarak ve yaptığım araştırmalara dayanarak konuşuyorum arkadaşım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...