"Saymanım", kolay bir sayman programı, kendim yazmışım, Türkçe dilinde

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Merendoglu

Üye
    Konu Sahibi
"Saymanım", kolay bir sayman programı, kendim yazmışım, Türkçe dilinde
Merhaba Türkiyeli kardeşler.
Ben İran Türklerinden

İlkce beni kötü türkçem için affedersiniz. Bildiğiniz gibi İranda biz Türkler okullarda ve liselerde sadece Farsça öğreniyoruz ve kendi dilimiz yazıp okumağı bilmiyorruz!

Her halda...

Ben biraz Symbian Rrogramlamayı biliyorum veşimdiye kader birkaç kolay program ve oyun geliştirmişim. Şu programı kaç gün önce yazmıştım. Şu bir kolay sayman programıdır. Onunla siz, borç ve taleplerinizi hatırlayabilirsiniz.

Program 3 dilde (İngilizce, Türkçe ve Farsça) dilindedir ve cepinizin dilile otomatik olarak bir dil seçilir. Eğer cep telefonunuzun dili şunların hiç biri olmasa, sizden kuluran dili soruyacak.

Bu program SDK 9.1 ile yazılıb ve o sebepten gerek tüm Symbian 9 ceplere kurula, ama ben sadece kendi cepimde (Samsung i8510 innov8) test etmişim.

"Saymanım" programında hiç bir Capability'den istifade etmediyim için, Symbian Sign olmağa gerek yok ve onun için ben program "Self sign" elemişim. indirdiğiniz dosyada, hem self sign olmuş ve hemde unsigned dosyalar var.

Şu program Open Source'tur ve bu yüzden onun source'unu da indire bilersiniz.

Programın arayüzünden bir kaç resimi burada görüyorsunuz:

Hep kardeşlerin bu program hakda yorumlarını gözlüyorum. Her bir hata da görüşse, lütfen burada bana söyleyin.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: kapu, yunusefe, serotonin ve 31 diğerleri

Ozan

Ozan

Admin
Emeğiniz için teşekkürler ..
Daha düzenli hale getirerek konuyu onaylıyorum, başarılarınızın devamını dilerim ;)

-LiveYourLife-

-LiveYourLife-

Üye
TeşekkürLer...
iLginc bir program oLmus.
BasarıLarınızın Devamını DiLerim :oke:

Merendoglu

Üye
    Konu Sahibi
Cevaplarınızdan teşekkür ederim.:oke:

Consul9

Consul9

Üye
saolasın

Salihyet

Salihyet

Üye
Azminiz hoş, türkçeniz gülümsetti biraz, kullanırken buna alışmak gerekecek :)

serjuan

Üye
Cok işime yarayacak . Teşekkürler ..

(Keşke biz de senin kadar güzel konuşabilsek Türkçe'yi (!) )

Merendoglu

Üye
    Konu Sahibi
Azminiz hoş, türkçeniz gülümsetti biraz, kullanırken buna alışmak gerekecek :)

Burada yazdığım yazılar önemlı değil, ama Programın arayüzünde hata varsa (gülümsemeli yazı varsa!), lütfen söyleyin!

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Teşekkürler kardeş güzel ve farklı bir uygulama olmuş:)

rcpdmr

rcpdmr

Üye
gerçekten harika.çok hoş birde bu symbian porogram yazmasını bende öğrenmek istiyorum.bu tür şeylere çok ilgim var bunu nasıl öğrenebilirim.yardımcı olooursanız sevinirim

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
gerçekten harika.çok hoş birde bu symbian porogram yazmasını bende öğrenmek istiyorum.bu tür şeylere çok ilgim var bunu nasıl öğrenebilirim.yardımcı olooursanız sevinirim

Bildiğim kadarıyla" C " ve "C++" dillerine hakim olman gerekiyor.Buda evde oturulup öğrenilecek birşey değil mutlaka eğitimini almalı ve en az orta derece ingilizce gerekli diye biliyorum.Ama sanırım java uygulamaları buna göre biraz daha basit

xErKaNx

Üye
Guzel paylasım

aquSTine^

aquSTine^

Üye
tşşkler

Merendoglu

Üye
    Konu Sahibi

Ben C++ dilinde yazarım. Başka diller de var (Java, OPL, Python, .net dilleri ve ...) ama esas dil, C++'tır. İlkce C++'i yüksek derecede bilmelisiniz. Sonra gerek "Symbian C++" öğrenesiz. Bunun standart C++'la farkları var.

Programlamak için de bu uygulamalara ihtiyaçınız olacak:
1) Bir tane IDE (Carbide.C++)
2) Symbian S60 SDK
3) ActivePerl

İnternette bütün kaynaklar İngilizce olduğu için de, İngilizceniz iyi olmalıdır.
Nokia sitesinde (forum.nokia.com) ve Symbian sitesinde (developer.symbian.com) çoklu kaynaklar bulabilersiniz.

Symbian programlağını başlamak için, size bu makaleyi öneririm:

Ben kendim bununla başladım.

rcpdmr

rcpdmr

Üye
Ben C++ dilinde yazarım. Başka diller de var (Java, OPL, Python, .net dilleri ve ...) ama esas dil, C++'tır. İlkce C++'i yüksek derecede bilmelisiniz. Sonra gerek "Symbian C++" öğrenesiz. Bunun standart C++'la farkları var.

Programlamak için de bu uygulamalara ihtiyaçınız olacak:
1) Bir tane IDE (Carbide.C++)
2) Symbian S60 SDK
3) ActivePerl

İnternette bütün kaynaklar İngilizce olduğu için de, İngilizceniz iyi olmalıdır.
Nokia sitesinde (forum.nokia.com) ve Symbian sitesinde (developer.symbian.com) çoklu kaynaklar bulabilersiniz.

Symbian programlağını başlamak için, size bu makaleyi öneririm:

Ben kendim bununla başladım.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.birde bu konuya ait siteler varsa siteleri öğrenebilirmiyim.tekrar teşekkür ederim

ibrahimdisli

ibrahimdisli

Üye
teşekkürler kardeş emeğine sağlık çok güzel bir çalışma başarılar dileğimle herşey gönlünce olsun.

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.birde bu konuya ait siteler varsa siteleri öğrenebilirmiyim.tekrar teşekkür ederim
Bir dene istersen umutsuzluk vermek istemem ama ilk başta sağlam bir ingilizce öğren birde pat diye C++ dan başlayamazsın.İlk önce "C" iyice hakim olup kendine sağlam bir temel yapmalısın.Azmini kutlarım AZmetmek başarmanın yarısıdır :).Bu arada kardeşim vaktin olursa şöyle sağlam bir symbian ezan programı ile ugras.Burdakiler hep javada :)

orukm

orukm

Üye
saol

barbaros0586

Üye
walla helal olsun iranli kardesim seni tebrik ederim...

mhmtozturk

mhmtozturk

Üye
tşekürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt